Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Helgen som kan möblera om i Premier League
Premier League
Foto: Myknowledgetips

Helgen som kan möblera om i Premier League

Publicerat 2019-01-16 19:58

Säsongens Premier League står inför sin 23:e omgång och det är mer på spel än vad man kan tro när jag gräver djupare i läget. Detta är helgen då de mentala spärrarna kan sättas, där medvind kan förvandlas till en stormvind i seglen och motvind kan leda till katastrof. Jag är faktiskt förvånad över att det inte har varit fler och längre svackor än vi fått uppleva nu runt årsskiftet. Förutom Manchester United som mer eller mindre varit i en svacka hela säsongen, tills nu! Men nu tror jag att helgen kan sätta spåren och skapa de rejäla svackorna.

Jag har som sagt grävt lite djupare i tabelläget och det som jag direkt ser, är att Liverpool kan sätta rejält med press på Manchester City. Liverpool tar emot Crystal Palace och ska inte ha några som helst svårigheter med att ta tre poäng här. Det finns ingenting över huvud taget som säger mig att jag inte skulle kunna lägga både bil- och husnycklarna som insats på att Liverpool vinner. Med detta i åtanke så måste Manchester City åka till Huddersfield och ta tre poäng för att inte ge Liverpool ännu större försprång.

Naturligtvis ska Manchester City slå Huddersfield, hemma som borta med bekvämlighet. Men glöm inte den mentala biten här där City lever under ”ett jagande måste” och det faktum att Crystal Palace piskade upp dem på egen mark för inte så länge sedan. Missförstå mig rätt, Huddersfield ska inte vinna mötet, men det är ett lag som måste kämpa och få näsan över vattenytan för att inte åka ut och de har åtta poäng upp till strecket. Finns det risk för oavgjort och en ny skräll?

Tottenham åkte på en stukning hemma senast mot ett Manchester United som visar helt annan vilja och energi under Ole-Gunnar Solskjaer. Nu ska Tottenham åka till Fulham på söndag, som har samma läge som Huddersfield. Man måste börja ta poäng, annars är det ”Bye bye” rakt ner till Championship. Tro mig, det är nog ingen annan liga än Premier League där man är så rädd för att åka ner en serie. Konkurrensen är helt sjuk och det är nog värre att ta sig upp till Premier League än att hålla sig kvar! Har vi en skrällchans här också? Harry Kane är trots allt skadad och blir borta i minst 2 månader.

Det slår eld och gnistor runt Manchester United just nu. Baby Face Assassin (Solskjaer) har verkligen stormat in och skapat en enorm vilja och energi i laget. Jag trodde f*n inte mina ögon när jag såg Pogba springa som en galning över planen. ”Har Martial käkat gröt och tagit på sig högklackat?!”, var min spontana tanke. Faktum är att man kan ta grepp om topp 4-platserna nu med sin fantastiska formkurva och det faktum att man gästas på Old Trafford av Brighton, som inte ska kunna hota. Detta är helt klart spiken på kupongen för mig.

Men det är Arsenal – Chelsea som står i fokus tycker jag. Inte bara för att jag är ett Arsenal-fan, utan för att denna matchen kan vara avgörande för en rejäl om-möblering i tabellen. Om Arsenal och Manchester United vinner så händer inte så mycket i ordningen, annat än att de knappar in på Chelsea och Tottenham i tabellen.

Om Chelsea och Manchester United vinner så finns det chans att Chelsea går om Tottenham och United tillfälligt snyter Europa League-biljetten från Arsenal. Manchester United får då grepp om Champions League-spelet och Arsenal får det mentalt jobbigt med sin svaga formkurva. min slutsats är att denna helgen kan sätta mentala spärrar. Dels då Manchester City som jagar och jagar men kontinuerligt tappar mark, men också dels för Arsenal och Unai Emery som febrilt försöker att hitta sitt spel med det spelarmaterial han har till sitt förfogande.

Manchester City och Arsenal kan bli de stora förlorarna här som springer i motvind och kan bli mentalt trötta.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |