Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds EM-kval: Spanien-Sverige
Fotbolls-EM

Odds EM-kval: Spanien-Sverige

Publicerat 2019-06-09 11:46

3-0 mot Malta i fredags kanske inte var någon utskåpning, men tre poäng är som bekant alltid tre poäng. Nu väntar Spanien för blågult, som i stort sett är omöjliga att besegra och även ta poäng av i kvalspel. Avspark måndag 20:45 på Santiago Barnabeu i Madrid.

Det vi kanske framför allt tar med oss från matchen mot Malta är att såväl Robin Quaison som Viktor Claesson gjorde mål för tredje matchen i rad i EM-kvalet. De bägge seglar allt mer upp som Sveriges kanske två viktigaste spelare. Dessutom gjorde Alexander Isak sitt första mål i en tävlingsmatch i landslagströjan. Förhoppningsvis är detta bara början på något riktigt stort.

Segern gör att Sverige står på sju poäng efter tre matcher, två poäng bakom ledande Spanien. Samtidigt spelade Norge och Rumänien 2-2 i Oslo, vilket var något av ett drömresultat för svensk del. Detta gör att Rumänien i dagsläget står på fyra poäng och Norge endast på två poäng.

Och det är just Rumänien och Norge som Sverige lär få tampas med om andraplatsen i gruppen. För att blågult ska lyckas ta sig förbi Spanien känns näst intill omöjligt. Framför allt med tanke på att Spanien under de senaste tio åren endast förlorat en match i EM- och VM-kvalsammanhang.

Om vi tittar lite närmare på Spanien så har laget som vi ser i tabellen ovan vunnit samtliga tre matcher i EM-kvalet så här långt. 2-1 hemma mot Norge, 2-0 borta mot Malta och i fredags vann man med ett B-betonat lag borta mot Färöarna med 4-1. Enligt uppgift kommer Spanien att byta ut hela åtta spelare till matchen mot Sverige.

FÖRLUST – INGEN KATASTROF

Även om alla matcher är viktiga och det står tre poäng på spel är det absolut ingen katastrof om Sverige skulle åka poänglösa från Madrid imorgon kväll. Blågult kommer ändå att stå på samma poäng som Rumänien och vara två poäng före Norge, under förutsättning att dessa som väntat slår Malta respektive Färöarna.

De två matcher som kommer att avgöra huruvida Sverige tar sig till EM nästa sommar kommer med största sannolikhet att vara hemmamatchen mot Norge 8 september och bortamatchen mot Rumänien 15 november. Sedan får vi ju heller inte glömma att Sverige har en livlina i form av ett playoff tack vare gruppsegern i Nations League i höstas.

RISK ATT DET KAN DRA IVÄG

Tar Sverige poäng på Barnabeu är det en stor bedrift. Men, det lär som sagt bli svårt med tanke på att Spanien har en rad utvilade storstjärnor i laget. Sverige lär få det tufft att få stopp på dessa, framför allt eftersom både Andreas Granqvist och Victor Nilsson-Lindelöf saknas på mittbacksplats. Tyvärr känns det också som att det mycket väl kan dra iväg och att det kan bli tre-fyra mål för spansk del.

Det svenska försvarsspelet har också svajat under kvalet. Inte minst i matchen mot Norge där det blev hela tre insläppta mål. Dessutom känns det som att det spanska laget lär vara riktigt sugna på att vinna den här matchen eftersom man då kommer att leda gruppen med hela fem poäng. Och då ska det mycket till om man ska missa EM nästa sommar.

Bara seger för Spanien är det dock inte mycket att spela på. Därför säger vi att Spanien både vinner och håller nollan. Bäst odds hittar vi hos Bethard som bjuder 1.83 gånger pengarna för det resultatet.

Speltips: Spanien vinner och håller nollan till 1.83 hos Bethard

ODDSJÄMFÖRELSE SPANIEN–SVERIGE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |