Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Premier League stoppas till 4 april
Premier League

Premier League stoppas till 4 april

Publicerat 2020-03-13 13:06

Serie A tog beslutet i måndags, La Liga igår. Nyss kom även beskedet att alla matcher i Premier League stoppas de kommande veckorna till följd av coronavirusets spridning. Enligt ett uttalande ska matcherna börja spelas igen 4 april. 

ENHÄLLIGT BESLUT

Beslutet om att pausa Premier League fram till 4 april togs enhälligt av klubbarna på ett extrainsatt möte i förmiddags. Förutom Premier League ställs även allt spel i Championship, League One och League Two in. Även spelet i klubbarnas ungdomsligor ställs in, så även i engelska damligan WSL. Även kvartsfinalerna i FA-cupen, som skulle spelats nästa helg, är inställda. Samtidigt manar Premier Leagues vd, Richard Masters, till enighet.

– I den här stunden, som inte liknar någonting annat vi tidigare sett, arbetar vi nära tillsammans med klubbarna, regeringen, FA och EFL, och kan försäkra att spelarnas, ledarnas och fansens hälsa är vår prioritet.

Samtidigt innebär den tre veckor långa pausen inga jättestora omkastningar i schemat. Eftersom det är EM-playoff och landskamper nästa vecka igen är det bara den här helgens och nästa helgs PL-omgångar som berörs. För de flesta lag innebär detta att endast två matcher kommer att skjutas upp. För de lag som skulle spelat FA-cupkvartsfinal nästa helg är det bara en uppskjuten PL-match det handlar om.

ARTETA OCH HUDSON-ODOI SMITTADE

Röster har höjts mot att Premier League inte redan tidigare i veckan tog beslut om att pausa ligan. Samtidigt kom igår kväll beskedet att Arsenal-tränaren Mikel Arteta smittats av corona, vilket föranlett att hela laget satts i karantän.

I förmiddags kunde vi läsa att även Chelsea Callum Hudson-Odoi smittats, vilket gjort att Chelsea precis som Arsenal satts i karantän. Detsamma gäller för Leicester och Everton, där spelare uppvisat symptom på coronasmitta.

Räkna med att vi inom de närmaste dagarna kommer att få höra om fler spelare som har smittats. Dock har de ju nu tre veckor på sig att tillfriskna, så att Premier League och även andra ligor kan återgå till det normala så snart som möjligt.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2020-07-26 17:23

Premier League: Då startar säsongen 2020/21

Ikväll spelas sista omgången av Premier Leagues-säsongen 2019/20, som ju som bekant skilt sig från hur en PL-säsong brukar se ut. Redan nu är det dock dags att blicka fram mot nästa säsong, då Premier League meddelat startdatum för säsongen 2020/21. INLEDS I MITTEN AV SEPTEMBER När Premier League drog igång 9 …

Premier League

Publicerat 2020-07-23 10:36

Vardy avslutar säsongen med mål

Sista omgången i Premier League med dramatik ända in på mållinjen. Det största dramat lär förstås bli matchen Leicester–Manchester United, där bägge lagen är med och slåss om de två sista Champions League-platserna tillsammans med Chelsea. För Leicester är det i praktiken bara seger som gäller och då krävs det …

Annons

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020