Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kan blåvitt få stopp på Rosenberg?
Allsvenskan

Kan blåvitt få stopp på Rosenberg?

Publicerat 2019-05-14 09:59

I en tidig seriefinal i Allsvenskan tar IFK Göteborg emot Malmö FF hemma på Gamla Ullevi. Frågan är hur långt hemmalagets fina form ska räcka mot serieledarna?

Att säga att IFK Göteborg gjort en bra inledning på årets säsong är knappast någon överdrift. Framför allt med tanke på att många så kallade experter, inklusive den här bloggen, i princip helt och hållet dömde ut laget inför säsongen. Och det började knappast speciellt bra med bara en poäng på de tre första matcherna. Men, därefter har blåvitt gått som tåget.

Laget har radat upp flera tunga segrar och framför allt öser man mer eller mindre in mål. Hela 18 mål har det blivit på åtta matcher, vilket gör blåvitt till det mest målglada i hela serien. Dessutom har man Giannis Anestis mellan stolparna, som storspelade i bortasegern mot IFK Norrköping.

Vid den här tiden förra året var Malmö FF ett lag i kris. Ett år senare är ordningen återställd. Malmö FF leder Allsvenskan och alla är glada och nöjda, ja åtminstone de som bor i Malmö. Hursomhelst har ”di blåe” såhär långt spelat oerhört stabilt. Enda plumpen i protokollet har kommit mot GIF Sundsvall, som man av någon anledning fortsätter att ha svårt mot.

Precis som IFK Göteborg har även Malmö fått bra fart i anfallsspelet. Inte minst tack vare Markus Rosenberg, som med två mål mot Elfsborg senast nu delar skytteligaledningen på sex mål.

IFK GÖTEBORG – FEM SENASTE MATCHERNA

MALMÖ FF – FEM SENASTE MATCHERNA

 

Grafiken ovan skriver det svart på vitt. Det är tveklöst Allsvenskans två bästa lag just nu som möts på Gamla Ullevi på torsdagskvällen. Bara två tappade poäng för vardera lagen på de senaste fem matcherna och dessutom rejält med mål bäddar för en högintressant match.

Men, ska hemmalaget ha någon chans att ta över serieledningen krävs att man får stopp på MFF:s rappa anfallsspel. Framför allt då Markus Rosenberg, men även Andreas Christensen och Sören Rieks.

För IFK Göteborgs del krävs det att Robin Söder, kanske lagets viktigaste spelare just nu, gör det lika bra som mot IFK Norrköping. Samtidigt måste Giannis Anestis i målet göra ännu en stormatch. Funkar dessa båda komponenter för blåvitt kan det faktiskt räcka till seger. För Malmö är på intet sätt oslagbara. Det visade som sagt GIF Sundsvall.

SPELTIPS

En tämligen svårtippad match med tanke på att lagen är så jämbördiga. Dock verkar det som att IFK Göteborg är inne i ett riktigt bra stim. Seger mot såväl IFK Norrköping som AIK talar sitt tydliga språk. Därför blir tipset här att hemmalaget klara minst oavgjort. Bäst odds hittar vi hos Mr Green som bjuder 1.74 gånger pengarna för det resultatet.

Speltips: 1X till 1.74 hos Mr Green


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |