Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Läget i Superettan så här långt
Välj liga

Läget i Superettan så här långt

Publicerat 2019-07-10 20:19

Allsvenskan är igång igen men Superettan har fortfarande sommaruppehåll, och för några av lagen är det ett välbehövligt avbrott. Varberg har en klar ledning efter fjorton spelade matcher men efter dem är det jämnt hela vägen ned till Dalkurd som ligger på en åttonde plats.

Under våren och försommaren har flera lag vunnit ett antal matcher i rad men mot slutet började några att förlora matcher som de statistiskt sett borde ha vunnit. För dessa lag kunde sommaruppehållet inte ha kommit lägligare.

Varberg i solklar ledning

Varberg verkar vara obesegrade i år och de verkar inte ha någon lust att vara kvar i Superettan. De har hittills bara förlorat en match och det var mot Jönköping Södra den 19 juni. Annars har de vunnit 10 matcher och spelat tre oavgjorda. Totalt har de tagit 33 poäng och de är laget som har gjort allra flest mål (28) och som har den bästa målskillnaden (15). Oddsen för att de vinner Superettan och går upp i Allsvenskan är enligt Betfair 1.72. Även nykomlingarna Mjällby AIF har bra odds (10.0), men tabelltvåan stötte på problem strax innan uppehållet.

Mjällby visade redan från början att de menade allvar när de kom till Superettan förra året. Från slutet av april var de obesegrade och vann sju matcher i rad. Men i juni började de att stöta på problem. Först spelade de oavgjort mot jumboplacerade Brommapojkarna 1-1. Dagen efter förlorade de mot tiondeplacerade Halmstad. Den sista matchen innan uppehållet var mot tredjeplacerade Brage och de förlorade även den matchen med 1-2. Trots förlusterna ligger de kvar på andraplatsen 8 poäng bakom ledarna, men bara 1 poäng före Brage.

Botten för Bromma

Det är många som undrar vad som händer i Brommapojkarna. Laget spelade i Allsvenskan så sent som förra säsongen och av tabellen att döma verkar de vara på väg ur Superettan. Laget har endast vunnit två matcher och förlorat åtta. Totalt har de samlat på sig 10 poäng. Upprörda röster ifrågasätter nu tränaren Roberth Björknesjös roll, men än har klubben förtroende för honom.

Ytterligare ett lag som det har gått sämre för, men som ligger bättre till i tabellen, är Gais. Laget ligger för närvarande på en tolfte plats. Deras sista match innan uppehållet slutade 0-3 mot Degerfors och det var lagets fjärde förlust i rad. Laget är skadedrabbat och det fanns endast tre tillgängliga avbytare på bänken under den senaste matchen. Lagkaptenen Marcus Berholtz sa efteråt till journalisterna att han var arg och frustrerad och att de måste använda uppehållet för att får ordning på laget och spelarna för att inte riskera att åka ned på kvalplatsen eller ännu längre.

gais

Superettan drar sakta igång igen den 10 juli och kommer sedan att fortsätta fram till hösten. Den jämna toppen gör det svårt att förutsäga hur serien kommer att sluta och vilka som går upp till Allsvenskan och vem som får chansen att kvala. I botten ser det tuffare ut, men det finns fortfarande en chans för jumbon Brommapojkarna, Öster och Syrianska att ta sig därifrån.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |