Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Glöm inte vattenflaskan för att hålla vätskebalansen

Glöm inte vattenflaskan för att hålla vätskebalansen

Publicerat 2022-07-06 01:06

När du far iväg till gymet, fotbollsträningen eller annan idrottsaktivitet, har du säkerligen alltid med dig vattenflaskan. Men när du kommer hem från träningen, ligger säkert flaskan kvar i träningsväskan. Men vattenflaskan bör vara med dig under hela dagen, för det är minst lika viktigt att dricka vatten utanför träningspassen.

 

Därför ska vattenflaskan med överallt

I en artikel som ICA publicerat om hur mycket vatten man bör dricka, ges expertråd från Mats Rundgren, forskare på Karolinska institutet.

 

”Träning ger ett ökat behov av vatten, men enligt Mats Rundgren är det bara elitidrottare som behöver dricka under själva idrottsutövandet.”

 

Här menar Mats Rundgren att det är viktigare att hålla en konstant vätskebalans än att hälla i sig mängder med vatten under träning. Han tillägger att behovet av vatten är högst individuellt, beroende på hur mycket man väger, är aktiv och svettas, men att man oavsett bör dricka ca 1,5 liter per dag som vuxen.

Läs mer om rätt vätskebalans.

 

Man ska naturligtvis dricka vatten under träning

Det finns flera skäl till varför det är bra att dricka vatten under fotbollsträningen. Först och främst så hjälper det dig att prestera bättre. Det är också bra för din kropp att dricka vatten under träningen eftersom det hjälper till att reglera din kroppstemperatur.

När du svettas under träningen är det viktigt att du dricker tillräckligt med vatten för att ersätta de vätskor som du har förlorat. Detta gör att du inte blir uttorkad och hjälper dig att hålla en jämn kroppstemperatur.

Drick lite men ofta under hela dagen

När du blir törstig under träningen innebär det att din kropp redan har börjat bli uttorkad. Detta kan påverka din koordination och din energi. Drick därför vatten under hela dagen, innan träningen för att hålla dig på topp. Fotbollsspelare och andra elitidrottare har till och med ett vattenschema som de måste följa, för att bibehålla rätt vätskebalans.

 

Vattenflaskor till företaget eller idrottsföreningen

Vattenflaskor i form av profilprodukter kan hjälpa fotbollslaget, idrottsföreningen eller företaget att öka kännedomen och sprida varumärket. Det skapar även ytterligare anledning till att alltid ha med sig vattenflaskan. Då har du alltid tillgång till fräscht vatten oavsett om du är på fotbollsplan eller på språng.

Det finns mängder med företag som erbjuder vattenflaskor med tryck och andra profilprodukter. Axon Profil är ett av dem, som har ett stort utbud med profilprodukter. Där kan du välja mellan över 170 olika vattenflaskor med tryck.

Det finns många modeller av bland annat plast, metall och glas av vattenflaskor att beställa. De har även ett brett sortiment av miljövänliga vattenflaskor med eget tryck.

vattenflaskor profilprodukter

 

Fem tips för att hålla vätskebalansen

1. Börja dagen med ett glas vatten. Det kommer att kickstarta din metabolism och hjälpa dig att bli hydrerad redan från början av dagen.


2. Försök att dricka ett glas vatten innan varje måltid. Detta kommer att göra dig mer mätt och förhindra att du äter för mycket.


3. Ta med en vattenflaska när du går ut. Det finns inget säkrare sätt att se till att du får i dig tillräckligt med vatten under dagen.


4. Drick inte bara när du känner dig törstig. Det är redan ett tecken på att din kropp behöver mer vatten. Försök att dricka regelbundet under hela dagen för bästa effekt.


5. Frukt juicer och smoothies. Dessa är bra alternativ för att få i sig mer vätska, samtidigt som du får i dig nyttiga vitaminer och mineraler.

 

Det finns många andra sätt att se till att du får i dig tillräckligt med vatten under dagen. Försök att hitta en metod som fungerar bäst för dig för att få i dig tillräckligt med vatten och följ den.

Om du har svårt att dricka mycket vatten på grund av smaken, kan det vara lättare att smaksätta ditt vatten med citron, gurka eller annan frukt. Eller så kanske du föredrar att dricka färska fruktjuicer eller smoothies. På så sätt kan du enkelt och smidigt få i dig den mängd vatten som din kropp behöver varje dag.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |