Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Krönika: Hausse på guld & supportrar
Fotbolls-EM
Foto: Henric Wauge

Krönika: Hausse på guld & supportrar

Publicerat 2020-06-03 17:37

Hörde på nyheterna att guldpriset skjutit i höjden under coronavåren-20. Ett helt vanligt nyhetsinslag där diverse ädelstensprofessorer & marknadsanalytiker konstaterar att priset på Klondikeflodens gula klimpar är betydligt mer värda idag än innan fladdermusviruset satte sina klor i världens alla hörn.

Bundesliga kickade igång för ett par veckor sedan till världens fotbollsfanatikers unisona jubel – äntligen skulle vi få konsumera toppfotboll igen! Och även om antalet tyska ligamatcher var ytterst begränsat i undertecknads repertoar historiskt så kittlade till så där störtskönt i kistan när norske kelgrisen Haaland Jr. bredsidade igång matchen mot Schalke04 på TV. Att tyskarna inte greppat att tipsextramatcher har avspark kl.16.00 och inte 15.30 var den här lördagen helt ovidkommande. Inte ens Bojans smörknivsskarpa lekmansanalyser grumlade den uppsluppna glädjebägaren som dagen till ära hade fyllts med en iskall bayersk weissbier.

Jävlar vad laddad jag var. Nu skulle det äntligen ses på europeisk toppfotboll igen!

Men trots Dortmunds lekfulla anfallsspel & Haalands förtjänstfulla balja i 29:e minuten var det något som inte riktigt stämde. Någon hade glömt ananasen på Hawaii-pizzan, missat vaniljsåsen på äppelkakan, käkat upp glasyren på munken – någonting saknades… Någonting saknades helt sjukt mycket i den världsberömda ”kokande kitteln”, Signal Iduna Park, som i folkmun ännu kallas för Westfalenstadium.

svensk hejarklackFotograf: Henric Wauge

Supportrarna

De hängivna Dortmundfansen på Europas största ståplatsläktare ”südtribüne” som av en händelse går under samma namn som vår svenska landslagsklack, ”gula väggen”, skapar en sanslös inramning på Borussias hemmamatcher. Utan ljudkulissen dom skapar, utan det lidelsefulla patos dom kännetecknar, utan fansen blir toppfotbollen en helt annan sport.

Besvikelsen över att precis spenderat en lördagseftermiddag på att bevittna coronavårens senaste ovälkomna bidrag, den helt nya sporten ”publikfri toppfotboll” vändes strax till motsatt känslostämning. Alla oräkneliga fotbollsforum jag slaviskt följer översvämmades av kommentarer och tankar kring den nya ofrivilliga sportens totala avsaknad av sötma. Fler forum. Fler kommentarer. Alla med samma andemening:

Vi supportrar var inte längre bara ”den 12:e spelaren” som alla alltid tagit för givet. Som lika hängivet följer sitt lag från läktarplats, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. Äntligen hade omvärlden på riktigt förstått vilken otrolig skillnad fotbollsfans över hela världen gör för vår älskade sport.

Värdet på oss supportrar har fullständigt skjutit i höjden.

På oss och på guldet.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-06-14 21:32

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Copyright © Fotboll.com 2024   |