Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Olympiska spelen – Fotboll och trender
Europa (Övrigt)

Olympiska spelen – Fotboll och trender

Publicerat 2021-08-13 15:55

Sommar-OS är alltid ett hett event Det innebär friidrott, simning och givetvis fotboll. Både damer och herrar från hela världen är samlade och även om det inte är av samma vikt som fotbolls-VM, så är det en annan upplaga för att se vem som är bäst. För många är det här en helt unik chans som de bara får ett par gånger i livet.
Tyvärr täcker vi inte OS-matcher i fotboll, men du hittar all information om OS-fotboll på Google, som spelschema, resultat, poängställning, Medaljer, nyheter och mer.


Kort OS-historia

De Olympiska Spelen började så långt tillbaka som antikens Grekland, nästan 800 år f.Kr. På den tiden deltog de olika grekiska stadsstaterna i tävlingar för att hylla de Olympiska gudarna.

En hel del sporter som man utövade då ingår än idag, som till exempel friidrottsgrenar, brottning och boxning. Idag är det totalt 33 sporter, varav 26 ingår i Sommar-OS.

Fotboll som OS-sport

Fotboll för herrar började spelas som först under OS när de Olympiska Spelen blev ett officiell sportevenemang. En del inofficiella matcher började spelades runt sekelskiftet 1800-1900, men det var inte förrän 1936 som fotboll blev en officiell OS-gren.

Damfotbollen lades till först 1996, men intresset för damfotboll ökar i otrolig takt för varje år och mästerskap. För svensk del så är damlandslaget väldigt framgångsrika inom fotboll och även nu under OS-2021, där Sverige slog världsmästarna USA med 3-0.


Dagens OS-trender

Här är de största trenderna inom de Olympiska Spelen idag.

Flera bettar på mindre OS-sporter

I Sverige så har betting på sport alltid varit förknippat med liga- och landslagsfotboll samt trav och en liten andel hockey. Men idag växer intresset för odds och betting inom mängder av andra sporter och evenemang, som Sommar- och Vinter-OS.

Det är framför allt populära bollsporter som de flesta bettar på, som basket, handboll, volleyboll och naturligtvis fotboll.

Men den nya trenden är att fler bettar på mindre populära OS-grenar. Odds på dessa OS-grenar och sporter finns vanligtvis hos de globala spelbolagen, som ComeOn betting, ett av de äldsta på nätet i Sverige.

Du kan hitta odds på allt från friidrottsgrenar till gymnastik, kanot, klättring, karate och mycket, mycket mer.


Esport kan snart bli medaljgren

Dessa tävlingar i diverse datorspel, har blivit världens snabbast växande sport, som blev erkänd och officiellredan idag så har flera esport-event större intresse och högre tittarsiffror än många stora sporter.

Redan idag, rankas esport som en av de största sporterna, globalt. Mellan 2019 och 2020, växte esporten med hela 10% och det förutspås att den siffran blir ännu högre detta år.

Det blev ingen esport-gren detta OS, men det diskuteras för fullt om att sporten ska läggas till som en officiell medaljgren till OS 2024.


Sommarspelen har mycket att ge

Fotboll i all ära men det är fortfarande bara en sport bland flera. Det gäller särskilt under Olympiska spelen. Alla spelen täcks inte av svenska medier. Fokus ligger ofta på det som generar pengar. Särskilt eftersom det krävs särskilt tillstånd att livesända från OS. Om du får lite tid över kan det ändå vara intressant att utforska vad som mer finns.

Du kan till exempel följa matcher i judo och taekwondo. Kanske du dras till dras till vattensporter som rodd, segling och surfing. Gillar du mer tekniska talanger är skateboarding en olympisk sport. Lite skillnad från att glida nerför gatan här hemma.

Det här är fortfarande en bråkdel av alla sporter som pågår samtidigt under OS. Du kan bara uppleva så här mycket sommarsport vart fjärde år. Därför är det kanske tur att vinter-OS är där i mellan. I kombination med diverse ligor, världscuper och europeiska mästerskap så klart.

Framtiden är inte framför TVn

Det bästa med dagens teknik är att vi kan följa OS, fotboll och nästa all annan sport vart vi än är. Du behöver inte vara bänkad framför TV:n för att följa vad som händer under OS. Allt du behöver är en mobil, surfplatta eller dator, du kan till och med laga mat samtidigt som du följer en idrottsgren.

Det dyker hela tiden upp nya streamingtjänster och redan nu, har i stort sett alla TV-kanaler sin egna streamingtjänst. Framtiden flyttas mer och mer över till internet och webbaserade tjänster, men det gäller att hålla koll på vilka streamingtjänster som sänder den sport man är intresserad av.

För fotboll så är det framför allt två streamingtjänster som gäller. Viaplay visar till exempel Champions League och de största ligorna i Europa, men om svensk fotboll är mer intressant, så är det Cmore som gäller, där du kan streama Allsvenskan och Superettan.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |