Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Fotbollseuropa börjar öppna upp
Välj liga

Fotbollseuropa börjar öppna upp

Publicerat 2020-05-22 09:52

Förra helgen blev Bundesliga den första större europeiska ligan att dra igång efter coronakrisen. Nästa vecka är det dags för danska Superligaen att göra samma sak. Men, frågan är när övriga ligor återupptar spelet?

ALLSVENSKAN

Planerad start: 14 juni

I förra veckan hade klubbarnas intresseorganisation, Svensk Elitfotboll (SEF), ett möte med Folkhälsomyndigheten som dock inte kunde ge något klartecken för allsvenskt spel. SEF:s ambition är fortfarande att Allsvenskan ska ha premiär 14 juni, om än utan publik. För några dagar sedan sade statsepidemiolog Anders Tegnell att ett besked från Folkhälsomyndigheten kommer nästa vecka.

– Det är vi helt inne på, vi förstår att man måste få veta. Vi hoppas landa nästa vecka. Vi ska försöka få till ett möte med viktiga aktörer och hamna i en bedömning nästa vecka, säger Anders Tegnell till SVT.

I veckan kom också Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni med ett utspel där hon uppmanade statsminister Stefan Löfven att ge klartecken för allsvenskt spel. Samma dag meddelade SEF att Svenska cupen som skulle spelats i början av juni skjuts upp på obestämd tid.

PREMIER LEAGUE

Planerad start: 12 juni
9-10 omgångar kvar att spela

Datumet för återstart av Premier League har kontinuerligt flyttats fram. Enligt de senaste uppgifterna är planen att komma igång 12 juni. I tisdags återgick i alla fall spelarna i PL till gruppträning efter ett gemensamt beslut från klubbarna.

Samtidigt har både spelare och personal i Premier League testats för covid-19, totalt 748 personer. Av dessa testade sex personer från tre olika klubbar positivt. Huruvida PL kommer att kunna starta 12 juni hänger på den brittiska regeringen som har stoppat all professionell idrott i landet till och med 1 juni.

LA LIGA

Planerad start: 12 juni
11 omgångar kvar att spela

Precis som i Premier League har även spelarna i La Liga återgått till gruppträning den här veckan. Samtliga spelare i La Liga och näst högsta ligan Segunda División har testats för covid-19, varav fem testade positivt. Många spelare har ställt sig tveksamma till att spelet ska komma igång i mitten av juni, bland annat FC Barcelonas Gerard Piqué. Då är La Liga-presidenten Javier Tebas desto mer hoppfull.

– Vi skulle vilja att ligan startar igen 12 juni, men vi måste vara försiktiga. Risk för smittspridning under matcher kommer vara obefintlig, då spelarna kommer att testas innan matcherna, säger han enligt BBC Sport.

SERIE A

Planerad start: 20 juni
12-13 omgångar kvar att spela

Serie A hade hoppats kunna starta igen 13 juni, men i söndags meddelade den italienska regeringen att alla idrottsevenemang är förbjudna i landet till och med 14 juni. Detta gör att det italienska fotbollsförbundet (FIGC), enligt Gazzetto della Sport, nu siktar på att istället komma igång 20 juni.

I onsdags hölls också ett möte mellan FIGC, Lega Serie A samt klubbarnas aktieägare i Serie A, Serie B och Serie C. På detta togs ett gemensamt beslut om att spela klart säsongen senast 20 augusti och därefter påbörja nästa säsong 1 september.

BUNDESLIGA

Återstartade 16 maj
8-9 omgångar kvar att spela

Efter klartecken från den tyska regeringen för ett par veckor sedan drog Bundesliga igång igen i lördags. Planen är nu att spela klart serien enligt hyfsat ”normalt” spelschema med sista omgången lördag 27 juni.

ÖVRIGA LIGOR

Ligue 1 (Frankrike): Avslutad i förtid med 10-11 omgångar kvar att spela efter att den franska regeringen förbjudit alla idrottsevenemang fram till och med 1 september. Paris Saint-Germain mästare.

Eredivisie (Holland): Avslutad i förtid med 8-9 omgångar kvar att spela efter beslut från den holländska regeringen. Ingen mästare korad.

Superligaen (Danmark): Startar 28 maj, 12 omgångar kvar att spela.

Eliteserien (Norge): Startar 16 juni.

Portugisiska ligan: Startar 4 juni, 10 omgångar kvar att spela.

Ryska ligan: Startar 21 juni, 8 omgångar kvar att spela.

Turkiska ligan: Planerad start 12 juni, 8 omgångar kvar att spela.

Skotska ligan: Avslutad i förtid med 8 omgångar kvar att spela. Celtic mästare.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |