Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Intervju – Agenten om Besaras framtid: ”Vi pratar med klubbar i hela Gulfen”
Asien
Foto: Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nahir_Besara_2015-05-02.jpg

Intervju – Agenten om Besaras framtid: ”Vi pratar med klubbar i hela Gulfen”

Publicerat 2019-06-07 14:55

Nahir Besara packade väskorna och begav sig till varmare breddgrader för att testa vingarna i Al Feiha. Mittfältaren skrev på ett korttidskontrakt och har sedan dess gjort det bra, och nu kan ny klubbadress vara att vänta.
-Han var ju tveksam till att flytta till Saudiarabien, naturligtvis, som alla skulle vara, säger agenten Patrick Mörk till Fotboll.com.

Spelare vill ofta testa vingarna utomlands – och vissa tar även steget. Nahir Besara är en av dem. Mittfältaren hade tidigare en visit i Turkiet och Göztepe, då han imponerat på klubben efter de fina prestationerna i Hammarby.

Perioden i Turkiet blev inte lång och istället bar sig flyttlasset vidare tillbaka till Sverige. Klubbadressen blev Örebro SK . Han tilldelades dessutom en given plats i startelvan.

Vid inledningen av året valde 28-åringen, med tre säsonger i Örebro bakom sig, att göra sin andra sejour utanför Sveriges gränser. Denna gång till Al Feiha, och där har han haft ett fullt godkänt första halvår. Tre mål, varav två i den sista och avgörande omgången mot Al Wehda, som innebar en vinst med 5-2 och därmed ett säkrat kontrakt.

Den kreativa mittfältarens form är fin, enligt agenten.

– Det jag kan säga är väl det att han tog en chans och skrev ett korttidskontrakt. Och han gjorde det väldigt bra. Han spelar ju för det mesta 6:a, så han fick ju inte ut sina offensiva kvalitéer som han har. Men gjorde det ändå väldigt bra. I säsongens sista match, när de räddade kontraktet, så gjorde han ju två mål och det ena målet var ett riktigt konstmål. Det senare blev även omgångens snackis i Saudi, säger Patrick Mörk till Fotboll.com.

– Det var ju kul. Även om det inte låter sådär väldigt spektakulärt fotbollsmässigt att spela för Al Feiha, så ska man komma ihåg att det är en väldigt bra liga och går inte att jämföras med någon annan liga i Gulfen.

– Tittar man historiskt är det egentligen bara Chippen som har lyckats av spelare från Sverige. Nabil Bahoui lyckades ju inte, Wanderson likaså. El Kabir blev bara en kortis. Efter Chippen är Nahir den enda svensk som lyckats i Saudisk fotboll, det är helt enkelt inte lätt. Intresset är enormt och det är väldiga krav på utlänningarna, vilket även innebär ett kort tålamod.

Är acklimatiseringen det som gjort att han lyckats bättre än andra?
– Nja… Han är ju en väldigt bra och allsidig spelare. Nahir är både konstruktiv, kreativ, klok och även en lagspelare som kan göra spektakulära mål. Han är verkligen en tvåvägsspelare. Och sen är han ju liksom erfaren och i sin bästa ålder, så han har hela paketet.

– Han var ju tveksam till att flytta till Saudiarabien, naturligtvis, som alla skulle vara. Men han har trivts bra här. Nej, det var en lyckad historia, men vi får se vad det blir. Vi pratar med klubbar i hela Gulfen. Man kan även lägga till andra länder i Asien, men huvudspåret är i Gulfen, alltså någon av Dubai, Qatar och Saudiarabien.

Så Sverige är inte alls aktuellt i dagsläget?
– Nja.. Nej, man ska aldrig utesluta någonting. Det är fel. Huvudspåret är dock de här länderna.

Är det aktuellt med en förlängning i samma klubb? 
– Det kan absolut vara en variant, avslutar Patrick Mörk


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.
Copyright © Fotboll.com 2024   |