Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds: Häcken, Malmö FF, IFK Norrköping – Europa League
Europa League

Odds: Häcken, Malmö FF, IFK Norrköping – Europa League

Publicerat 2019-07-31 21:35

ODDSJÄMFÖRELSE HÄCKEN–AZ

Häcken stod för en mindre skräll när man förra veckan mäktade med 0-0 mot holländska AZ på bortaplan. Dessutom var Häcken faktiskt det lag om var närmast segern då Hisingens stolthet hade ett skott i ribban i slutet av första halvlek.

Dock lär det krävas en lika bra match om inte ännu bättre om Häcken ska ta sig vidare till den tredje kvalomgången. Eftersom första mötet slutade 0-0 måste nästan Häcken vinna för att EL-äventyret inte ska vara över. För AZ räcker ju nämligen 1-1, 2-2, 3-3 osv för avancemang.

Frågan är också hur det tuffa spelschemat påverkar hemmalaget. Matchen mot AZ blir nämligen Häckens fjärde på tolv dagar. I senaste matchen i Allsvenskan gick det ju inte särskilt bra. 0-2 borta mot Djurgården gjorde även att lagets svit på tre raka matcher utan insläppta mål bröts. Dock ska sägas att Häcken mycket väl kunde fått med sig en poäng hem. Kan det månne vara så att fokuset låg på matchen mot AZ?

HOLLÄNDSK FÖRDEL

På pappret får man nog ändå säga att det är klar fördel för AZ inför det här mötet. Framför allt eftersom AZ som sagt inte behöver vinna för att ta sig vidare. För Häckens del krävs däremot seger för avancemang, alternativt 0-0 för att få till en förlängning.

Svårtippad match det här med tanke på att det var ganska jämt förra veckan. Den stora frågan är om AZ:s insats förra veckan berodde på att det var lagets första tävlingsmatch för säsongen eller att man inte är bättre än att man klarar 0-0 mot ett topp 5-lag i Allsvenskan.

Häcken lär å andra sidan vara rejält taggade eftersom laget trots allt ändå har en hyfsad chans att gå vidare. Därför blir tipset här att Häcken faktiskt vinner det här, då det känns som att det här är en match där motivation slår klass.

Men, eftersom AZ ändå är ett bra lag garderar vi med pengarna tillbaka vid oavgjort. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 2.03 får den kombinationen.

Speltips: Häcken vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort till 2.03 hos Coolbet

 

ODDSJÄMFÖRELSE MALMÖ FF–DOMZALE

Att säga att Malmö FF fick med sig ett drömresultat är kanske att ta i. Men, 2-2 i första mötet ger ett mycket bra utgångsläge inför returen hemma på Swedbank Stadion. Till skillnad mot Häcken, som behöver vinna för att gå vidare utan förlängning, räcker både 0-0 och 1-1 för att Malmö ska gå vidare. Ett läge som Uwe Röslers manskap lär känna sig trygga med.

Formen hos Malmö har dock vacklat aningen på senaste tiden. Tre raka oavgjorda i Allsvenskan gör att ”di blåe” nu ligger på samma poäng som AIK i kampen om guldet. 0-0 mot Östersund borta och 1-1 hemma mot Sirius är knappast något som imponerar.

Men, nu är det Europa League det handlar om och det lär göra att Malmö-spelarna tänder till lite extra. För faktum är att man faktiskt inte förlorat en kvalmatch i Europasammanhang sedan 2017.

SKA INTE UNDERSKATTAS

Dock ska sägas att Domzale är ett bra lag som inte ska underskattas. Framför allt eftersom laget tidigare gjort det bra i EL-sammanhang. 2017 tog man sig hela vägen till playoff efter att ha slagit ut tyska Freiburg i tredje omgången. Och förra året åkte man ut i andra kvalomgången mot ryska Ufa efter färre mål på bortaplan.

Trots det är ändå Malmö det bättre laget av de två. Framför allt då man har fördel av hemmaplan. Kommer man bara upp i normal standard så ska man vinna den här matchen ganska klart. Räkna med ett Malmö kommer att gå på offensiven från start och försöka stänga det här så tidigt som möjligt.

Bara seger för Malmö är dock inte mycket att spela på. Därför blir tipset att båda lagen gör mål. Domzale har ändå varit ganska vassa framåt så här långt i EL-kvalet och kan nog få in en boll bakom nät. Bäst odds hittar vi hos Bethard som bjuder 1.86 gånger pengarna för båda lagen gör mål.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.86 hos Bethard

 

ODDSJÄMFÖRELSE LIEPAJA–IFK NORRKÖPING

IFK Norrköping är det av de svenska lagen med klart bäst förutsättningar att gå vidare. Gör Peking inte bort sig fullständigt ska det bli avancemang till den tredje kvalomgången. 2-0 från första mötet hemma i förra veckan ska helt enkelt inte gå att tappa.

Det räcker ju faktiskt med att Norrköping gör ett mål för att Liepaja ska behöva göra fyra. Dock ska man inte helt och hållet räkna bort det lettiska laget, då man faktiskt slog ut Dinamo Minsk i första omgången efter 2-1-seger borta i andra mötet.

Att IFK Norrköping går vidare råder det ingen tvekan om. Men, Liepaja kan mycket väl göra en bra match. Inte minst med tanke på att Norrköping som sagt ändå har 2-0 från första mötet och har råd att förlora och ändå gå vidare så länge det inte blir förlust med allt för stora siffror.

Därför blir tipset att Liepaja klarar minst oavgjort här. Bäst odds för 1X hittar vi hos 888sport som bjuder 2.02 gånger pengarna för den kombinationen.

Speltips: 1X till 2.02 hos 888sport


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Europa League

Publicerat 2024-04-01 19:59

Nätcasinon med bästa spelutbud & höga odds på Europa League

Varje år står de europeiska UEFA-cuperna för många av de största matcherna och fotbollshändelserna i världen. Det är också bland de populäraste matcherna när det kommer till betting på fotboll. …

Europa League

Publicerat 2022-02-14 17:30

SPELTIPS: "SE UPP FÖR NAPOLI!"

På torsdagskvällen rullar slutspelsmatcherna från Europa League igång och en intressant match att se fram emot spelas på spansk mark där FC Barcelona gästas av Napoli i första rundan av …

Copyright © Fotboll.com 2024   |