Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Markus Rosenberg säger adjö – trotjänarna allt färre inom fotbollen
Europa League
Foto: Wikimedia Commons - Anders Henrikson

Markus Rosenberg säger adjö – trotjänarna allt färre inom fotbollen

Publicerat 2019-11-28 20:26

Malmö FF har fortfarande chans att avancera till utslagsfasen i Europa League under torsdagen. Men även om matchens betydelse stundtals har lyfts upp, drar den inte åt sig all uppmärksamhet. Fokus har snarare hamnat på Markus Rosenberg och att drabbningen de facto är hans absolut sista match på Swedbank Stadion. Legendarer och respekterade trotjänare av detta slag blir färre och färre – och möjligtvis blir Rosenberg en av de sista någonsin.

Det var många år sedan han gjorde sin debut. Man skulle kunna luta sig tillbaka och bara bläddra igenom dokumenten med videoklipp, bilder och texter, som på olika vis beskriver hans magnifika karriär. Markus Rosenberg sätter under torsdagskvällen den sista punkten i hans långa, berikade och åtråvärda fotbollshistoria. Han har kommit att bli en av de största – om inte den största – genom alla tider, i synnerhet i Malmö FF. Och där ska man vara väl medveten om att en hel drös superba fotbollsspelare har vandrat genom åren.

Den här spelaren har inte bara satt ett enormt avtryck i alla Malmöiters hjärtan, utan han har dessutom kommit att bli en fundamental pelare för klubben och ett ansikte utåt för staden. Lägg därtill hans absurda anseende i Allsvenskan och betydelse för Allsvenskan. Efter att kvällens match har spelats, lämnar han ett stort, mörkt, djupt och aningen otäckt hål efter sig. Och han kan komma att bli en av de sista att vara och lämna som trotjänare för en allsvensk klubb. För den sortens prototypiska fotbollsspelare är i dagsläget minst sagt sällsynt. Sett till fotbollens utveckling lär vi inte heller få se många fler – om vi överhuvudtaget får se någon.

Förhoppningen är dock att hans fotbollsgestalt på något vis ska bana väg för att sporten hittar tillbaka till detta. Det är på många sätt både charmen och det som tidigare varit symboliken för fotbollen. Lojalitet. Kärlek. Raritet. Och lite mer kärlek. Det är Markus Rosenberg.

Lagkaptenen, frontfiguren och i förlängningen en legend.
Vi säger nu adjö och tack till en av de största allsvenska profilerna någonsin.

Några trotjänare inom historisk närtid

Henok Goitom

Husby-sonen har mer eller mindre samma status som kollegan Markus Rosenberg, fast hos sitt AIK. Likväl en frontfigur för hela serien och kan vara den sista fanbäraren i Allsvenskan 2020. Har vi någon annan med samma utstrålning när han lämnar?

Daniel Tjernström

Tillbringade enormt många år i AIK. Totalt blev det 14 säsonger och drygt 300 matcher, innan det var dags att lägga skorna på hyllan. Tyvärr en karriär som kantades av skador. Trotjänaren var den som fick sätta 2-1-målet i den avgörande matchen mot Göteborg – ett mål som kom att innebära SM-guld.

Anders Svensson

Pratar man om IF Elfsborg, så talar man om Anders Svensson. En spelare som kommit att associeras med klubben ända sedan 1994, då han gjorde sin debut. Taco tillbringade först sex år i Elfsborg mellan 1994 och 2001, för att sedan göra fyra år i Southampton och därefter vända tillbaka till Elfsborg för en 10-årig sejour.

Kennedy Bakircioglü

Ständigt älskad – alltid hyllad. Denna man har minst sagt en plats i alla Bajen-hjärtan. Innan han lämnade Sverige för Grekland, hade han nämligen över 100 matcher för Hammarby på kontot och var dessutom högst bidragande till guldet 2001. Ikonen återvände till klubben i hans hjärta efter utlandskarriären 2012 och tillbringade hela sex framgångsrika år där.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa League

Publicerat 2024-04-01 19:59

Nätcasinon med bästa spelutbud & höga odds på Europa League

Varje år står de europeiska UEFA-cuperna för många av de största matcherna och fotbollshändelserna i världen. Det är också bland de populäraste matcherna när det kommer till betting på fotboll. …

Europa League

Publicerat 2022-02-14 17:30

SPELTIPS: "SE UPP FÖR NAPOLI!"

På torsdagskvällen rullar slutspelsmatcherna från Europa League igång och en intressant match att se fram emot spelas på spansk mark där FC Barcelona gästas av Napoli i första rundan av …

Copyright © Fotboll.com 2024   |