Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Framgångsrika sportbettare som blivit mångmiljonärer
Guide

Framgångsrika sportbettare som blivit mångmiljonärer

Publicerat 2024-06-20 15:31

Sportbetting är mycket populärt och erbjuder genemen man en kombination av spänning, underhållning och chansen att vinna pengar. Varje år genererar den internationella spelmarknaden mångmiljardbelopp i vinster. Medan gemene man och ”förloraren” står för den största delen av världens spelomsättning, finns det professionella bettare som lever på sitt spelande. Men det finns även en liten skara riktigt framgångsrika bettare som har lyckats att bli mångmiljonärer.

Här listar vi de mest framgångsrika sportbettarna som ger inspiration, lärdomar och insikt i vad som är möjligt att uppnå inom betting.


Billy Walters, USA

Billy Walters räknas bland de bästa betting spelarna genom tiderna. Amerikanen började betta redan vid 9 års ålder (18 års åldersgräns i Sverige) då han satsade pengar på att New York Yankees laget i matchen mot Brooklyn Dodgers under World Series 1955. Trots inledande förluster , utvecklade Walters ett starkt intresse för betting, som senare ledde till en imponerande och framgångsrik karriär.

Han visade tidigt en enorm skicklighet i att analysera data och att förutse utgången inom amerikanska sporter. Han lyckades vinna imponerande 3,5 miljoner dollar på ett enda spel, där han satsade på att New Orleans Saints skulle vinna Super Bowl XLIV. Vidare vann han 2,2 miljoner dollar på USC seger mot Michigan i Rose Bowl 2007. Walters framgångar var resultatet av hans analytiska förmåga och strategiska fokus. Många skulle säga att Walters haft tur med de risker han tagit, men det handlar om mer än så.

Mer djupgående tips från Walters finner man i boken ”Gambler: Secrets From a Life at Risk”.


Tony Bloom, Storbritannien

Britten Tony Bloom räknas bland världens mest framgångsrika sportbettare. Bloom har en gedigen spelbakgrund och har deltagit i flera av världens mest prestigefyllda pokerturneringar. Blooms framgångar inom betting beror till stor del på hans förmåga att förhålla sig iskall och strategisk i avgörande situationer.Hans pokerbakgrund har troligtvis varit avgörande i hans bettingframgångar, där han är numera är känd under smeknamnet ”Ödlan” för sin iskalla inställning till betting. Britten sägs ha vunnit hela en miljon dollar på betting på en enda fotbollsmatch. Bloom är idag en mycket välbärgad affärsman som bland annat äger den engelska Premier League-klubben Brigton & Hove Albion.

Tony Bloom sport betting proffs

Ben Patz, USA

Amerikanen Ben Patz föddes 1996 och räknas bland världens mest framgångsrika unga sportbettare. Han fick smeknamnet Parlay Patz och började satsa seriöst på betting då han blev myndig. Patz som läste ekonomi på Columbia universitet i New York konkluderade tidigt att sportlag drevs av viljan att segra snarare än att notera ett visst antal poäng. Denna insikt resulterade i att han utvecklade en framgångsrik strategi med betting betalningslinjer som genererade drygt en miljon dollar efter enbart tre veckors spelande.

Vid sidan av hans analytiska förmåga, har ett starkt självförtroende och spelfokus varit avgörande faktorer bakom hans enorma framgångar. I en av höjdpunkterna i han bettingkarriär, satsade han 7000 dollar och vann till slut 333.000 dollar i kontanter.


Zeljko Ranogajec, Australien

Zeljko Ranogajec från Australien räknas som en av världens största stjärnor inom bettingvärlden. Han är känd i hemlandet som en individ som med stor precision satsat stora belopp pengar på allehanda australienska hästtävlingar. Ranogajec lär använda sig av datateknik som gör det möjligt for honom att betta kort innan varje hästtävling börjar. Anledningen till detta hemlighetsmakeri är tydligen att han inte önskar att andra bettare skall imitera hans satsningar. Tack vare sin analytiska förmåga och strategiska fokus har Ranogajec lyckats generera en förmögenhet på omkring 600 miljoner dollar.
Zeljko Ranogajec sport betting proffs

Vad kännetecknar en framgångsrik sportbettare?

Varje bettare är naturligtvis unik vad gäller spelstil, personlighet samt val av strategier, sporter, ligor och oddsmarknader. Men det finns gemensamma drag bland framgångsrika sportbettare, som också formar grunderna för att bli en professionell bettare.

  • Bra självförtroende – bettingstjärnor brukar ha ett bra självförtroende, vilket är avgörande för framgång.
  • Disciplin – framgångsrika bettare tenderar av vara mycket disciplinerade personer som endast fokuserar på satsningar som är finansiellt lukrativa.
  • Känslomässig kontroll – sportbettare bemästrar att kontrollera sina känslor under spel vilket ger dem en fördel jämfört med genomsnittliga bettare som är mer känslosamma och spontana.
  • Strategiskt spelande – bettingproffs är strategiska i deras tänkande och spelande. Deras fokus är på att finna de bästa oddsen. Samtidigt förmår de när det behövs att vara taktiska på kortare sikt.
  • Analytisk skicklighet – de investerar mycket tid och energi på att analysera historiska data och hålla sig uppdaterade med relevant marknadsinformation för deras betting.
  • Förlusthantering – professionella bettare vet instinktivt hur mycket de har råd att förlora och undviker frestelsen att jaga förluster vilket är ett vanligt misstag hos nybörjare.
  • Bra riskbedömning – bettingproffs har goda kunskaper kring osäkerhetselement inom sport och betting, då de oftast undviker att ta risker.

För den som har seriösa ambitioner att bli framgångsrik inom betting, så är ovanstående punkter grundläggande och i allra högsta grad kännetecknande för ovanstående framgångsrika proffs. Som bettare bör man ha god självinsikt för att kunna identifiera sina svagheter bland dessa grundläggande aspekter. Ingen uppnår perfektion direkt, utan måste kontinuerligt träna på att förändra och förbättra sina svaga sidor samt att inte ta risker och tappa fokus på sina styrkor.


Avslutande ord

Sportbetting växer fortfarande på en internationell nivå och årligen generar miljardbelopp i vinster. Framgångsrika bettare som Tony Bloom, Billy Walters, Zeljko Ranogajec och Ben Patz, ger inspiration för den som satsar seriöst på betting. Vanliga drag hos framgångsrika bettare inkluderar strategiskt tänkande, självförtroende, disciplin, känslomässig kontroll, riskbedömning och en iskall förmåga av hantera förluster.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2024-06-14 06:53

Nyckelfaktorer till seriös och framgångsrik fotbollsbetting

Många spelare som håller på med fotbollsbetting letar efter sätt att kunna utveckla sina kunskaper. Genom att de förstår oddsen, testar på olika strategier, håller sig uppdaterad om nyckelfaktorer och …

Guide

Publicerat 2024-05-18 18:30

Nya tag mot utländska spelbolag och olaglig spelverksamhet

Spelinspektionen och Finansinspektionen har fått i uppdrag att inleda ett aktivt samarbete för att motverka olovlig spelverksamhet på den svenska spelmarknaden. Målet är att stärka arbetet med att förebygga och …

Copyright © Fotboll.com 2024   |