Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Oförändrade planer inför Europamästetskapet
Fotbolls-EM

Oförändrade planer inför Europamästetskapet

Publicerat 2021-03-25 20:10

Det uppkommande europamästerskapet var från början planerat att äga rum under 2020, men blev uppskjutet på grund av pandemin. Nu har turneringen återigen fått preliminärt klartecken. Datumet för kickoff är 11 juni och upplägget är nästintill historiskt, vilket bådar gott för några väldigt intressanta gruppmatcher.

Arrangörer har även vart tydliga med att datumet kan komma att ändras beroende på utvecklingen av det globala krisläget, men i skrivande stund verkar det som att fotbollsvärlden redan tolkar det som skrivet i sten. Lämpliga åtgärder har vidtagits för att minska smittspridning och det verkar som att fotbollen kan fortsätta som vanligt – om man inte störs allt för mycket av den tomma läktaren.

 

Gruppspelet

Europamästerskapen har alltid vart en erkänt tuff tävling. Grupperna har en hög densitet av topprankade landslag, men kan således också bjuda på fantastisk fotboll. I år har vi flera faktorer som gör situationen lite mer otydlig, vilket reflekteras tydligt beträffande betting. Matcherna kommer till exempel inte hållas på traditionellt vis i ett huvudland, utan de kommer spelas världen över. Andra oförutsägbara faktorer har bidragit till att vi har en oförutsägbar, men ytterst intressant turnering att se fram emot.

Grupp A: Italien, Schweiz, Turkiet och Wales

Grupp B: Belgien, Ryssland, Danmark och Finland

Grupp C: Ukraina, Nederländerna, Österrike och Norra Makedonien

Grupp D: England, Kroatien, Tjeckien och Skottland

Grupp E: Spanien, Polen, Sverige och Slovakien

Grupp F: Tyskland, Frankrike, Portugal och Ungern

 

Var kommer mästerskapet äga rum?

Någonting vi har att se fram emot är den stora variationen av fotbollsstadium vi kommer få möjlighet att se under turneringens gång, men tyvärr utan den stora publik vi är vana vid. Det 16:e europamästerskapet i fotboll kommer spelas i 12 olika städer över hela kontinenten – det blir en riktig festival trotts världsläget.

Du kan se exakt i vilken stad, land och arena i listan nedan:

 • Azerbajdzjan (Baku) – Olympic Stadium
 • Danmark (Köpenhamn) – Parken
 • England (London) – Wembley Stadium
 • Nederländerna (Amsterdam) – Johan Cruyff Arena
 • Irland (Dublin) – Aviva Stadium
 • Italien (Rom) – Stadio Olimpico
 • Rumänien (Bukarest) – Arena Nationala
 • Ryssland (Sankt Petersburg) – Krestovsky Stadium
 • Spanien (Bilbao) – San Mames
 • Skottland (Glasgow) – Hampden Park
 • Tyskland (München) – Allianz Arena
 • Ungern (Budapest) – Puskas Arena

Tre gruppmatcher kommer utspelas i varje arena. Dessa planeras äga rum mellan 11 juni och 23 juni. Nedan kan du se gruppuppdelningen för varje arena. Detta upplägg tar hänseende till det som geografiskt passar deltagarländerna bäst:

Grupp A: Rom och Baku

Grupp B: Sankt Petersburg och Köpenhamn

Grupp C: Amsterdam och Bukarest

Grupp D: London och Glasgow

Grupp E: Bilbao och Dublin

Grupp F: München och Budapest

 

Varje värdnation som kvalificerar kommer spela minst två matcher på hemmaplan i gruppspelet. Om två nationer som dessutom utgör ett arenapar i listan ovan kvalificerar, kommer man dra lott för att bestämma vilken av dem som får vara värd för deras möte. Kvartsfinaler kommer spelas i följande turordning: Sankt Petersburg, München, Baku och Rom. Semifinalerna och finalen kommer spelas i Wembley Stadium i London. 11 juli har vi vinnaren! Du kan läsa mer var du kan titta på Fotbolls-EM detta år här.

Läs mer om fotbolls-EM, se alla grupper, matcher och följ mästerskapet när det börjar på vår EM-sida.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |