Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Måstematch för United i kampen om CL-platserna
Premier League

Måstematch för United i kampen om CL-platserna

Publicerat 2019-04-26 10:17

Det är inte bara kampen om guldet i Premier League som är spännande, utan även kampen om Champions League-platserna där fyra lag är inblandade. På söndag möts två av dem på Old Trafford och för ett av lagen kan det vara sista chansen om det ska bli något spel i Champions League till hösten. 

3. Tottenham 70
4. Chelsea 67
5. Arsenal 66
6. Manchester United 64

Så ser läget ut inför de tre sista omgångarna i Premier League. Trean och fyran får spela i Champions League i höst, medan femman och sexan får nöja sig med Europa League. Med andra ord är Manchester United i stort sett piskade att vinna söndagens match hemma mot Chelsea om man ska ha någon som helst chans på en CL-plats.

Vid oavgjort finns förvisso fortfarande en chans, men då kan man ändå ha fyra poäng upp till Arsenal inför de sista två omgångarna. Skulle man förlora är det däremot helt kört, även om det givetvis i teorin går att hämta in ett försprång på sex poäng. Så United gör nog bäst i att vinna på söndag om man har tänkt sig att vara med i den europeiska fotbollens finrum till hösten.

FEM SENASTE – MANCHESTER UNITED

FEM SENASTE – CHELSEA

Ser man till statistiken ser det dock mörkt ut för United. Laget har som vi kan se ovan bara vunnit en av de fem senaste matcherna och dessutom gått mållösa av planen i fyra av de fem senaste matcherna. Och skulle vi bläddra ytterligare tillbaka i resultatlistan har United faktiskt bara vunnit två av de nio senaste matcherna. Så illa var det inte ens under krisen i höstas.

För Chelsea är läget det omvända. Laget har gjort en stark vår, inte minst i Europa League-slutspelet där man gått som tåget. Sedan i mitten av februari har man bara förlorat två matcher och det mot Liverpool respektive Everton i Premier League. Dock kan Chelsea få klara sig utan Marcos Alonso i backlinjen på söndag, då det är osäkert om spanjoren kan spela på grund av en skada. Viss osäkerhet finns även kring N’Golo Kantés status.

Men, frågan är om United är hjälpta av detta eftersom laget verkar vara i minst sagt tveksam form. Samtidigt har Chelsea sett väldigt hungriga ut den senaste tiden. Ska United ta en trea här lär det nog krävas ett mindre underverk från Solskjærs sida. Det är nog till och med så att det är tveksamt om hemmalaget ens tar poäng.

SPELTIPS

Med tanke på att formen hos United är praktiskt taget usel kommer man som sagt att få kämpa för att ens ta poäng i det här mötet. Chelsea däremot känns oerhört starka, även om det förvisso bara blev 2-2 hemma mot Burnley senast. Därför sticker vi ut hakan lite och säger att Chelsea faktiskt tar hem det här. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 2.80 för bortaseger.

Speltips: 2 till 2.80 hos Coolbet


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2022-09-11 08:31

Manchester City ingår partnerskap med LeoVegas

Svenskgrundade LeoVegas har officiellt gått ut med att man ingått ett partnerskap med engelska klubben Manchester City. Partnerskapet innebär att LeoVegas logotyp kommar att finnas på klubbens spelarställ under träning samt att varumärket kommer återfinnas inom Citys arena, Etihad Stadium. Officiell betting partner i Europa och Kanada LeoVegas och Manchester City har …

Premier League

Publicerat 2021-10-18 17:54

Shaun Goater kanske tillbaka i Man City

Shaun Goater föddes den 25 februari år 1970. Han är en före detta professionell fotbollsspelare. Han har spelat som anfallare för flera engelska klubb under 1990- och 2000- talen. Goater är mest känd från sin tid i Manchester City. Mellan år 1998 och 2003 gjorde han över 100 mål och …

Copyright © Fotboll.com 2023   |