Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds: Sverige–USA
Fotbolls-VM

Odds: Sverige–USA

Publicerat 2019-06-18 21:59

5-1 mot Thailand i söndags gör att Sverige redan är klara för slutspel inför den avslutande gruppspelsmatchen mot USA. Frågan är dock om de regerande världsmästarna vill vinna matchen?

Sverige har såhär långt gjort en stabil insats i VM. Annat kan man inte säga efter sex poäng på de två inledande matcherna mot Chile och Thailand. Dock lär det nog krävas minst ett par nivåers högre spelkvalitet om det svenska laget ska nå längre än åttondelsfinal. För i ärlighetens namn har det svenska spelet inte övertygat.

Visst, det blev förvisso 5-1 mot Thailand, men mot Chile tog det över 80 minuter innan det blev mål, trots en hel del vassa chanser. Mot bättre motstånd kommer laget inte få lika många chanser och då måste effektiviteten höjas.

Även USA har hittills i turneringen gjort vad som förväntats av laget. De regerande världsmästarna inledde med att vinna med rekordstora 13-0 mot Thailand och mot Chile hade man redan efter 35 minuter en ledning med 3-0, som också blev slutresultatet.

FÅR MÖTA FRANKRIKE I KVARTSFINAL

Att vinna den här matchen och även vinna gruppen är förstås något som båda lagen lär eftersträva eftersom det då blir ett enklare motstånd i åttondelen. För USA räcker det dock med oavgjort eftersom laget har bättre målskillnad.

Det lag som vinner grupp F kommer att ställas mot Spanien medan tvåan får tufft motstånd i form av antingen Kanada eller Holland, som gör upp om gruppsegern i grupp E, även det på torsdag.

Men, det lag som kommer etta i grupp F och sedan vinner sin åttondel kommer troligtvis att ställas mot Frankrike i kvartsfinal. Ett lag som ses som USA:s främsta utmanare till guldet. Det kan alltså bli Frankrike mot USA redan i kvartsfinal under förutsättning att USA vinner grupp F.

Sverige lär dock gå för seger oavsett om man riskerar att möta Frankrike i en kvartsfinal eftersom Spanien i en åttondel är ett betydligt tacksammare motstånd än Kanada eller Holland. Troligtvis lär inte heller USA hålla igen då detta inte riktigt rimmar med den amerikanska mentaliteten.

TUFFT FÖR SVENSK DEL

Det är inget snack om att USA troligtvis kommer att vara det bästa laget som Sverige möter i den här turneringen om man inte går riktigt, riktigt långt vill säga. Och ska Sverige över huvud taget ha någon som helst chans på poäng behövs som sagt att laget höjer sig minst ett par nivåer.

Dock lär nog inte USA satsa för fullt och kanske även spara ett par viktiga spelare eller i alla fall inte låta dessa spela 90 minuter. Detta kan givetvis öppna upp för Sverige. Dock ska det mycket till om det ska bli svensk poäng. Men, ett mål känns det ändå som att Sverige ska lyckas få till. Därför blir tipset att båda lagen gör mål. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 2.23 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Båda lagen gör mål till 2.23 hos Coolbet

ODDSJÄMFÖRELSE SVERIGE–USA


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |