Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Odds EM-kval: Sverige–Malta

Odds EM-kval: Sverige–Malta

Publicerat 2019-06-06 10:48

Sveriges tredje match i EM-kvalet lär knappast bli den svåraste på vägen mot EM 2020. Blågult tar nämligen emot Malta hemma på Friends Arena och allt annat än tre poäng är fullständigt otänkbart. 

På något sätt känns det som att Sverige möter Malta ganska ofta i kvalspel. Men, vi får faktiskt gå tillbaka till kvalet till VM 2010 för att hitta senaste gången som Sverige mötte Malta i kvalspel. Den gången blev det 4-0 hemma, men bara 1-0 borta, så Malta kan ibland vara lite knepiga.

Dessutom får man också säga att Malta inlett kvalet på ett näst intill strålande sätt, då man faktiskt ligger fyra i gruppen, före både Norge och Färöarna och på samma poäng som Rumänien. Men, då har man också tagit sina tre poäng mot Färöarna. Dock blev det ”bara” 0-2 hemma mot Spanien så det gäller som sagt att inte underskatta Malta.

Nog om Malta, hur är läget i det svenska laget? Ja, det stora avbräcket inför matcherna mot Malta imorgon och framför allt Spanien på måndag är förstås att Victor Nilsson-Lindelöf saknas på grund av skada. Samtidigt är det även högst osäkert om mittbackskollegan Andreas Granqvist kommer att kunna spela.

Dock verkar det som att Robin Quaison kommer att kunna bli spelklar till matchen mot Malta och det är viktigt eftersom Quaison gjorde två mål i de första två EM-kvalmatcherna mot Rumänien respektive Norge. I övrigt ska samtliga spelare i truppen finnas tillgängliga för spel.

BRA TILLFÄLLE ATT SPELA IHOP LAGET

För Sveriges del är morgondagens match mot Malta egentligen bara en uppvärmning inför måndagens match mot Spanien på Bernabeu. Att tala som Sveriges motståndare den här EM-kvalhelgen som natt och dag är ingen överdrift.

Malta-matchen ska dock inte ses som betydelselös. Tre viktiga poäng ska tas hem till protokollet och dessutom är det ett bra tillfälle att spela ihop laget inför Spanien-matchen. Dock lär det bli två matcher med helt olika karaktärer. Mot Malta kommer Sverige få hålla i taktpinnen, mot Spanien lär det bli tvärtom.

Ska man önska hade det väl varit trevligt med lite mål mot Malta så blågult kan åka ner till Madrid med lite extra råg i ryggen. Framför allt hade Marcus Berg behövt göra ett par mål, då han som bekant haft lite tufft med målskyttet i landslaget senaste åren. Under 2018 och 2019 har han faktiskt bara gjort ett mål i landslagströjan. Det var i höstas i den avgörande matchen mot Ryssland i Nations League.

LÄGE FÖR MÅLFEST

Svensk seger är förstås en självklarhet i en sådan här match. Frågan är väl snarare hur många mål Sverige kommer att vinna med. Ser vi till de två första matcherna, 2-1 mot Rumänien och 3-3 mot Norge, verkar det som att blågult är hyfsat målglada i det här EM-kvalet. Därför blir tipset här att Sverige vinner med minst fyra mål. Med andra ord Sverige vinner även med 0-3 i handikapp i Maltas favör. Bäst odds hittar vi hos Betsson som bjuder tämligen generösa 2.23 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Sverige vinner (0-3 i handikapp)

ODDSJÄMFÖRELSE SVERIGE–MALTA


Dela det här blogginlägget


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2019-10-25 19:35

Är det så här det ska sluta, Zlatan?

Han har påtalat det ett antal gånger nu. Resan är på väg mot sitt slut och det finns en möjlighet att vi aldrig någonsin får se Zlatan Ibrahimovic spela fotboll igen. Mest troligt är dock att det sista ordet inte är sagt, utan han drar reseloggen vidare och detta stopp …

Publicerat 2019-10-20 19:15

Matchkrönika: Stormatchen gav ytterligare en skopa spänning

Har den allsvenska tabellen någonsin varit så här tät? Det återstår att se vilka som står på pallplats när säsongen väl summeras. Året har hittills varit fantastiskt och för den neutrale fotbollsbetraktaren är nog denna avslutning den bästa att skåda. Fyra lag på samma poäng. Frågan om var SM-guldet kommer …

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2019