Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kiese Thelins målform håller i sig
Allsvenskan

Kiese Thelins målform håller i sig

Publicerat 2020-07-21 12:01

Efter en lite trög start verkar det som att Malmö FF börjar komma igång på allvar. Mycket tack vare anfallsduon Isaac Kiese Thelin och hemvändande veteranen Ola Toivonen. På torsdag ställs MFF mot Hammarby, som fortfarande letar efter formen.


888 Sport

SPELTIPS: ISAAC KIESE THELIN GÖR SISTA MÅLET TILL 4.90 HOS 888SSPORT

BARA EN SEGER PÅ DE FYRA SENASTE

Malmö FF börjar så smått hitta tillbaka till gamla mästartakter. För någon vecka sedan var laget nere på en sjundeplats i tabellen, men efter seger borta mot Östersund och hemma mot Kalmar FF ligger MFF nu tvåa, fyra poäng bakom serieledarna IFK Norrköping. Ska årets Allsvenskan bli en duell mellan Peking och ”di blåe”? Ja, det finns mycket som talar för det.

En bidragande orsak till Malmös lyft är anfallsduon Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen. Hemvändaren Toivonen gjorde ett av målen mot Östersund och Kiese Thelin stod för bägge målen mot Kalmar senast. Thelin ligger nu tvåa i skytteligan på fem mål, bakom Norrköpings Totte Nyman som har ett mer.

Hammarby, av många tippade som vinnare av Allsvenskan, har haft en tuff inledning på säsongen. Bara en seger på de fyra senaste matcherna gör att laget inte ligger bättre än på 11:e plats efter nio spelade omgångar. Dock ska sägas att det inte är några större avstånd uppåt. Till Malmö, som ligger tvåa, är det inte mer än fyra poäng.

En av förklaringarna till Hammarbys kräftgång är den bristande målskörden. Hittills har det bara blivit nio mål, vilket innebär ett målsnitt på ett mål per match. Detta kan jämföras med 2019, då laget gjorde hela 75 mål och snittade 2,5 mål per match. Framför allt behöver Paulinho komma igång med målskyttet. För bara två mål från 2018 års skyttekung är alldeles för lite.

FEM SENASTE – MALMÖ FF

FEM SENASTE – HAMMARBY

SKADEPROBLEM I HAMMARBY

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson verkar nu ha hittat en bra grundstomme i startelvan. Inte minst med mittbacken Anel Ahmedhodzic längst bak, som har potential att växa ytterligare. Samtidigt har tidigare mittfältaren Oscar Lewicki klivit ner i backlinjen, dit han ser ut att ha kommit för att stanna.

På mittfältet kretsar förstås mycket kring spelmotorn Anders Christiansen, som oftast flankeras av spelare som Sören Rieks, Bonke Innocent och Jo Inge Berget. Och längst fram har vi då Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen, som utan tvekan är Allsvenskans mest rutinerade anfallspar.

För Bajentränaren Stefan Billborn finns vissa bekymmer inför torsdagens match. Både mittbacken Dennis Widgren och Paulinho tvingades gå av mot IFK Göteborg senast. Om de hinner bli friska till matchen mot Malmö återstår att se.

Vad gäller själva uppställningen har Hammarby i de senaste matcherna kört med ett slags 4-5-1 med Gustav Ludwigson ensam på topp medan Paulinho, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic därbakom agerat offensiva mittfältare. Med tanke på tabelläget är det frågan om inte Paulinho bör flyttas upp på topp?

KIESE THELIN FORTSÄTTER NÄTA

Det går inte att säga annat än att Malmö FF kommer till det här mötet som favoriter. Framför allt med tanke på att Hammarby kan tvingas klara sig utan två av sina ordinarie spelare.

Dessutom har MFF:s anfallsduo som sagt börjat komma igång på allvar och då känns det som att det blir svårt för något lag att rubba serietvåan. Med två mål mot Kalmar senast, som kunde blivit tre om det blivit mål på en straff i sista minuten, är Isaac Kiese Thelin definitivt i målform och lär vara sugen på att göra fler mot Hammarby.

Därför blir tipset att Kiese Thelin gör sista målet i den här matchen, precis som han gjorde mot Kalmar. Bäst odds hittar vi hos 888sport som bjuder 4.90 gånger pengarna för att Isaac Kiese Thelin gör matchens sista mål.


888 Sport

SPELTIPS: ISAAC KIESE THELIN GÖR SISTA MÅLET TILL 4.90 HOS 888SSPORT


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |