Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kan Cristiano Ronaldo knipa skytteligatiteln?
Välj liga

Kan Cristiano Ronaldo knipa skytteligatiteln?

Publicerat 2020-07-17 14:16

Spänningen i striden om lo Scudetto varade ett tag men inte hela vägen. Lazio, den tilltänkta stora utmanaren till Juventus, har sannerligen flytt slagfältet och lär som bäst få nöja sig med en andraplats. En annan kamp lever dock i allra högsta grad – och det är den om skytteligavinsten. De nämnda lagens respektive frontfigur, Cristiano Ronaldo och Ciro Immobile, gör upp och snart kan vi kora en Capocannoniere.

unibet tv streaming

ODDS: Vem vinner skyttligan i Serie A?
1.80 Ciro Immobile | 1.90 Cristiano Ronaldo

Det rådde egentligen inte några tvivel om att Juventus skulle vara med och tampas i toppen av Serie A. Det är snarare givet att återse den typiskt italienska, men ack så organisatoriskt starka klubben på förstaplats, då de i ett flertal år i princip promenerat hem ligatiteln. I år förutspåddes på förhand däremot en titelkandidat i form av Inter med en nytillträdd motivator på tränarbänken i den tidigare Juventus-sympatisören Antonio Conte. Nu skulle snarare Inter känna vittring. Nu skulle Juventus istället känna sig hotade.

Och hotade blev de. Men inte av den ivrige retorikern Conte och hans mannar, utan istället av den ettrige och något unike Simone Inzaghi och dennes lagbygge. Det var alltså Lazio som var där och nosade. Faktum är att det ljusblå Romlaget tog över taktpinnen för en stund genom att inta förstaplatsen i Serie A. Med en kompakt defensiv ledd av den inte alltför okontroversiella mittbacken Francesco Acerbi, ett hårt jobbande mittfält centrerat av den i sina bästa stunder världsstarke Sergej Milinkovic-Savic och det monstruöst sylvassa anfallet i form av Ciro Immobile, såg de då ut att vara ostoppbara. Det skulle dock stagnera. Plötsligt.

Klappkass återstart

Coronapandemin intog verkligheten och sedan säsongen återigen visslats igång har Lazio faktiskt knappt varit igenkännbara. Man har bara lyckats få med sig två enstaka vinster på sju matcher och laget har blivit utspelat av Atalanta, Milan, Lecce och Sassuolo. Den usla formen har självklart påverkat den spelaren som burit laget på sina bara axlar, nämligen Ciro Immobile. Den gode italienaren har bara lyckats hamna i målprotokollet två gånger på de sju senaste matcherna.

Känslan är ju mer eller mindre att han och laget har checkat ut – inte minst med tanke på sådana huvudtapp som mittbacken Patric stod för, när han bet en Leccespelare i axeln nyligen. Frustration kan bevisligen föranleda de mest bisarra handlingarna. Och det är inte alls otroligt att Ciro Immobile i sin tur kommer att påverkas av känslorna under slutspurten. Med tanke på lagets usla insatser och möjligen en tappad gnista hos honom själv, är det inte omöjligt att han blir omsprungen i skytteligan, som han i dagsläget leder med sina 29 mål. Strax bakom finns nämligen Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo visar att gammal är äldst?

Det finns verkligen mycket som imponerar med Cristiano Ronaldo. Inte minst valet att, med tanke på åldern, skifta utgångsposition på planen och nyttja sina spetskvalitéer centralt i banan. Det har faktiskt tillåtit honom att bestå som en av världsfotbollens allra bästa spelare. Ja, han har ju gjort hela 28 mål den här säsongen och är därmed första spelaren att göra 25 mål eller fler i Juventus på 60 år. Det får i sig tituleras som en sanslös bedrift.

Han har varit briljant för sitt Juventus som många gånger inte har imponerat den här säsongen. Det kan inte minst sägas om insatsen senast mot Sassuolo, där laget var på väg att förlora men lyckades rädda upp resultatet till 3-3.

Det unika med Ronaldo är att han har varit avgörande över hela säsongen. Till och med efter att ligan drog igång igen efter uppehållet. Bara portugisen har gjort fler mål än Kevin Lasagna sedan återstarten. Han har nätat hela sju gånger, medan Udinese-anfallaren har gjort sex mål.

Det häftiga med säsongen 2019/20, är att vid 32 spelade matcher var detta den tredje säsongen totalt var två spelare gjort minst 28 mål vardera vid just det antalet matcher. Första gången det skedde var faktiskt en svensk huvudrollsinnehavare. Och det var ingen mindre än den karismatiske anfallaren Gunnar Nordahl, som ackompanjerades i skytteligatoppen av István Nyers från lokalrivalen Inter.

På tal om svenskar så spelade vår kanske störste genom alla tider, Zlatan Ibrahimovic, sin 100:e match för Milan senast mot Napoli. Den långe anfallaren har sannerligen varit en bidragande faktor till Milans fina insatser sedan återstarten. Någon kamp om skytteligatiteln blir det dock inte.

Den kampen är mellan Turin och Rom. Juventus och Lazio. Cristiano Ronaldo och Ciro Immobile. Lagen drabbar samman så snart som på måndag, när ”den gamla damen” tar emot Biancocelesti på hemmaplan. Snart har vi svaret på om gammal är äldst.

Det finns inga kommande matcher.

 

unibet tv streaming

ODDS: Vem vinner skyttligan i Serie A?
1.80 Ciro Immobile | 1.90 Cristiano Ronaldo

 


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |