Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Premier League kan komma igång 6 juni
Premier League
Foto: Wikimedia Commons/Jbmg40

Premier League kan komma igång 6 juni

Publicerat 2020-04-15 13:25

Lördagen 6 juni siktar English Football League, EFL, på att komma igång igen. EFL innefattar Championship, League One och League Two. Enligt uppgifter väntas även Premier League sikta på att börja spela samma datum. 

SPEL INFÖR TOMMA LÄKTARE

Det är engelska tidningen Mirror som enligt uppgifter gör gällande att EFL planerar att börja spela matcher igen lördag 6 juni. Detta innebär att Championship, League One och League Two kommer att spela klart sina respektive säsonger. Något som inte minst är viktigt för många klubbars ekonomi.

Matcherna kommer dock att spelas inför tomma läktare då restriktionerna i Storbritannien fortfarande är hårda på grund av den pågående coronaepidemin. Samtidigt kommer klubbarna också noga följa de brittiska myndigheternas rekommendationer och endast spela matcher om dessa anser att det är säkert.

Huruvida även Premier League kommer att köra igång 6 juni är ännu oklart. Men, om EFL börjar spelas igen 6 juni är det högst sannolikt att PL följer efter. På fredag kommer en videokonferens att hållas med samtliga 20 klubbar i PL för att diskutera hur säsongen ska slutföras. Spel inför publik kommer troligtvis inte bli möjligt förrän i slutet av sommaren.

FYRA MATCHER PER DAG

Exakt hur PL kommer att färdigspelas återstår att se. I dagsläget florerar en rad olika scenarier. Enligt uppgifter ska FA vara villiga att låna ut både Wembley och träningsanläggningen St George’s Park, strax norr om Birmingham, som matcharenor. Det kan bli upp till fyra matcher per dag som spelas på Wembley, allt för att säsongen ska kunna slutföras.

Samtidigt är klubbarna i Premier League väldigt angelägna om att spela klart säsongen. I annat fall kan TV-bolagen kräva återbetalning av TV-pengar, vilket skulle innebära stora ekonomiska problem för många klubbar.

På Crystal Palace hemsida säger lagets tränare, Roy Hogdson, att det råder fullständig enighet om att PL-säsongen 2019/20 måste slutföras.

– Vi vill inte att ligamästarna, vilka lag som går till Champions League samt vilka lag som åker ur ska utses på artificiell väg, säger den 72-årige tränarveteranen.

I dagsläget återstår 9-10 omgångar av Premier League, vilket skulle innebära flera matcher i veckan om serien ska spelas klart innan 30 juni, som är det datum som Uefa helst ser att de nationella serierna är färdigspelade. Dock kan detta mycket väl komma att ändras med tanke på den extraordinära situation Europa befinner sig i.

SERIE A VILL STARTA I MAJ

Med undantag för vitryska ligan är samtliga ligor i Europa stoppade. Dock börjar några av de stora ligorna precis som PL att planera för att återuppta spelet.

Det italienska fotbollsförbundet vill testa samtliga spelare i Serie A för covid-19. Därefter hoppas man att spelarna ska kunna börja träna i maj och även börja spela matcher samma månad. Giovanni Rezza, vid den italienska hälsomyndigheten, är dock skeptisk till fotbollsförbundets ambitioner, även om spelarna skulle testas dagligen.

I Tyskland har flera klubbar börjat träna igen. När Bundesliga kommer att återupptas är dock oklart. Men, i en intervju med BBC Sport säger Eintracht Frankfurts mittfältare Gelson Fernandes att han tror att Bundesliga kan komma igång igen i slutet av maj.

Franska Ligue 1 planerar, enligt sporttidningen L’Equipe, att återuppta spelet 17 juni och därefter avsluta säsongen drygt en månad senare, 25 juli.

Hur det blir med Champions League och Europa League är än så länge oklart. Enligt spanska AS finns ett förslag där turneringarna spelas klart under två veckor i augusti. Detta skulle innebära att kvartsfinal, semifinal och finaler avgörs i ett möte på neutral plan inför tomma läktare. Dock finns än så länge inga kommentarer från officiellt håll.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |