Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kujovic spräcker nollan i Stockholmsderbyt
Allsvenskan

Kujovic spräcker nollan i Stockholmsderbyt

Publicerat 2020-08-07 19:59

Dags för årets tredje Stockholmsderby och det mellan två lag med helt olika formkurvor. Djurgården står på tre raka segrar och närmar sig toppen av tabellen. Hammarby har bara en seger på de fem senaste och verkar ha svårt att bryta sig loss från mittenskiktet. Avspark söndag 9 augusti 17:30.


SPELTIPS: EMIR KUJOVIC GÖR FÖRSTA MÅLET TILL 5.10 HOS LEOVEGAS SPORT

FEM POÄNG EFTER MALMÖ

Djurgården har efter en lite haltande inledning av säsongen börjat få ordning i leden. Efter fem omgångar var laget ner på undre halvan av tabellen, men sedan dess har det blivit fem segrar på åtta matcher och bara en förlust.

Detta innebär att DIF nu ligger fyra, fem poäng bakom serieledarna Malmö FF, men bara två poäng bakom tvåan IFK Norrköping. Fortsätter Djurgården att rada upp segrar framöver känns laget som MFF:s främste utmanare om guldet senare i höst.

En av DIF:s stora styrkor i år är att man verkar ha flera kvalificerade målskyttar som kan kliva fram. Inte minst Fredrik Ulvestad och Kalle Holmberg med sex respektive fyra mål hittills under säsongen.

Sedan har man ju också Emir Kujovic, som vi vet har en stor målkapacitet när han väl kommer igång, och det kanske han gör nu. I senaste matchen mot Varberg fick Kujvovic förtroendet från start och nätade efter en halvtimme.

För guldtippade Hammarby har spelet gått lite i stå. Inte så att det är total katastrof, men en sjundeplats efter 13 omgångar är knappast vad man hade förväntat sig av Bajen. Förklaringen till den tämligen svaga tabellplaceringen är målskyttet.

Förra året hade laget ett målsnitt på 2,5 mål per match, i år 1,08, vilket är samma målsnitt som jumbon Kalmar FF. Det håller inte om man vill vara med och slåss i toppen.

Samtidigt verkar det som att Hammarby har väldigt svårt att vinna matcher. På de sju senaste har det förvisso bara blivit en förlust, men hela fyra oavgjorda.

FEM SENASTE – DJURGÅRDEN

FEM SENASTE – HAMMARBY

STORA SKADEPROBLEM FÖR HAMMARBY

Enligt uppgift ska Djurgården inte sakna några ordinarie spelare inför derbyt på söndag. DIF-tränaren Kim Bergstrand har på grund av det tuffa spelschemat ändrat en del i startelvan från match till match.

I senaste matchen mot Varberg fick Emir Kujovic agera ensam på topp uppbackad av ett offensivt mittfält bestående av Haris Radetinac, Kevin Walker och Jonathan Ring. Med tanke på att Kujovic gjorde mål mot Varberg känns som att han kommer få förtroendet från start även mot Hammarby. Troligtvis kommer även Kalle Holmberg tillbaka till startelvan.

Bajentränaren Stefan Billborn har knappast någon angenäm uppgift inför derbyt på Tele 2. Sedan tidigare fanns Alexander Kacaniklic på skadelistan och i eftermiddags kom besked att varken Paulinho eller Richard Magyar kommer att kunna spela på söndag.

I senaste matchen mot Falkenberg tvingades backen Tim Söderström gå av efter en timme och det är tveksamt om han hinner bli spelklar till matchen mot Djurgården.

KUJOVIC HITTAR RÄTT IGEN

Hammarby fortsätter som sagt att ha det trögt och det bådar inte gott när man nu ska möta ett Djurgården med stigande formkurva. Dessutom har Bajen skador på flera viktiga spelare, vilket knappast gör saken bättre.

Djurgården har däremot vind i seglen och känns som ett av Allsvenskans starkaste lag i dagsläget med en rad spelare som kan kliva fram och avgöra matcher. Inte minst Emir Kujovic, som är en spelare med potential att lyfta ytterligare ett par snäpp.

Kujovic gjorde första målet mot Varberg och det känns mycket väl som han kan göra det även i derbyt mot Hammarby. Just därför blir det matchens tips. Bäst odds hittar vi hos LeoVegas Sport som bjuder 5.10 gånger pengarna för Kujovic som matchens första målskytt.


SPELTIPS: EMIR KUJOVIC GÖR FÖRSTA MÅLET TILL 5.10 HOS LEOVEGAS SPORT


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |