Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Returmöten i Champions League-åttondelarna
Champions League

Returmöten i Champions League-åttondelarna

Publicerat 2019-03-04 21:52

I morgon och på onsdag har vi att se fram emot returmöten i fyra av åttondelarna i Champions League. Dock riskerar flera av dem att bli ganska avslagna historier då flera lag skaffat sig nästan oförskämt bra utgångslägen. Men, näst intill osannolika vändningar har ju som bekant skett förr i Champions League.

TUNG UPPFÖRSBACKE FÖR DORTMUND

På bara tre minuter lyckades Jan Vertonghen och Fernando Llorente i princip döda den här åttondelen på Wembley för tre veckor sedan. Med mindre än tio minuter kvar utökade de bägge Tottenhams ledning från 1-0 till 3-0. Detta gör att Spurs står med ena benet, eller åtminstone halva ena benet, i kvartsfinal när man går in på Westfalenstadion i morgon kväll. Får man dessutom in ett mål måste Dortmund göra fem för att gå vidare.

Dock är varken hemmalaget Borussia Dortmund eller Tottenham i någon särskilt bra form. Bara en seger på de fem senaste matcherna i Bundesliga gör att Dortmund tappat hela sitt tidigare så komfortabla försprång ner till Bayern München. Frågan är hur de gulsvarta påverkats av detta? Troligtvis inte särskilt bra.

Men, inte heller Tottenham har rosat marknaden senaste tiden med bara en poäng på de tre senaste i Premier League. Då har i och för sig två av dessa varit Londonderby. Med tanke på att Spurs nu i princip är helt borta från guldstriden kommer man kunna lägga allt fokus på Champions League, vilket talar till lagets fördel. Med lite tur i lottningen kan Tottenham mycket väl gå långt i den här turneringen.

REAL MADRID ENKELT VIDARE TILL KVARTEN

På Johan Cruyff Arena gjorde Real Madrid verkligen inte mer än vad som behövdes när man vann med 2-1 efter att Marco Asensio fastställt slutresultatet med tre minuter kvar. Hade Ajax lyckats hålla 1-1 hade det funnits en liten chans för holländska laget. Men, nu är den i stort sett obefintligt. Att vända ett 1-2-underläge till avancemang på Barnabeu är tufft även för de allra bästa lagen. Dessutom ska man ha i åtanke att Real Madrid inte missat semifinal i Champions League sedan 2010.

Precis som Tottenham är Real också borta från guldstriden i ligaspelet, vilket gör att Solari och co nu kan satsa fullt ut på Champions League. Något man också lär göra. Ajax kan i alla fall glädja sig åt att man tog sig till sitt första CL-slutspel sedan 2016.

YPPERLIGT UTGÅNGSLÄGE FÖR PSG

Efter nästan två månader med Solskjær-yra tog PSG ner Manchester United på jorden igen när man vann första mötet med 2-0 på Old Trafford. Men, PSG har tappat till synes säkra ledningar från första mötet förr i CL-sammanhang. Inte minst för två år sedan när man i kvartsfinalen mot Barcelona tappade 4-0 från första mötet till förlust med totalt 6-5.

Manchester United är dock inte Barcelona även om laget under Solskjærs ledning genomgått något av en metamorfos de senaste två och en halv månaderna. Dessutom är PSG i toppform med sju raka segrar, varav man hållit nollan i fem. Men, en sak som nog kan tala till Uniteds fördel är att man kan gå ut och spela helt utan press, då ingen förväntar sig att laget ska gå vidare. All press ligger på PSG som fortfarande väntar på den där riktiga fullträffen i Champions League. Senaste och enda gången man gått längre än kvartsfinal i turneringen var 1995.

Hur som helst kan det bli en sevärd match på onsdag kväll. Förhoppningsvis kan United också få in ett tidigt mål, så det blir lite nerv i det hela.

LITEN FÖRDEL ROMA

I onsdagens andra åttondel tar Porto emot Roma hemma på Estadio de Dragão. Liten fördel Roma då man fick med sig 2-1 från Olimpico för tre veckor sedan. Men, Porto behöver bara vinna med 1-0 för avancemang. Med andra ord är den på pappret svagaste åttondelen ganska öppen vad gäller vilket lag som ska gå till kvartsfinal.

Dock får man nog ändå ge Roma en halv matchboll. Inte bara tack vare att man har ett mål upp utan också för att man ju som bekant tog sig hela vägen till semifinal förra året och därmed också blev bästa italienska lag i Champions League. Något som inte är helt otänkbart även i år med tanke på att Juventus har ett knepigt underläge att hämta in mot Atletico Madrid. Som det ser ut nu är Roma Italiens bästa hopp i Champions League. Känn på den!


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2023-12-15 01:31

Vinnarodds synas inför slutspelet i Champions League 2023/24

Champions League innebär att vi får se fotboll på den allra högsta nivån, med de största klubbarna och de bästa spelarna i världen samtidigt som folk från hela världen sluter …

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Copyright © Fotboll.com 2024   |