Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds VM: England–Sverige
Fotbolls-VM

Odds VM: England–Sverige

Publicerat 2019-07-05 01:43

Tyvärr räckte det inte riktigt till för Sveriges del i semifinalen mot Holland, som vann med 1-0 i förlängning. Nu gäller det istället att ladda om till bronsmatchen mot England, som spelas på lördag eftermiddag. 

Redan efter bragden mot Tyskland i kvartsfinalen var den svenska insatsen i det här mästerskapet en succé. Hade någon sagt för en månad sedan att Sverige bara skulle var en förlängning från en final hade nog många skakat på huvudet. Efter gruppspelet kändes det dessutom som att det skulle vara tack och hej efter åttondelen.

Men, två insatser i världsklass mot Kanada och Tyskland, innebar semifinal och med lite tur hade det också kunnat bli final. Nu blev det inte så, men väl en chans på brons och icke att förglömma en OS-plats. Kanske inget vi tänker på nu, men betydligt mer om ett drygt år när det drar igång i Tokyo.

LEDER SKYTTELIGAN

England då? Laget var rankat fyra inför turneringen och nu kommer man antingen trea eller fyra, så det är väl enligt plan kan man väl säga. Ska man sammanfatta den engelska insatsen i det här mästerskapet har den varit, som Dr Alban sa en gång i tiden, stabil. Om inte mycket stabil.

2-1 mot Skottland, 1-0 mot Argentina och 2-0 mot Japan var resultaten i gruppspelet. Därefter 3-0 i både åttondel och kvart mot Kamerun respektive Norge innan USA blev ett nummer för stort i semifinalen där det slutade 1-2 till det amerikanska laget. Dock är England det lag som gjort flest mål i slutspelet, sju stycken.

Sedan så har man ju också Ellen White som med sina sex mål för närvarande delar ledningen i skytteligan med USA:s storstjärna Alex Morgan. Ellen White har dessutom gjort mål i samtliga matcher utom en såhär långt i turneringen.

SNÅLT MED VILA FÖR SVERIGE

Det går inte att förneka att England inför den här matchen har en stor fördel. I och med att laget spelade sin semifinal i tisdags kommer man att ha hela tre dagars vila, jämfört med Sveriges två. Sedan får vi också tänka på att Sverige har spelat en halvtimme extra i och med att matchen mot Holland gick till förlängning. Det är just sådant som kan få betydelse i den här typen av matcher.

I bronsmatchen kommer Sverige också att tvingas klara sig utan Kosovare Asllani, som varit lagets bästa spelare under turneringen. Å andra sidan kommer Fridolina Rolfö tillbaka. Men, Sverige kommer att få kämpa hårt om man ska rå på ett England som är precis lika sugna på ett brons som Sverige. Inget av lagen vill sluta fyra.

För många av de svenska spelare som varit med länge, som Caroline Seger, Nilla Fischer, Linda Sembrant och Hedvig Lindahl kan det också ha varit sista chansen att spela en VM-final. För det svenska lagets del gäller det kanske att framför allt ladda om mentalt om ska ha någon chans på ett brons.

FÖRDEL ENGLAND

På pappret är det klar fördel England i den här matchen, inget snack om det. Men, bronsmatcher är alltid svårtippade och det är också ofta det blir överraskningar i just bronsmatcher. Av den anledningen känns det inte som någon stensäker engelsk seger och dessutom är oddset på seger för England lite väl lågt för att det ska vara värt att spela på.

Därför säger vi istället att båda lagen gör mål. England har gjort mål i varje match hittills i turneringen och Sverige bör väl kunna få åtminstone någon boll nu när både Blackstenius och Rolfö åter finns med längst fram. Bäst odds för att båda lagen gör mål hittar vi hos Unibet som bjuder 1.86 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.86 gånger pengarna hos Unibet

ODDSJÄMFÖRELSE ENGLAND–SVERIGE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |