Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Nytt år med nya möjligheter och nya bonusar
Guide

Nytt år med nya möjligheter och nya bonusar

Publicerat 2022-12-20 12:11

Även om VM nu är över finns det gott om fotbollsevenemang att se fram emot nästa år, alla med spännande oddsmöjligheter för såväl nybörjare som proffs. Vårsäsongen i UEFA Champions League inleds den 13 februari med åttondelsfinalerna efter höstens gruppspel, och damernas VM kör i gång den 20 juli. I vanlig ordning kommer flertalet svenska spelbolag locka nya spelare med konkurrenskraftiga odds och lukrativa bonusar under dessa storartade begivenheter.

Att hitta ett spelbolag som erbjuder de bästa oddsen är en nödvändighet för att få ut det mesta av dina insatser på alla evenemang egentligen, men om du vill krydda upplevelsen ännu mer rekommenderas det också att du väljer ett spelbolag med den bästa välkomstbonusen. Även om svenska aktörer måste följa reglerna i den svenska spellagen när det gäller bonuserbjudanden kan de ändå skilja sig åt från sajt till sajt.

Vi har samlat lite användbar information om reglerna för Sveriges casino bonus och oddsbonus-system för att hjälpa dig att förstå inom vilka ramar bonusar erbjuds i landet, samt några tips om hur du hittar den bästa bonusen på marknaden.

Påminnelse: Välkomstbonusen efter den nya svenska spellagen

Den 1 januari 2019 infördes en ny spellag i Sverige som begränsar de bonuserbjudanden som operatörer med svensk licens kan erbjuda sina kunder. Syftet med lagen och restriktionerna har helt enkelt varit att stärka konsumentskyddet, bland annat med tanke på att alltför lukrativa bonusar kan leda till att spelarna spenderar mer tid på att spela online.

En del av den nya spellagen innebär att svenska spelbolag nu bara får erbjuda en bonus per licens och spelare. Detta innebär att bettingsajten endast kan erbjuda en så kallad välkomstbonus. Men trots restriktionerna kan aktörerna fortfarande vara kreativa när det gäller hur de utformar sina erbjudanden.

Andra villkor som gäller för dessa välkomsterbjudanden är att all information och alla regler för erbjudandet måste vara tydligt angivna och att spelarna måste ha minst 60 dagar på sig att uppfylla alla villkor. Dessutom måste bonusen betalas ut så snart som möjligt efter att villkoren har uppfyllts.

Jämför bonusar via en jämförelsesajt

I skrivande stund finns det över 50 olika spelbolag med svensk licens, där många har bettingsidor som erbjuder odds på de största nationella och internationella fotbollsevenemang. De flesta av dessa erbjuder också en välkomstbonus för att locka nya spelare. Om du inte redan har en favoritoperatör kan det stora utbudet göra det svårt för dig att veta vilket spelbolag du ska registrera dig hos.

Att jämföra bonuserbjudanden är ett sätt att snabbt (och enkelt) begränsa antalet operatörer som du har att välja mellan. Men när det finns över 50 olika operatörer att välja mellan kan processen bli mycket tidskrävande… Som tur är finns det gott om webbplatser som jämför bonuserbjudanden från olika svenska bettingsajter, som du kan använda för att hitta de bästa alternativen på marknaden!

En jämförelsesajt är antingen en oberoende plattform eller en plattform som drivs av ett affiliatenätverk. Men oavsett vilken webbplats du hamnar på kan du vanligtvis räkna med att deras rankningar och recensioner är transparenta och inte alltför partiska. Använd dem till din fördel som en riktlinje för att hitta den bästa oddsbonusen, men se till att följa nästa steg för att säkra den bästa bonusen för dig.

Läs det finstilta!

Alla bonusar har olika villkor, som visserligen alltid är i linje med den svenska spellagen, men som fortfarande kan variera från bettingsajt till bettingsajt. Att undvika att läsa det finstilta i bonusvillkoren är lätt hänt, men något du bör undvika i största möjliga mån. Men vad betyder det finstilta egentligen och vad ska du hålla ögonen öppna för?

Insättningskrav och maximala uttag är vanligtvis de villkor som är tydligast angivna i bonusvillkoren. Det betyder att du som spelare måste göra en insättning som uppfyller spelbolagets minimikrav för att få bonusen. Vanligtvis är gränsen 100 kronor. Maximal utbetalning är det högsta belopp som du kan ta ut i vinst från bettingsajten. Detta belopp kan variera avsevärt från operatör till operatör, men är vanligtvis lägre än vad många tror och är därför något att hålla ett öga på.

De krav som de flesta spelare blir förvirrade över och ofta glömmer bort är omsättningskraven. Omsättningskravet är det antal gånger du måste spela igenom en bonus innan du kan omvandla dina vinster till riktiga pengar. Omsättningskravet skrivs ut med en siffra och bokstaven X, eller bokstaven X och sedan en siffra.

Till exempel 10X/X10, 30X/X30 eller 50X/X50.

Om du får en bonus på 100 kronor och omsättningskravet är 20X innebär det att du måste spela minst 2 000 kronor på odds innan du kan ta ut vinsterna. Detta är enligt beräkningen 100×20=2000.

Bästa bonusarna just nu

Casumo Sport bettingsida
100 kr free bet
utan omsättningskrav
UNIKT: Skräddarsy din bettingsida
Snabb sida med BankID & Swish
UNIKT: Skräddarsy din bettingsida
Snabb sida med BankID & Swish
BankID
BankID
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Spela för minst 100 kr till minst 1.6 i odds inom 60 dagar. | Vinst minus insats betalas ut | Inget oms. krav |
Betinia bettingsida
100% max 500kr
Snabb registrering & uttag
Snabb registrering & uttag
BankID
BankID
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Gäller nya kunder. Min. insättning 100 kr. Max bonus 500 kr, gäller 60 dgr. Spela för din insättning på minst 1.50 i odds för att aktivera bonusen. Omsättningskrav: 6x bonusen på minst 1.80 i odds för singelspel och 1.40 för multiplar. Fullständiga villkor gäller.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2024-05-18 18:30

Nya tag mot utländska spelbolag och olaglig spelverksamhet

Spelinspektionen och Finansinspektionen har fått i uppdrag att inleda ett aktivt samarbete för att motverka olovlig spelverksamhet på den svenska spelmarknaden. Målet är att stärka arbetet med att förebygga och …

Guide

Publicerat 2024-04-11 23:02

Från traditionell TV till Global live streaming & obegränsad tillgång till fotboll

Fotbollsintresserade världen över lever för spänningen att heja på sitt favoritlag, oavsett var på jordklotet de befinner sig. För de som följer Allsvenskan kan det dock innebära vissa utmaningar att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |