Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Presskonferens – Djurgårdens IF 3-0 Örebro SK: ”Allt i egna händer”
Allsvenskan
Foto: Wikimedia Commons: Roland Osbeck.

Presskonferens – Djurgårdens IF 3-0 Örebro SK: ”Allt i egna händer”

Publicerat 2019-10-28 22:00

Hemmalaget var klara favoriter på förhand. De skulle egentligen bara åka till hemmaarenan och få med sig tre poäng. Och det var precis det de gjorde. Örebro besegrades.

Guldstriden var tajt på förhand. Malmö FF spelade mot AIK samtidigt och den här omgången skulle ge mer klarhet. Efter att Malmö slog AIK är nu en utav de guldkandidaterna borträknad.

På Tele2 Arena var det en het stämning med många stöttande supportrar på plats. De var ju drygt 28 000, en siffra som innebar ett publikrekord för Djurgården. Och de hade bara en vilja. Att få se sitt Djurgården kamma hem tre poäng. De fick heller inte någon utmaning. Man skötte sig väl, gjorde sitt jobb och satte målen. Precis som det ska göras i fotboll. Hemmalaget besegrade Örebro SK utan större bekymmer..

Både supportrar, ledare och spelare kunde vara nöjda efter matchen och Djurgården har nu ett guldläge. De har nämligen tre poäng fler än Hammarby IF och Malmö FF på positionerna nedanför.

Tränarnas ord efter matchen

Under presskonferensen var Örebros tränare Axel Kjäll missnöjd med inledningen.

– Fick vi en start på matchen som inte var vad vi hade önskat oss”, säger Axel Kjäll

Däremot var det en glad Thomas Lagerlöf, som talade och menade på att läget är det bästa man kan önska sig.

– Vi har det bästa läget. Jag hade ju inte velat byta med någon annan. Vi gjorde det vi skulle idag och vi njuter av det ikväll. Vi start om imorgon inför nästa match. Det blir en ny tuff tillställning. Rolig atmosfär där också, vi räknar med slutsålt där också, säger Thomas Lagerlöf

Djurgårdens ledare förklarar också att den härliga stämningen på arenan var något utöver det vanliga.

– Det var helt fantastiskt. Jag har aldrig känt mig så lugn. Nästan. Innan matcherna kan man ju inte göra så mycket från början. Man kanske bara kan påverka sista timman eller gå runt och njuta. Det brukar vi alltid göra, men extra häftigt idag med slutsålt. Nästan alla var här för att stötta oss.

Tabellettan kan som sämst hamna på tredjeplats den här säsongen. Och det hade inte varit ett misslyckande enligt tränaren om man hamnade på den positionen.

– Nej, det är klart att vi kan glädjas åt det. Vi visste innan matchen att om vi tog tre poäng här så skulle vi vara klara för Europa och fortfarande allt i egna händer. Det är klart att Europa är viktigt.

En match kvar

Djurgårdens IF ställs mot IFK Norrköping i den sista omgången. Där räcker det med att de förstnämnda får med sig en enda poäng för att säkra SM-guld.

Matchen spelas den 2 november, klockan 13:00.


Avatar

Skrivet av Gabriel Melke

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2020-04-06 11:03

Allsvenskan: De ekonomiska klyftorna ökar

I helgen skulle Allsvenskan haft premiär, men på grund av coronaviruset har denna skjutits på framtiden. Något som  innebär en hel del förlorade intäkter för klubbarna. Nyligen kom också en rapport som visar att den ekonomiska klyftan mellan klubbarna i Allsvenskan blir allt större.  BARA TVÅ KLUBBAR GÅR MED VINST I revisionsbyrån …

Allsvenskan

Publicerat 2020-04-01 10:46

Återupplev de klassiska guldmatcherna

Nu har det gått mer än två veckor sedan fotbollseuropa stängde igen butiken på grund av coronaviruset. När spelet kommer igång igen är än så länge oklart. Till helgen skulle också Allsvenskan ha haft säsongspremiär, men så kommer ej ske. Men, för oss alla som behöver stilla fotbollsabstinensen visar C …

Annons

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020