Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

ODDS VM: Holland–Sverige
Fotbolls-VM

ODDS VM: Holland–Sverige

Publicerat 2019-07-01 22:05

Sverige gjorde det omöjliga och slog ut Tyskland efter en bragdartad insats i lördags. Nu är laget bara en match från final, men då måste det bli seger mot Holland som Sverige möter i Lyon på onsdag kväll.

Att Sverige skulle slå ut Tyskland i en VM-kvartsfinal var nog knappast något man trodde skulle vara möjligt för en månad sedan. Men, efter segern mot Kanada i åttondelen var vi nog ändå en del som började hoppas. Framför allt eftersom det tyska damlandslaget inte är vad det har varit.

Och för första gången på 24 år besegrar alltså Sverige Tyskland i ett stort mästerskap. Och nu känns det mycket väl som det svenska laget precis som 2003 kan gå till final. För Holland är knappast ett lag som är omöjligt att slå och i slutspelet har laget inte imponerat.

Mot Japan var man bara några minuter från en förlängning, men en straff som storstjärnan Lieke Martens slog in i 90:e minuten räddade holländskt avancemang. I kvartsfinalen fick man enkelt motstånd i form av Italien och således hade man heller inga problem att vinna med 2-0 efter två mål sista halvtimmen.

Vad värre är för Hollands del är att laget kan tvingas klara sig utan just Martens i semifinalen mot Sverige. Anfallaren har problem med en skadad tå och redan mot Italien var det frågetecken kring hennes medverkan. Dock har Holland även Vivianne Miedema längst fram som hittills gjort tre mål och därmed är lagets bästa målskytt.

HOLLANDS MATCHER I VM

SVERIGES MATCHER I VM

ROLFÖ AVSTÄNGD

Dock har även Sverige problem inför semifinalen på onsdag. Fridolina Rolfö drog på sig sitt andra gula kort i turneringen i kvartsfinalen och är nu avstängd i semifinalen. Med största sannolikhet kommer Linköpings anfallare, tillika Stina Blackstenius lagkamrat, Lina Hurtig in som ersättare för Rolfö. Att just Blackstenius och Rolfö till vardags spelar i samma lag är förstås något som Sverige kan dra nytta av.

Samtidigt har de regerande europamästarna Holland aldrig nått såhär långt i ett VM-slutspel och dessutom ligger all press på Holland i den här matchen. Något som givetvis passar Sverige alldeles utmärkt. Dessutom har delar av laget rutin från den här typen av matcher sedan tidigare.

Stora delar av laget var med i OS-finalen mot Tyskland för tre år sedan och några, som till exempel Hedvig Lindahl, Linda Sembrant och lagkaptenen Caroline Seger, var till och med när Sverige senast var i en VM-semifinal, nämligen den mot Japan 2011.

SVERIGE I SLAGLÄGE

Även om Holland får hållas som favoriter har Sverige en bra chans att få spela VM-final på söndag, får så bra är det svenska laget. Sedan har som sagt inte det holländska laget sett supervassa ut i slutspelet, samtidigt som det också finns frågetecken kring storstjärnan Martens.

Det har däremot Sverige gjort som slagit ut både Kanada och Tyskland, två lag som bägge mycket väl hade kunnat gå till en final. Men, ska det svenska laget ta sig hela vägen till final krävs ytterligare en topprestation och att samtliga lagdelar fortsätter att leverera. Backlinjen måste få stopp på den holländska anfallsduon. Samtidigt gäller det att Blackstenius fortsätter att spela på den nivå hon hittills gjort i slutspelet. Då kan det räcka riktigt, riktigt långt.

Och på något sätt känns det som att Sverige kommer att reda ut det här och ta sig till final. För Holland har som sagt inte levererat på topp i slutspelet även om laget givetvis vunnit sina matcher. Dessutom har Holland exakt lika många vilodagar som Sverige inför den här matchen.

Därför blir tipset att Sverige faktiskt vinner den här matchen, men eftersom Holland trots allt är ett riktigt bra lag säkrar vi ändå upp med pengarna tillbaka vid oavgjort. Bäst odds hittar vi hos Betfair som bjuder 2.4 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Sverige vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort till 2.4 hos Betfair

ODDSJÄMFÖRELSE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |