Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Hur man slår fotbollsodds 2021
Speltips

Hur man slår fotbollsodds 2021

Publicerat 2021-06-01 15:08

Odds i fotboll är något vi är vana vid att se, men hur funkar det egentligen? Vem sätter oddsen, varför får lagen just de odds de får och framför allt – går det att överlista dem och tjäna pengar på fotbollsbetting? Vi har samlat ihop några tips på hur man slår fotbollstips 2021. Det är ingen garanti för vinst, men kan vara en god hjälp på vägen.

Detta är ingen bettingguide utan istället en samling med tankar och idéer om hur man gör för att slå de odds som är satta och tjäna pengar. Vi tar också en titt på hur oddsen sätts, vem som gör det och varför de olika fotbollslagen få olika höga odds.

 

Spelbolagen sätter odds

Det är spelbolagen själva som sätter odds och det gäller all form av betting på EM 2021 odds till hur golftouren ska sluta. Alla spelföretag har experter som är väl insatta i de olika sporterna, politiska val och underhållning och ibland hyr de även in experter externt för att få hjälp att sätta oddsen.

De sneglar också på varandra och det är inget ovanlig att se odds komma ut flera veckor i förväg hos ett spelbolag. Sedan kommer odds på samma match, eller händelse, hos andra sajter med liknande odds.

 

Vad oddsen representerar

Odds är sannolikhet för att ett lag ska vinna. Ett odds på 1.00 innebär att du får tillbaka det du satsat och inget mer, och det innebär då också att sannolikheten att det laget vinner är praktiskt taget 100% säkert. Ju högre siffran är desto mindre chans har laget att vinna – enligt spelbolaget.

I fotbolls EM 2021 ser vi till exempel England och Frankrike som favoriter med ett odds på 6.00, medan Sverige ger hela 81 gånger pengarna vilket då indikerar att deras chanser att vinna är tämligen små. Nordmakedonien har ett odds som ligger över 700 gånger pengarna, och ett spel på dem kan göra dig rik, men risken är oerhört stor.

Detta kommer givetvis att ändras allt eftersom gruppspelen kommer längre och lagen fått visa vad de går för. Odds i stora turneringar åker ofta upp och ner och det gäller att pricka in dem när de är som högst, utan att ta för stora risker.

 

Våra 4 bästa tips för att slå oddsen

Vi listar de bästa tips vi hittar för att slå oddsen och bli en vinnare. Det är naturligtvis ingen vinstgaranti men dina chanser ökar om du följer dem.


1  Häng på en professionell tippare

Det finns flera som tippar och delar med sig av hur de tänker. De flesta spelbolag har en, och även i många kvällstidningar kan du läsa om hur olika experter tippar. Läs vad de skriver och gör en egen bedömning.

Ofta prickar de in ganska många matcher!


2  Ha koll på odds

Det finns alltid lag som har större chans än andra att kamma hem vinsten i en turnering. Genom att spela på dem tidigt kan du få betydligt bättre odds än senare i turneringen.


3  Använd dig av flera spelbolag

Har du spelat på fotboll ett tag så har du redan sett hur oddsen kan skilja mellan de olika spelbolagen. Svenska Spel har ett odds, medan Betsson har ett annat. Sprid ut dina satsningar mellan olika bettingsidor så du alltid får bästa möjliga odds.


4  Spela aldrig på magkänslan

Fakta vinner över instinkt varje gång! Det finns en slogan som säger ”Den som vet mest, vinner mest” och den stämmer verkligen. Läs på om de olika lagen. Kolla upp skadeläget och se om de aktuella spelarna har många matcher i kroppen innan du lägger din satsning.

Det finns fler saker man kan tänka på om man vill slå fotbollsodds 2021 och bland dem finns att man aldrig får vara rädd för att förlora. Att spela på sport innebär risker men det kan också innebära en belöning om man tippar rätt. Ha skoj när du tippar, och lycka till!


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Speltips

Publicerat 2022-02-23 17:03

SPELTIPS: Gasen i botten i Glasgow

Rangers har något överraskande en seger inför returen mot Borussia Dortmund och detta med två mål dessutom. Dortmund är väl medvetna om vad som gäller och här lär det bli …

Speltips

Publicerat 2022-02-23 14:46

SPELTIPS: Målrikt även i returen!

RB Leipzig ställs mot Real Sociedad på bortagräs i returen i Europa League. Med oss från rond ett på tysk mark har vi ett 2-2-resultat på Red Bull Arena och …

Copyright © Fotboll.com 2024   |