Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Efter första omgången – Vem vinner fotbolls-VM 2022?
Fotbolls-VM

Efter första omgången – Vem vinner fotbolls-VM 2022?

Publicerat 2022-11-24 22:54

Årets höjdpunkt är igång och alla nationer har spelat sin första omgång av fotbolls VM i Qatar. För första gången någonsin så spelas fotbolls-VM under vintern och mycket är annorlunda denna gång, vilket förmodligen legat som grund till några av de oförutsedda resultaten från första omgången av gruppspelet.

De stora favoriterna

Flera av de största favoriterna till att sparka hem VM-guldet i Qatar har haft en knackig inedning, så det ser onekligen ut som att det kommer till att bli ett väldigt spännande och öppet världsmästerskap.

Den största förhandsfavoriten på förhand, enligt exempelvis speljätten Betsson, är Brasilien, som vann sitt första möte på ett ganska övertygande sätt med 2-0 mot Serbien.

Andra favoriter är England, Frankrike, Argentina och Spanien, och det är högst troligt att vi återfinner vinnarna i denna eminenta skara, även om vi på Fotboll.com har sett ut ett par andra lag som också kan överraska. Om man skulle vara intresserad så kan man även se samtliga odds för fotbolls vm här om man skulle vilja.

En närmare titt på Brasilien

Många länder har fått göra sista-minuten-ändringar i sina spelartrupper till VM, men de flesta storstjärnorna är med och spelar. Brasiliens lag med Neymar i spetsen kommer såklart att bli giftiga när det väl gäller, det visade man verkligen mot Serbien. Det stora testet för brassarna kommer mot Schweiz, som har ett mycket starkt lag.

Utöver Neymar så finns också Allison mellan stolparna och rutinerade Thiago Silva med i laget. Även unga världsstjärnor som Marquinhos, Lucas Paqueta, Eder Militao och Vinicius Jr är spelare att hålla ögonen på. Men det var Richarlison som utmärkte sig mest i matchen mot Serbien, då han stod för båda målen, där det sista var ett riktigt drömmål som chockade hela världen.

England ska inte underkattas i år

England är alltid med bland favoriterna, även om man inte vunnit VM sedan mästerskapet spelades på hemmaplan 1966. Hos britterna så ser försvarslinjen och anfallet mest spännande ut. Nätmobbade Maguire, Stones, Walker, Shaw är ingen dålig försvarslinje hos England med en spets som innefattar Kane, Grealish och Sterling.

England mötte Iran i första mötet, som är det starkaste laget i Mellanöstern. Men trots indirekt hemmaplan för Iran, vann England med 6-2 och visade att man är offensivt livsfarliga.

Frankrike visar sig också vassa

Hos de regerande världsmästarna Frankrike så är det främst anfallet som sticker ut och som kanske är världens bästa anfall just nu.

Kylian Mbappé och Karim Benzema är en anfallsduo som inger respekt och kanske även skräck hos många andra nationer. Sedan kan man alltid plocka in Giroud och Griezmann om man skulle vilja. Kanté på mittfältet är också en pelare som kommer att vara tongivande i det franska VM-laget.

VM i Qatar blir Lionel Messi’s sista stora mästerskap

Argentina var också som alltid med i förhandstipsen när det gäller starka kandidater till VM-guldet i fotboll. Men trots den otroligt fina truppen och en motiverad Lionel Messi, blev det total pannkaka av alltihop i mötet med Saudiarabien. Messi slog förmodligen världsrekord i att vara utmarkerad och fick inte en millimeter spelrum under hela matchen, som slutade med oväntade 2-1 till Saudi.

Messi, Di Maria och Martinez ska kunna hantera Saudis försvar och vara med i toppen bland de som kan sparka hem VM-guldet. Nu har man en del hemläxa att göra, där försvar och mittfältsspelet måste klicka, ihop med att anfallet måste bli mer kliniskt och inte springa offside 17 gånger i rad.

Spanien oväntat vassa

När det hos många andra förhandsfavoriter i VM är anfallsspelet som är den absolut starkaste lagdelen så är det istället hos Spanien den lagdel som har haft det allra svårast de senaste åren.

Spanien har som oftast världens bästa mittfält och ett riktigt bra försvar men där man har haft otroligt svårt att hitta en anfallsduo att förlita sig på och som kan avgöra matcher på egen hand när dessa står och väger. Men målgörandet ser inte ut att bli ett problem denna gång, med 7-0 vinst mot Costa Rica och mål för alla tre anfallsstjärnorna, Morata, Asensio och Torres.

Även om inte Spanien har ett namnmässigt lika tungt anfall som Brasilien, Argentina och Frankrike, har man tydligen kapaciteten att kunna vinna hela världsmästerskapet.

Tyskland, Holland och Danmark

Några andra lag som också har kapaciteten att gå riktigt långt men som ändå inte  funnits med i snacket är länder som Tyskland, Holland och Danmark.

En fördel som länder som Brasilien, Argentina och Spanien också kommer att kunna ha är att det kommer att ha en större vana än många andra länder att spela matcher när det är riktigt varmt, precis som det är i Qatar.

VM-vinnare genom tiderna

Något som också är intressant att ta en närmare titt på är vilka länder som har fått höja den så åtråvärda VM-pokalen genom tiderna. Faktum är att det enbart är åtta länder som vunnit VM genom tiderna, närmare bestämt:

Brasilien: 5 VM-guld (1958, 1962, 1970, 1994 och 2002)

Tyskland: 4 VM-guld (1954, 1974, 1990 och 2014)

Italien: 4 VM-guld (1934, 1938, 1982 och 2006)

Argentina: 2 VM-guld (1978 och 1986)

Frankrike: 2 VM-guld (1998 och 2018)

Uruguay: 2 VM-guld (1930 och 1950)

Spanien: 1 VM-guld (2010)

England: 1 VM-guld (1966)

Får vi se ett nionde och nytt land höja VM-pokalen i Qatar 2022? Vi tror inte det. Vilka är det då som åker hem som VM-vinnare? Ja, kan bara Argentina få ordning på sitt anfallsspel så vore det utan tvekan roligt att få se Lionel Messi kröna sin fantastiska karriär med ett VM-guld.

Brasilien och Frankrike har annars båda ett aningen starkare lag än vad Argentina har samtidigt som man också är supergiftiga framåt.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |