Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Lionel Messi blir kvar – och vinner skytteligan?
La Liga
Foto: Wikimedia Commons

Lionel Messi blir kvar – och vinner skytteligan?

Publicerat 2020-09-17 16:40

Förra helgen smygstartade La Liga med en handfull matcher, men de stora drakarna ger sig in i allvaret först i den kommande. På den iberiska halvön har snacket främst handlat om Lionel Messi och hans vara eller icke vara i Barcelona. Efter många om och men förklarar argentinaren att han blir kvar kontraktet ut. Kan han göra ett rejält sista avtryck och vinna skytteligan?

Det är förvånande få spjutspetsar i nya La Liga. I ärlighetens namn får själva tanken på La Liga 2020/2021 en att skruva på sig. Cristiano Ronaldo har ju varit borta sedan en tid tillbaka, vilket gjort att konkurrensen mellan honom och den bestående Lionel Messi blåsts undan.

Trots den bortskyfflade konkurrensen dem emellan, har övriga – nya som gamla – spelare i den spanska högsta divisionen haft svårt att ta för sig. Eloge ska självklart ges till Luis Suarez och Karim Benzema, däremot är det svårt att ha något till övers för någon annan.

Det kommer krävas mycket för de spanska målskyttarna om de ska sluta framför den kortväxte argentinaren, i vad som förmodas vara hans sista säsong i Barcelona.

Lionel Messi (33) – FC Barcelona

Han var ung när Barca-tröjan drogs på för första gången. Lionel Andrés Messi tog flyget över från Argentina till Katalonien som 13-åring, och drygt 20 år senare är han kvar där allt, på alla sätt, började.

I år har det framför allt handlat eventuella transfers och frågan om Messi kommer att skriva på för en annan klubb eller inte. Men Barcelonas, enligt många, bästa spelare genom alla tider – åtminstone över en längre period – konstaterade nyligen, att han blir kvar i sin barndomsklubb mot sin vilja.

En sista säsong. En sista gåva till supportrarna. Och senare ett farväl.
Det kommer sannerligen vara 33-åringens bränsle under matcherna denna säsong. Han vann skytteligan 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 och förra säsongen. Den konstnärligt underhållande, smått halvlunkande ytteranfallaren kommer briljera och är därför skytteligafavorit för femte året i rad.

unibet tv streaming

ODDS: Lionel Messi att vinna skyttligan | 1.50

Karim Benzema (32) – Real Madrid

Efter att Cristiano Ronaldo lämnat Real Madrid, har Karim Benzema tagit över taktpinnen i offensiv riktning. Den numera 32-årige anfallaren har verkligen kommit att bli en referenspunkt längst fram i Zinedine Zidanes lagbygge.

Fransmannen hamnade på sätt och vis i skymundan när han flankerades av den tidigare nämnde portugisen. För att tydliggöra; ”Benz” gjorde enorm nytta, men hamnade ofta i supportrarnas periferi då han stod för osynligt grovjobb och framspelningar snarare än mål.

21 mål i två raka upplagor av La Liga – under respektive säsong. Det indikerar, i alla fall någorlunda, på hur denna säsong kan komma att se ut för den sylvassa strikern. Lägg därtill att Real Madrid-spelaren inleder säsongen med en fullt frisk och välbehövlig Eden Hazard på ena kanten. Belgarens fina fötter kommer nog hitta fram till många mål för den gode Benzema.

Strax bakom Messi i skytteligan?

unibet tv streaming

ODDS: Karim Benzema att vinna skyttligan | 5.00

Antoine Griezmann (29) – FC Barcelona

Det är egentligen svårt att förstå varför spelbolagen uppskattar Antoine Griezmann så högt (eller lågt sett till oddsen). Anfallaren, som kom för en rekordhög summa inför fjolårssäsongen, floppade rejält utan att visa tendenser på någon förbättring eller vilja. Barcelonas köp känns, tyvärr, som pengar i sjön.

Griezmann har alla anledningar i världen att motbevisa tvivlarna, och gör han det lever anfallaren i sådana fall upp till förväntningarna som medföljer den rödblå tröjan. Få saker tyder på det, men fransmannen har tidigare presterat på allra högsta nivå, då i Atletico Madrid. Når han upp till 80 % av den kapaciteten, har Blaugrana en spelare att räkna med.

Innan han lämnade huvudstadsklubben gjorde 29-åringen 15 mål i ligan. Messi kanske kan få sig lekkamraten han längtat efter, trots allt.

unibet tv streaming

ODDS: Antoine Griezmann att vinna skyttligan | 12.00

Eden Hazard (29) – Real Madrid

Fotbollstyckare har varit ganska hårda mot Griezmann och fördömt hans första säsong i sin nya klubb. Man kan därför känna att Eden Hazard kommit ganska lindrigt undan. 29-åringen fick fjolårssäsongen förstörd av skador, dock kan man ställa sig frågan; är det ursäkt nog? Har Hazard själv varit orsaken till skadorna månne?

Belgaren kom ringrostig till första träningen och redan vid läkarundersökningen sågs att han var överviktig. Den faktorn kan mycket väl ha legat till grund för skadorna, som senare kom under säsongen.

En Hazard i form skapar minst sagt huvudbry för alla världens försvar. Hittar han till det skicket denna säsong, lär Real Madrid få värde för pengarna man pungade upp för honom.

245 matcher och 85 mål i Premier League – statistiken talar för sig.

unibet tv streaming

ODDS: Eden Hazard att vinna skyttligan | 26.00

Alvaro Morata (27) – Atletico Madrid

Evigt unge Alvaro Morata har varit runt i olika klubbar och är fortfarande en relativt spännande anfallare – som ännu upplevs ha en stor potential. Spanjoren är, uppenbarligen med tanke på att han valde att köpa loss honom, uppskattad av tränaren Diego Simeone. Förtroende betyder självfallet väldigt mycket och en mentalt stark anfallare garanterar en handfull fler mål. Speltiden har ofta varit ett problem för Morata. Han har haft svårt att finna kontinuitet i klubbarna.

Dessutom är Real Madrid och Barcelona på halvdekis. Det kan i sig öppna upp för Atletico Madrid i ligaspelet, något som i sin tur banar väg för en lyckad Morata-säsong.

27-åringen har hittills hittat in i målprotokollet 18 gånger för Atletico. Siffror han troligt uppnår denna säsong.

unibet tv streaming

ODDS: Alvaro Morata att vinna skyttligan | 34.00

Bubblare

Det finns ytterligare spelare att hålla ett extra öga på i huvudstaden. Joao Felix, 20, blev Atletico Madrids dyraste övergång genom alla tider och besitter talang att göra det oförutsägbara. Lyckas han ta ett steg fram i utvecklingen, kan det bli en mycket rolig säsong för Atletico Madrid.

Låt oss avsluta med en svensk(basker). 20-årige Alexander Isak startade ungefär hälften av matcherna förra säsongen. Hattande ut och in ur startelvan, innebar att han ofta sattes ur balans och det märktes i prestationerna. Men Isak gjorde ändå nio mål i La Liga och utvecklas hela tiden. Skytteligatoppen?

unibet tv streaming

ODDS: Joao Felix att vinna skyttligan| 67.00
Alexander Isak att vinna skytteligan | 101.00


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

La Liga

Publicerat 2021-07-27 14:46

Barcelona ser starka ut inför kommande säsong

Europas toppligor är bara några veckor till en kort månad bort att sparka igång igen. Som vanligt så spekuleras det vilt om vilka övergångar som ska kunna komma att ske …

La Liga

Publicerat 2021-03-21 17:20

Liverpools mittfältare har ett avtal med Barcelona

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool går ut 30 juni. Nu ska han ha kommit överens med FC Barcelona om ett pre-kontraktsavtal, enligt Sunday Times.  Den holländske mittfältaren har legat högt upp …

Copyright © Fotboll.com 2024   |