Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Problem för Arsenal – Mkhitaryan borta i Europa League-finalen
Europa League
Foto: Wikipedia/Ronnie Macdonald

Problem för Arsenal – Mkhitaryan borta i Europa League-finalen

Publicerat 2019-05-24 11:41

Arsenals uppladdning inför Europa League-finalen mot Chelsea nästa vecka kunde ha varit bättre. I dagarna meddelade nämligen lagets armeniske mittfältare Henrikh Mkhitaryan att han inte kommer att finnas med i finalen som spelas i Baku.

Anledningen är att Mkhitaryan inte anser att det är säkert att åka till den azeriska huvudstaden Baku där finalen spelas på grund av säkerhetsskäl. Detta på grund av att den politiska konflikt mellan Armenien och Azerbajdzjan som pågått under många år.

Enligt Arsenals manager, Unai Emery, har Mkhitaryan diskuterat situationen med sin familj och därefter valt att inte åka med hänsyn till oro för sin egen säkerhet. Emery säger vidare att beslutet måste respekteras. Arsenals VD, Vinai Venkatesham, är betydligt tuffare i orden. Han kallar situationen för ”oacceptabel” och riktar samtidigt hård kritik mot UEFA, enligt BBC.

– Jag har svårt att finna ord. Vi har skriftligen uttryckt vår ståndpunkt till UEFA. Vi kommer också att träffa dem efter finalen för att tala om att detta är oacceptabelt och hur det aldrig får ske igen oavsett om Arsenal eller något annat lag är inblandade, sade Vinai Venkatesham i ett uttalande.

Samtidigt anser det azeriska fotbollsförbundets generalsekreterare, Elkhan Mammadov, att politik ska hållas utanför idrotten. Dessutom anser han att säkerheten runt finalen är hög och att man inte behöver vara orolig.

WENGER KRITISK – ”EN MARDRÖM FÖR FANSEN”

Att Europa League-finalen spelas i Azerbajdzjan och Baku kritiseras även från andra håll. Bland har Arsenals tidigare manager, Arsene Wenger kallat valet av just Baku som spelplats för finalen ”en mardröm för fansen”.

Så sent som på morgonen hade också 13 000 supportrar skrivit på en namninsamling för att flytta finalen från Baku till Wembley. Kritik har också riktats mot UEFA för att lagen endast fått 6 000 biljetter vardera tilldelade till sig. Då ska sägas att Bakus Olympiastadion rymmer närmare 70 000 åskådare.

Rent sportsligt är Mkhitaryans frånvaro kanske ingen jättekatastrof för Arsenal. Men, den 30-årige mittfältaren har under säsongen spelat sex Europa League-matcher under säsongen och därtill också gjort sex mål i Premier League.

Europa League-finalen på onsdag är Arsenals första final i Europasammanhang på över tio år. Senaste gången man spelade en final på europeisk nivå var år 2006. Då handlade det om Champions League-final mot Barcelona. En match Barca vann med 2-1. För att hitta den senaste titeln på europeisk nivå för Arsenal får man gå tillbaka till 1994. Då vann laget nämligen Cupvinnarcupen efter finalseger mot Parma med 1-0.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Europa League

Publicerat 2024-04-01 19:59

Nätcasinon med bästa spelutbud & höga odds på Europa League

Varje år står de europeiska UEFA-cuperna för många av de största matcherna och fotbollshändelserna i världen. Det är också bland de populäraste matcherna när det kommer till betting på fotboll. …

Europa League

Publicerat 2022-02-14 17:30

SPELTIPS: "SE UPP FÖR NAPOLI!"

På torsdagskvällen rullar slutspelsmatcherna från Europa League igång och en intressant match att se fram emot spelas på spansk mark där FC Barcelona gästas av Napoli i första rundan av …

Copyright © Fotboll.com 2024   |