Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds VM: Tyskland–Sverige
Fotbolls-VM

Odds VM: Tyskland–Sverige

Publicerat 2019-06-28 12:50

Bäst när det gäller kan man verkligen säga om den svenska insatsen mot Kanada i åttondelen. Nu väntar dock som så många gånger förr Tyskland. Men, är det någon gång ett svenskt damlandslag ska slå Tyskland så är det i VM 2019.

Jaha, så var det dags för Tyskland igen är väl lite den känslan man får inför morgondagens kvartsfinal. Sverige har nämligen mött Tyskland i alla de fyra senaste stora turneringarna. I hemma-EM 2013 slog Tyskland ut Sverige i semifinal med 1-0 på Gamla Ullevi. I VM 2015 blev det hela 4-1 till Tyskland i åttondelen.

OS-finalen 2016 vann Tyskland med 2-1 och i EM 2017 möttes lagen i den första gruppspelsmatchen, som slutade 0-0. Senaste gången lagen möttes var så sent som i våras i en träningsmatch på Friends Arena, som Tyskland vann med 2-1.

Totalt sett blir det här 14:e gången som Sverige möter Tyskland i VM-, EM- eller OS-sammanhang. Och Sverige har faktiskt två segrar. Dock får vi gå tillbaka ända till hemma-VM 1995 och VM 1991 för att hitta dessa.

Även om Tyskland nästan alltid vunnit mot Sverige är det trots allt ofta jämna matcher med uddamålsseger. Dessutom har det aldrig varit ett bättre läge än nu att slå Tyskland, som inte alls dominerar på samma sätt som för 5-10 år sedan. Faktum är att Tyskland inte tagit medalj i VM sedan 2007.

I potten ligger för övrigt inte bara en semifinalplats utan också en OS-plats. Då Europa endast tilldelats tre platser till OS-turneringen i Tokyo nästa sommar och eftersom det bara är ett utomeuropeiskt lag kvar i det här VM:et krävs det semifinal för att ta sig till OS. Ja, det är faktiskt inte ens säkert att det räcker. För skulle Frankrike slå ut USA krävs det antingen final eller brons.

KOMMER BLI VARMT, MYCKET VARMT

Ser man till hur lagen presterat såhär långt i turneringen är det i stort sett jämbördigt. Tyskland hade den på pappret svagaste gruppen av alla och hade heller inga problem med att vinna mot i tur och ordning Kina, 1-0, Spanien, 1-0, och Sydafrika 4-0. I åttondelen fick man ett minst sagt tacksamt motstånd i form av Nigeria som man slog ut enkelt med 3-0.

Hade Sverige låt säga haft Spanien i sin grupp istället för USA hade säkerligen även det svenska laget varit obesegrade såhär långt. Tyskland har dock inte släppt in några mål ännu, men å andra sidan har man heller inte ställs mot något riktigt bra motstånd. Det har däremot Sverige som mött både USA och Kanada.

Dock får vi inte glömma att Tyskland kommer till den här kvartsfinalen med två extra vilodagar i bagaget. Dessutom får Tyskland tillbaka sin storstjärna Dzsenifer Maroszan, som varit skadat sedan första gruppspelsmatchen mot Kina.

Men, kanske är det en annan faktor som kommer att fälla avgörandet imorgon. Enligt prognosen kommer nämligen kvicksilvret i Rennes att stiga till 35 grader lagom till avspark imorgon kväll. Det lag som klarar av att hantera värmen bäst kan mycket väl gå segrande ur den här striden, framför allt om matchen skulle gå till förlängning. Dock är bägge lagen fysiskt starka, vilket gör det svårt att på förhand peka på att något av lagen skulle gynnas, respektive missgynnas av värmen.

RÄKNA INTE MED MÅLFEST

På pappret känns det som att Sverige år 2019 är närmare Tyskland än vad man varit på många år. Det svenska laget visade i åttondelen mot Kanada att man verkligen kan kliva fram när det gäller, även om marginalerna till viss del var på Sveriges sida i och med Kanadas straffmiss. Dock lär Hedvig Lindahl fått en rejäl skjuts i självförtroende tack vare straffräddningen och det är just sådant som kan få det att tippa över till svensk fördel.

Men, det kommer fortfarande bli en tuff uppgift att rubba Tyskland och med största sannolikhet också en mycket tät match där bägge lagen lär bevaka sina positioner hårt. Utöver det har vi även värmen, så vi ska nog inte räkna med någon målfest. Tyskland är som sagt favoriter, men Sverige har ändå en chans att skrälla. Det gör också den här matchen tämligen svårtippad.

En sak är dock säker och det är att det inte kommer att bli någon match med mycket mål. 0-0 eller 1-0-seger för något av lagen känns mest troligt. Därför blir tipset under 1,5 mål. Bäst odds hittar vi hos Betfair som bjuder 2.7 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Under 1,5 mål till 2.7 hos Betfair 

ODDSJÄMFÖRELSE TYSKLAND–SVERIGE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |