Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?
Fotbolls-EM

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Publicerat 2024-03-21 21:04

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på att återigen stå högst upp på prispallen. Med ett svajigt EM-kval bakom sig, kan de leva upp till samma framgång som i det föregående mästerskapet? Denna artikel analyserar fem faktorer som talar för att Italien kan lyckas upprepa sin triumf och fem faktorer som utgör potentiella hinder på deras väg mot att försvara sin titel. Kan Spalletti och co skriva historia och bli mästare för andra gången i rad?

Det som talar för att Italien blir mästare EM 2024

Nedan listar vi det som talar för att Italien blir Europeiska mästare återigen 2024.

Kontinuitet och erfarenhet

Italien har behållit kärnan av sitt vinnande lag från föregående turnering, med spelare som Domenico Berardi, Matteo Darmian, Giovanni Di Lorenzo och inte minst Federico Chiesa vilket ger dem värdefull erfarenhet. Spelare som har varit en del av när de vann EM 2020 kommer med sin rutin dra nytta av den vinnande mentaliteten till nya yngre spelare som Scamacca, Zaniolo och Bastoni.

Stark defensiv

Italiens defensiva organisation har länge varit en grundsten i deras framgång på internationell nivå. Med en disciplinerad och välorganiserad försvarslinje samt två målvakter i världsklass, Donnarumma och Vicario är de kapabla att stänga ner de flesta anfallare.

Ungdomens potential

Samtidigt som Italien har behållit sina erfarna veteraner har de också sett framväxten av unga talanger inom sitt landslag. Dessa unga spelare har potentialen att injicera ny energi och kreativitet i laget, vilket kan ge dem den extra skjutsen som behövs. Det ska bli intressant att följa spelare som Giorgio Scalvini.

Taktisk mångsidighet

Under Luciano Spallettis ledning har Italien visat en imponerande förmåga att anpassa sig taktiskt till olika motståndare och situationer. Deras flexibilitet och förmåga att spela olika spelstilar beroende på motståndet kan vara en avgörande faktor i att återigen lyfta trofén.

Publikens stöd

Italiens passionerade fans är kända för att skapa atmosfär på läktarna, vilket kan ge laget en extra fördel. Det kommer med största sannolikhet vara en hel del tillresta supportrar med tanke på det korta avståndet mellan Tyskland och Italien.

 


Det som talar emot att Italien blir mästare EM 2024

Nedan listar vi det som talar emot att Italien blir Europeiska mästare återigen när vi kollar odds em 2024.

Ökad konkurrenskraft

Fotbollsvärlden är i ständig förändring, konkurrensen blir allt tuffare för varje turnering som går. Andra nationer har också slipat på sina lagbyggen och strategier, vilket gör det svårare för Italien att upprepa sin bedrift.

Skaderisk

Fotboll är en fysisk sport och skador är en oundviklig del av spelet. Italien kan drabbas av skador på nyckelspelare under turneringens gång, vilket skulle försvaga deras chanser till ytterligare ett mästerskapsguld.

Press och förväntningar

Efter att ha vunnit föregående EM kommer Italien att bära på en betydande press och förväntningar från fans och media. Att hantera denna press på ett konstruktivt sätt kan vara en utmaning för laget.

Formsvackor

Fotboll är oberäkneligt och även det bästa laget kan drabbas av svackor i formen. Om Italien inte lyckas hålla sin form på topp under hela turneringen kan det påverka deras möjligheter att vinna.

Otur och oförutsedda händelser

Ibland kan fotboll avgöras av små marginaler och otur. Ett oförutsett mål eller ett kontroversiell domslut kan vara skillnaden mellan seger och förlust. Italien kan bli offer för sådana händelser under turneringens gång.

Med dessa faktorer i åtanke är framtiden för Italien i UEFA Europamästerskapet 2024 långt ifrån säker. Det kommer att kräva en kombination av skicklighet, uthållighet och tur för dem att återigen lyfta trofén. Det återstår att se om de klarar av det. Senast den 14 juli har vi svaret.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |