Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kan United skrälla igen?
Champions League
Foto: Wikipedia/HonorTheKing (CC BY-SA 4.0)

Kan United skrälla igen?

Publicerat 2019-04-09 19:34

Onsdagskvällen bjuder på ytterligare två högintressanta kvartsfinaler i Champions League. Har Ajax ännu en skräll i sig och kan Manchester United återigen få en gigant på fall?

AJAX–JUVENTUS

Både Ajax och Juventus har strålande säsonger bakom sig i såväl ligaspelet som i Champions League. Juventus är i praktiken redan klara Serie A-mästare och Ajax delar ledningen med PSV i holländska ligan. Allra mest imponerande är ändå Ajax på målsnitt. På 29 matcher i Eredivisie har man gjort inte mindre än 100 (!) mål, vilket innebär nästan 3,5 mål per match.

Har då Ajax någon chans mot Juventus? Visst har de det, för kan man vända mot Real Madrid på Barnabeu har man potential att även chocka Juventus. Dock är Juve ett betydligt bättre lag än vad Real varit den här säsongen och dessutom vet man nu att Ajax inte ska underskattas. Sedan visade Juve även styrka i åttondelen mot Atletico Madrid när man efter 0-2 i första mötet vann med 3-0 hemma i returen.

För Ajax del gäller det förstås att försöka springa sönder det aningen ålderstigna Juve-försvaret. Här blir Dusan Tadic ett viktigt vapen, som hittills gjort sex av lagets mål i Champions League. Sedan måste Ajax-försvaret i sin tur få stopp på Cristiano Ronaldo. Lyckas Ajax med detta kan man få med sig ett bra resultat till returen nästa vecka och det lär man behöva.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA

Hade någon sagt strax före jul att Manchester United skulle spela kvartsfinal i Champions League i april hade det nästan låtit som ett skämt. Men, in kom en glad norrman och lyfte laget på ett sällan skådat sätt. På senaste tiden har det dock kommit grus i det annars så väloljade United-maskineriet. Bara en seger på de fyra senaste matcherna. I förra veckan förlorade man återigen mot Wolverhampton i Premier League, vilka man även åkte ut mot i FA-cupen för några veckor sedan.

För Barcelona går det dock som på räls. Laget har vunnit åtta av de nio senaste matcherna och har inte förlorat sedan i slutet av januari. Därtill leder man La Liga med elva poäng och har ena handen på guldet. I CL har laget trummat på relativt smärtfritt sedan i höstas. Gruppseger i höstas och i åttondelen slog man komfortabelt ut Lyon med sammanlagt 5-1.

Hur det gick för United i åttondelen minns vi alla. Efter 0-2 hemma på Old Trafford mot PSG lyckades man vända på Parc des Princes efter en straffspark på tilläggstid, som resulterade i 3-1 till United och därmed avancemang efter fler gjorda mål på bortaplan.

Barcelona är givetvis favoriter i den här kvartsfinalen. Fattas bara annat. Men, det som talar till Uniteds fördel är att man precis som mot PSG kan gå ut och spela helt utan press och det är något som passar Solskjaers mannar. Hur långt det sedan räcker återstår att se, men i åttondelen visade United att man kan förlora hemma och ändå vända.

SPELTIPS

Med tanke på att United har kapacitet att göra bra returer känns det som att Barcelona vill få med sig ett bra resultat från första mötet. Dessutom är Uniteds form som sagt tveksam och det känns som att det kan gå lite hur som helst. Därför blir tipset här en ganska solklar tvåa. Bäst odds hittar vi hos Unibet som ger 2.05 gånger pengarna för Barca-seger.

Speltips: Seger för Barcelona till 2.05 hos Unibet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2023-12-15 01:31

Vinnarodds synas inför slutspelet i Champions League 2023/24

Champions League innebär att vi får se fotboll på den allra högsta nivån, med de största klubbarna och de bästa spelarna i världen samtidigt som folk från hela världen sluter …

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Copyright © Fotboll.com 2024   |