Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Intervju – Pontus Jansson efter Malta: ”Vi kontrollerade det rätt bra”
Fotbolls-EM
Foto: Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pontus_Sven_Gustav_Jansson.jpg

Intervju – Pontus Jansson efter Malta: ”Vi kontrollerade det rätt bra”

Publicerat 2019-06-07 23:58

Sverige skötte defensiven mot Malta och en av de bidragande var Pontus Jansson. Mittbacken fick komma in i hetluften i Andreas Granqvists och Victor Nilsson Lindelöfs frånvaro.
– Finns inga enkla matcher mot de här lagen.

28-åringen är älskad av många supportrar i England och Leeds. Avslutningen på säsongen gjorde honom dock inte munter. Leeds tog sig till play-off och hade allt i egna händer, men missade avancemanget. Däremot har han stått för fina prestationer med klubblaget i ett några säsonger.

Och i dag gjorde han ytterligare en fin insats.

Under fredagskvällen tog Sverige nämligen emot Malta under fredagskvällen. Matchen slutade 3-0 till Sverige och Pontus Jansson stod för en riktigt fin prestation i den här matchen. Mittbacken var svår att slå i luftrummet och förlorade mer eller mindre inte en enda duell.

Efter matchen mot Malta under fredagen ger han sin syn.

Vad tycker du om prestationen sett till helheten?
– Det var en bra seger väldigt skönt. Vi fick med oss ett tidigt mål och kontrollerade det väldigt bra. Och så var vi även på bra i andra halvlek. Det var en bra insats, säger Pontus Jansson efter matchen.

Hur ser du på målen?
– Nja, kommer inte ihåg nu direkt i efterhand egentligen. Men ett tidigt mål och sedan två sköna mål i andra halvlek. Det är alltid skönt som back, när man kan få in tvåan också. Då känns det lite tryggare.

Din egen prestation?
– Stabil. Vi håller nollan och tycker vi kontrollerade de bra. Finns inga enkla matcher mot de här lagen. De försöker göra allt de kan för att kontra och ställa om. Vi kontrollerade det bra. Känner mig nöjd.

Hur mycket ändras strategin inför matchen mot Spanien?
– Det är klart den ändras. En tuffare match, mot ett bättre lag. Gäller för oss att steppa upp också samt antagligen ändra lite i hur vi spelar lite så klart. Vi möter ett bättre lag så att det blir en spännande uppgift.

Sverige åker till varmare delar av Europa och möter Spanien på Estadio Santiagio Bernabeú måndagen den 10 juni, klockan 20:45.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |