Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Rieks ger MFF ledningen i seriefinalen mot Elfsborg
Allsvenskan

Rieks ger MFF ledningen i seriefinalen mot Elfsborg

Publicerat 2020-08-28 10:53

Seriefinal mellan Malmö FF och Elfsborg, och det känns nästan som att Allsvenskan kan vara på väg att avgöras. För tar MFF tre poäng mot Elfsborg på söndag utökar man serieledningen till minst åtta poäng. Något som är högst sannolikt, framför allt med en stekhet Søren Rieks i laget. 


SPELTIPS: SØREN RIEKS GÖR FÖRSTA MÅLET TILL 6.25 HOS LEOVEGAS SPORT

MÅL I TRE RAKA MATCHER

Oddsen för att Malmö FF ska ta hem Allsvenskan 2020 sjunker för varje dag som går. Även om det fortfarande återstår 13 omgångar och MFF:s ledning ”bara” är sju poäng, så känns det ändå som att Allsvenskan i praktiken kan vara på väg att avgöras inom några veckor.

För blir det seger mot Elfsborg på söndag och sedan också mot Häcken i slutet av september, så lär nog avståndet nedåt vara i princip ointagligt. Just nu är MFF:s form mer eller mindre på topp. 28 poäng av 30 möjliga på de senaste tio matcherna säger väl det mesta.

Igår tog man sig dessutom lekande lätt vidare till andra kvalomgången i Europa League när polska Cracovia besegrades hemma med 2-0 efter mål av Jon Inge Berget och Søren Rieks. Just Rieks är kanske MFF:s bäste spelare just nu. Dansken har nämligen gjort mål tre matcher i rad.

Att Elfsborg ligger tvåa efter 17 omgångar är bortsett från AIK:s genomklappning den kanske största överraskningen i Allsvenskan den här säsongen. Men, frågan är om inte Borås stolthet är på väg att vackla lite nu.

För i söndags åkte laget på en tung förlust mot Östersund som vann på Borås Arena med 1-0. Dock tvingades Elfsborg spela nästan hela andra halvlek med tio man efter att Rami Kaib blivit utvisad.

Det här var för övrigt tredje gången på de fyra senaste matcherna som Elfsborg drabbades av utvisning. Så det känns nog som att Elfsborgspelarna får ta det lite piano framöver.

FEM SENASTE – MALMÖ FF

FEM SENASTE – ELFSBORG

DAHLIN OCH TOIVONEN FORTSATT BORTA?

I gårdagens EL-kval mot Cracovia saknades både målvakten Johan Dahlin och Ola Toivonen i MFF. Samtidigt är det tveksamt om de hinner bli spelklara till söndagens möte med Elfsborg. Troligtvis inte.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson har de senaste veckorna roterat en hel del spelare från match till match. Mot Cracovia fick vi se en 4-3-3-uppställning med Kiese Thelin, Berget och Rieks längst fram. Vi ska nog räkna med en lite annan uppställning mot Elfsborg. Dock kan väl knappast formstarke Søren Rieks lämnas utanför laget?

I Elfsborg saknas mittbacken Rami Kaib efter att denne som sagt drog på sig ett rött kort mot Östersund senast. Normalt sett brukar tränaren Jimmy Thelin skicka ut en 4-5-1-uppställning med Per Frick ensam på topp och det känns väl som en sannolik uppställning även i den här matchen.

Dock är Elfsborgs vassaste offensiva vapen ytterforwarden Jesper Karlsson som med sina nio mål delar skytteligaledningen tillsammans med Isaac Kiese Thelin och Sirius Stefano Vecchia.

RIEKS VISAR VÄGEN IGEN

Visst, det handlar om en allsvensk seriefinal, men ändå känns Malmö som ett par nummer större än Elfsborg i dagsläget. Dessutom vet MFF-spelarna med sig att tre poäng innebär serieledning med minst åtta poäng eftersom det är avståndet ner till trean Häcken och fyran Djurgården.

Och så har man hemmaplan och där är MFF, med eller utan publik, väldigt svåra att ta poäng av. Sedan har man ju också en rad spelare som är vana att göra mål. Inte minst nummer 5 Søren Rieks, som har nätat i tre matcher på raken och nog gärna gör det igen mot Elfsborg.

Därför säger vi att Søren Rieks gör första målet i den här seriefinalen och visar vägen mot ytterligare tre poäng för MFF. Bäst odds hittar vi LeoVegas Sport som ger 6.25 för Rieks som matchens första målskytt.


SPELTIPS: SØREN RIEKS GÖR FÖRSTA MÅLET TILL 6.25 HOS LEOVEGAS SPORT


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2023-09-15 21:12

Allsvenskan kan avgöras med toppmöte – i sista omgången

Vi har nu mindre än en tredjedel kvar av Allsvenskan 2023, och varje omgång bäddar för en allt mer spännande final. Som saker och ting ser ut just nu är det nämligen fullt möjligt att säsongen avgörs i matchen mellan Malmö FF och IF Elfsborg. Vi ska heller inte räkna bort …

Allsvenskan

Publicerat 2022-04-14 00:20

Allsvenskan: Klubbarnas ekonomi på topp – trots pandemin

Trots att både 2020 och 2021 innebar rejält minskade publikintäkter mår de allsvenska klubbarna ekonomiskt bättre än någonsin. De flesta klubbar redovisar ett positivt resultat, samtidigt som det totala egna kapitalet har ökat med 30 procent, enligt en ny undersökning.  14 av 16 klubbar ökade sitt kapital År 2021 innebar ett ekonomiskt …

Copyright © Fotboll.com 2023   |