Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds Allsvenskan: Häcken–IFK Göteborg
Allsvenskan

Odds Allsvenskan: Häcken–IFK Göteborg

Publicerat 2019-05-22 10:13

Dags för årets första Göteborgsderbyt, som lite överraskande också är ett toppmöte. Att Häcken finns med högt upp i tabellen är ganska väntat, men att även IFK Göteborg gör det är betydligt mer överraskande. På lördag eftermiddag möts lagen på Bravida Arena

Förra säsongen var Häcken med och nosade på toppen utan att riktigt nå ända fram. I år kan laget mycket väl nå högre än förra årets femteplacering då man med en tredjedel av serien spelad ligger tvåa, endast en poäng bakom ledande Malmö FF. Dessutom har man Allsvenskans kanske bästa anfallspar i Paulinho och Alexander Jeremejeff. Duon har hittills stått för mer än hälften av lagets målproduktion under säsongen.

Att Häcken är bra på att göra mål vet vi sedan tidigare. Förra året var man det lag som gjorde flest mål av alla i Allsvenskan. Men, den här säsongen har man också spikat igen bakåt och är tillsammans med Malmö FF och AIK det lag som släppt in minst mål. Något som är viktigt om man ska vara med i guldstriden.

IFK Göteborg är utan tvekan årets stora överraskning i Allsvenskan. Ja, man frågar sig nästan om Poya Asbaghi hittat något hemligt grötrecept med tanke på att blåvitt i princip var uträknade inför den här säsongen. Bara två förluster har det blivit såhär långt och dessutom tunga segrar mot både AIK och IFK Norrköping.

Den viktigaste förklaringen till att IFK Göteborg återfinns på en fjärdeplats i tabellen är målskyttet. Laget är tillsammans med Hammarby det lag som gjort flest mål den här säsongen, 18 stycken. Både Patrik Karlsson Lagemyr och Benjamin Nygren har gjort fyra mål vardera och dessutom verkar Robin Söder ha fått någon av en pånyttfödelse den här säsongen.

HÄCKEN – FEM SENASTE MATCHERNA

IFK GÖTEBORG – FEM SENASTE MATCHERNA

 

Som vi kan se i grafiken ovan är Häckens form på topp. Bara ett poängtapp på de senaste fem matcherna och dessutom har man hållit nollan i tre av dessa. Förvisso släppte man in hela tre mål mot Sirius, men å andra sidan gjorde man fyra och det räcker ju för tre poäng. Det råder ingen tvekan om att Häcken bestämt sig för att vara med i guldstriden i år. I dagsläget får man nog hålla Häcken som Malmös främsta utmanare om guldet tillsammans med AIK.

IFK Göteborg, då? Ja, nu har man gått mållösa av planen i två raka matcher och det är förstås aldrig bra. Så lite tveksamheter finns ändå kring formen hos blåvitt. Det känns som att de sista matcherna innan juniledigheten kommer att bli helt avgörande för om laget ska kunna hänga med i toppen. För börjar man tappa mark nu känns det som att det blir svårt att hämta in.

HEMMAPLAN AVGÖR

Häckens starka form kommer att bli avgörande i det här mötet. Lägg därtill fördel av hemmaplan och det känns som att det egentligen inte kan bli något annat än tre poäng till Häcken i den här matchen. För att tala i aktietermer kan väl säga att Häckens kurs är fortsatt stigande medan IFK Göteborgs är svagt dalande.

Tipset blir helt enkelt att Häcken vinner det här derbyt. Bäst odds hittar vi hos Unibet som bjuder ändå tämligen generösa 2.05 för hemmaseger.

Speltips: 1 till 2.05 hos Unibet

ODDSJÄMFÖRELSE HÄCKEN–IFK GÖTEBORG


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |