Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Premier League: De är favoriter att få sparken först
Premier League
Foto: Wikimedia Commons

Premier League: De är favoriter att få sparken först

Publicerat 2020-09-01 14:28

Den nya säsongen är alldeles innanför dörren och vissa ligor har redan hunnit dra igång. I skrivande stund pågår ett något annorlunda men likväl efterlängtat landslagsuppehåll och strax efter är det dags för den största ligan av alla, nämligen Premier League, att dra igång igen. Vem blir den första – och största – initiala floppen?

Fjolårssäsongen blev en matig och unik historia. Förutom pandemiutbrottet fick Liverpool äras med att äntligen få lyfta den åtråvärda Premier League-bucklan. Den 30-åriga långa väntan var över och Pep Guardiolas Manchester City knäpptes på näsan.

Många andra unika saker hann ske innan säsongen blåstes av. Bland annat lyckades Aston Villa, likt ett smått mirakel, säkra spel i den engelska högsta divisionen till den kommande säsongen. Och Manchester United löste, med nöd och näppe, en Champions League-plats.

Det gav i första hand arbetsro till Villa-tränaren Dean Smith och i andrahand lite befogat beröm till de senares norske styrman Ole Gunnar Solskjaer. Dessa två har, precis som de 18 övriga PL-tränarna, höga krav på sig och spelar inte sällan med kniven mot strupen.

Vem överlever längst? Och blir en av dessa först att ryka?

David Moyes – West Ham

Han sågs som Sir Alex Fergusons arvtagare och spåddes en lysande framtid. Det gick dock ganska snabbt utför och David Moyes har inte riktigt haft den fartfyllda karriär som man på förhand trodde.

Moyes inledde sin tränarkarriär i Preston North End och lyckades avancera en division med laget. Därefter blev det en lång sejour i Everton som inleddes lite knackigt men kom att utvecklas till en bättre visit i klubben efter hand. Efter det blev det som sagt en misslyckad sejour i Manchester United och några halvdana insatser i Real Sociedad och Sunderland.

2017 rekryterades han av West Ham och lyckades hålla kvar klubben i Premier League. Kontraktet förlängdes dock inte efter säsongen. I december ifjol anställdes han återigen av West Ham. Och han har inte imponerat.

ODDS: David Moyes först att få sparken | 6.00 hos Betsson

Roy Hodgson – Crystal Palace

Roy Hodgson har en lång och gedigen tränarkarriär i bagaget. Den gode engelsmannen har rattat klubbar som Inter, Udinese, Fulham, Liverpool och Englands landslag.

Hodgson har haft många upp- och nedgångar tillsammans med sina klubbar och hamnade alltså i Crystal Palace så sent som år 2017. Han var där och då tillbaka– och kvar än idag – i klubben som han spelat för under sina ungdomsår.

Första året ledde han laget till en elfteplats i tabellen och året därpå slog Crystal Palace det interna poängrekordet i Premier League, efter att de samlat ihop 49 pinnar. I mars belönades han med en kontraktsförlängning. Förra säsongen hamnade laget på 14:e plats och en bit från nedflyttning.

ODDS: Roy Hodgson först att få sparken | 7.00 hos Betsson

Steve Bruce – Newcastle

Det har sannerligen varit turbulent kring Newcastle på senare tid. Öppet förhandlades det om ett uppköp av klubben, som ganska direkt kritiserades av Premier League. Kritiken fick dessutom resultat och köparen drog sig ur förhandlingarna.

Det sista ordet är dock inte sagt. Enligt flera medier kan Mike Ashley fortfarande komma att sälja klubben. Därmed är det hela väldigt oklart kring den nuvarande tränaren Steve Bruce. Det ser dock ut som att Newcastle kommer att inleda säsongen med just Bruce vid spakarna. Frågan är dock hur länge han blir kvar.

The Magpies stod stundtals för fin fotboll och lyckades knåpa ihop ganska en del poäng ifjol. Tillslut blev det en 14:e plats.

ODDS: Steve Bruce först att få sparken | 9.00 hos Betsson

Dean Smith – Aston Villa

Aston Villa lyckades som sagt hålla sig kvar i Premier League, trots att det var på håret. I ligan gick det inte bra och man var många gånger oroliga för nedflyttning. I cupspelet gick det dock bättre. De tog sig hela vägen till final i EFL-cupen, var de dessvärre sedan fick se sig besegrade av Manchester City.

Smiths kontrakt förlängdes så tidigt som i november förra året och han har tränat laget sedan 2018. Då befann sig klubben i The Championship och faktum är att de låg i en ganska kritisk situation och placerade sig på 14:e plats.

Står man för en inledning som innebär risker, är det inte alls otänkbart att Dean Smith blir första PL-tränare att ryka.

ODDS: Dean Smith först att få sparken | 10.00 hos Betsson

Scott Parker – Fulham

Fulhams legendar Scott Parker uträttade stora ting som spelare. Och nu har han dessutom hunnit skriva in sig i historieböckerna, trots att tränarkarriären är lite drygt ett år ung. Parker avslutade spelarkarriären i Fulham 2017 och gick tillbaka till Tottenham för att träna U18-laget. Kort därefter, i juli 2018, var det dock dags att rulla tillbaka till Fulham.

Där tog han inledningsvis över rollen som ”caretaker manager”, för att redan i mars 2019 bli huvudtränare. 39-åringen kunde inte hålla kvar Fulham i Premier League. Det blev dock ett snabbt återtåg och Fulham placerade sig på fjärdeplats förra säsongen och lyckades kvala sig tillbaka till Premier League.

Men blir den största scenen alldeles för stor för Parker?

ODDS: Scott Parker först att få sparken | 12.00 hos Betsson

Premier League 2020/2021: Första tränare att få sparken – Hela listan

 • David Moyes 6.00
 • Roy Hodgson 7.00
 • Steve Bruce 9.00
 • Dean Smith 10.00
 • Scott Parker 12.00
 • Sean Dyche 13.00
 • Marcelo Bielsa 13.00
 • Graham Potter 15.00
 • Jose Mourinho 15.00
 • Slaven Bilic 15.00
 • Brendan Rodgers 17.00
 • Pep Guardiola 17.00
 • Nuno Espírito Santo 19.00
 • Frank Lampard 21.00
 • Carlo Ancelotti 21.00
 • Ralph Hasenhüttl 23.00
 • Ole Gunnar Solskjær 26.00
 • Mikel Arteta 26.00
 • Chris Wilder 34.00
 • Jürgen Klopp 67.00


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |