Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kan någon utmana Malmö FF om titeln?
Allsvenskan

Kan någon utmana Malmö FF om titeln?

Publicerat 2021-02-18 00:08

En ny fotbollssäsong i Sverige närmar sig. Ännu en gång är det Malmö FF som står som förhandsfavoriter till att ta hem Allsvenskan. Frågan är vilket lag som kan tänka sig utmana laget som vunnit SM-guld hela 21 gånger?

 

God ekonomi håller MFF starka

Att Malmö FF är ett lag som tas upp när det snackas om vilket lag som kommer ta hem Allsvenskan hör till vanligheterna. Faktum är att Skånelaget vunnit SM-guld hela 21 gånger sedan klubben grundades 1910.

På senare år har man varit väldigt framgångsrika och detta har varit möjligt tack vare en mycket bra ekonomi som man fått via spel ute i Europa. Försäljning av spelare som t.ex Zlatan samt medverkan i både Champions League och Europa League har givit rejält med klirr i kassan.

Idag är man Sveriges utan tvekan rikaste fotbollsklubb och lär så vara ett tag till framöver. Med pengar kan man fortsätta satsa och samtidigt hålla extra hårt i flera av lagets nyckelspelare, utan någon som helst stress över att behöva sälja för att få in pengar. Ett recept som gör att man kan fortsätta vara ett topplag i Allsvenskan år efter år.


Höga odds inför Allsvenskan

Frågan vi ska ställa är vilket lag som kan vara med och utmana Malmö FF under kommande säsong? Enligt flera bettingsajter, ska Malmö FF ha minst 50% chans till att ta hem Allsvenskan 2021. Bakom MFF tror man att lag som BK Häcken, Hammarby, Djurgården och AIK kan vara med och utmana. Men oddsen på dessa lag är högre, mycket högre än vad det är på Malmö FF och därför kan man hitta riktigt bra spelvärde redan nu.

 

Odds Topp 3 Vinst
Malmö FF 1.10 1.89
BK Häcken 1.98 8.00
Hammarby 1.98 8.00
Djurgården 2.14 9.00
AIK 2.88 10.00

Se alla odds hos LeoVegas

 

LeoVegas bonus


Sex SM-guld sedan 2010

Något som bevisar att Malmö FF varit väldigt framgångsrika de senaste åren är antalet SM-guld som man tagit sedan 2010. År 2010 tog man guld, men också 2013, 2014, 2016, 2017 och 2020. Hela sex SM-guld på elva år. Det är ett makalöst bra facit som ingen annan klubb kommer i närheten av.

Lägg också till att man flera gånger, när man inte vunnit Allsvenskan, varit nära. Det handlar om topplaceringar under flera års tid och mycket talar för att det kommer fortsätta så framöver också.


Anel Ahmedhodzic ser ut att lämna

En spelare som varit på väg bort från Malmö FF är Anel Ahmedhodzic. Mittbacken gjorde en jättebra säsong 2020 och var stor bidragande orsak till att klubben kunde vinna Allsvenskan till slut. Det har pratas om stora klubbar ute i Europa som varit intresserade av 21-åringen. Men när fönstret stängde för dom stora ligorna för någon vecka sedan så hade ännu ingen affär blivit av. Förhandlingarna har dock inte stannat av för det.

Affär kan vara klar med Atalanta

Ahmedhodzic har varit en viktig pusselbit i klubben, men nu ser det ut som att Atalanta norpar Malmös stjärna, för spel i Atalanta och Serie A. Om affären går igenom så lämnar mittbacken inför fotbolls-EM och Malmö får söka en ersättare för sin försvarare. Frågan är vilken påverkan det kommer att ha i försvaret nästa säsong.

Men Jon Dahl Tomasson har förmodligen ett ess i rockärmen och det är oavsett ingen tvekan om att Malmö kommer att bjuda upp till dans nästa säsong också.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |