Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds VM: Sverige–Kanada
Fotbolls-VM

Odds VM: Sverige–Kanada

Publicerat 2019-06-22 15:44

Som väntat blev det förlust mot USA i den sista gruppspelsmatchen, vilket innebar att Sverige precis enligt förväntan slutade tvåa i grupp F. Nu väntar en rysare mot Kanada i åttondelen, ett lag som Sverige känner väl och som man mötte så sent som i mars. 

Sverige har såhär långt i det här mästerskapet gjort ungefär det som vi förväntade när VM började för drygt två veckor sedan. 2-0 mot Chile innebar tre välbehövliga poäng, även om det satt långt inne. Därefter 5-1 mot ett Thailand, som var ett par snäpp sämre än vad vi trodde, och slutligen 0-2 mot de regerande världsmästarna USA.

Det finns anledning att fråga sig om det svenska laget inte hade kunnat få med sig ett bättre resultat från USA-matchen. Med tanke på förbundskapten Peter Gerhardsson valde att vila hela fyra spelare kan man fråga sig hur det hade gått om Sverige hade mönstrat ordinarie lag. Å andra sidan kommer nu stora delar av det svenska laget kliva in på Parc des Princes rejält utvilade.

Dock finns det en del orosmoln inför åttondelen på måndag. En av Sveriges absolut viktigaste spelare, Kosovare Asllani, har nämligen problem med en hälsena och avstod lördagens träning. Enligt landslagsledningen beräknas hon dock vara klar för spel mot Kanada.

MYCKET RUTIN HOS KANADA

Kanada tog precis som Sverige sex poäng i gruppspelet. 1-0 mot Kamerun och 2-0 mot Nya Zeeland innan laget förlorade gruppfinalen mot Holland med 2-1. Inför turneringen rankades Kanada som ett av de fem bästa lagen och får man till det har man kapacitet att gå riktigt långt.

Kanadas främsta styrka är utan tvekan rutinen. Framför allt den som finns hos trion Desiree Scott, Sophie Schmidt och Christine Sinclair. Tillsammans har de inte mindre än 618 landskamper. I särklass flest landskamper har Christine Sinclair med 285 stycken, som dessutom gjorde sitt 182:a mål i landslagströjan mot Holland.

PLUSSTATISTIK FÖR SVERIGE

Sverige och Kanada har mötts många gånger genom årens lopp. Senaste gången var i bronsmatchen i Algarve Cup i början av mars. En match som Kanada vann med 6-5 på straffar efter att det både efter ordinarie tid och förlängning slutat 0-0. I 2018 års Algarve Cup blev det dock svensk seger med 3-1.

Lagen har även mötts flera gånger i stora mästerskap, närmare bestämt tre stycken, och ser man till den statistiken är det svensk fördel. I gruppspelet i OS 2012 slutade det 2-2. I gruppspelet i OS 2008 vann Sverige med 2-1 och i VM-semifinalen 2003 vann Sverige med 2-1 efter att ha vänt ett 0-1-underläge sista kvarten. Redan på den tiden fanns för övrigt Christine Sinclair med i det kanadensiska laget.

Men, nu är det som bekant 2019 och frågan är hur lagen står sig mot varandra nu? Rent spontant får man nog säga att det i stort sett är jämnt mellan de bägge lagen. Både på pappret och sett till hur lagen presterat såhär långt i mästerskapet. Möjligtvis att Kanada har en liten fördel, men den är liten.

KAN GÅ TILL STRAFFAR

Det är ingen djärv gissning att det här kommer att bli en tät och jämn match, framför allt eftersom bägge lagen spelar ganska fysiskt och dessutom har en bra defensiv. Dessutom blev det som sagt 0-0 och straffar i Algarve Cup tidigare i år. Och så kan det mycket väl bli igen på Parc des Princes på måndag kväll.

Om det går hela vägen till straffar även den här gången får vi se. Men, på något sätt känns det som att blir en tuff match med få mål. 0-0 eller 1-1 efter full tid är två troliga resultat. Därför blir också tipset att det slutar oavgjort efter ordinarie speltid. Bäst odds hittar vi hos bet365 som bjuder 3.10 gånger pengarna för det resultatet.

Speltips: X till 3.10 hos bet365

ODDSJÄMFÖRELSE SVERIGE–KANADA


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |