Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Säkerhet viktigt vid spel om pengar online

Säkerhet viktigt vid spel om pengar online

Publicerat 2022-04-14 00:07

Vi lever en allt större del av våra liv online idag, där digitaliseringen av samhället gått i rasande fart. Internet som från början mest bara bestod av en begränsad mängd information, är idag en viktig del av vårt samhälle. Även finansiella tjänster erbjuds och vi utför de flesta pengatransaktioner online. Vi handlar mat och kläder, bokar resor och utför bankärenden, som att betala räkningar, hantera bankkonton, ta snabblån, handla med aktier och mycket mer.

En annan tjänst som i stort sett alla använder online, är att roa sig med casinospel, poker samt att spela på odds och betting. Det blir allt mer vanligt att satsa pengar på olika spel hos något av alla de spelbolag som etablerat sig i takt med att internet blivit en självklar del av våra liv. Dessa transaktioner kräver mycket av de system som hanterar våra uppgifter om kontonummer och personuppgifter.


Egna system

För att göra spel online säkra handlar det inte bara om att se till att kundernas insättningar och kontouppgifter hanteras säkert utan också om att göra själva spelandet säkert. En stor del av spelbranschen består av pokerspel. Tusentals personer spelar poker online varje dag och det kräver säkerhetssystem utöver det vanliga.

Stora bolag som marknadsledande PokerStars har utvecklat egna specialsystem för att kunna hålla både spelarnas data säkra samt att säkerställa att spelandet går smidigt. Till exempel använder de ett Mikrolån för att komplettera sin slumpgenerator.

Principen bygger på att en enda dator inte kan ta fram helt slumpmässiga nummer eftersom datorer bygger på att fungera logiskt. Det gör att en nummerserie från en och samma dator inte kan bli helt slumpmässig. För spel online är just slumpmässiga nummer avgörande. Det är också därför som de stora spelbolagen satsar stort på att skapa sina egna system för att säkerställa spelens kvalitet.


Säkra pengar

En annan viktig del för spelbolagen att leva upp till är att de alltid måste hålla spelarnas pengar separata, från varandra och från bolagens. Detta för att det alltid ska vara möjligt för spelare att ta ut sina insättningar. Även om varenda spelare skulle kräva ut sina pengar samtidigt så kan bolaget alltid göra utbetalningen.

Det är en säkerhet som är viktig för att spelare ska kunna ha förtroende för det bolag de väljer att spela hos. När det gäller att lämna ifrån sig sina pengar är det viktigt att känna förtroende för den som tar emot dem.

 

säkra transaktioner och krediter online

 

Inloggningsuppgifter

Mycket av spelbolagens säkerhetsarbete handlar också om att hålla deras kunders personuppgifter säkra. Det är helt nödvändigt att spelkonton online är så säkra att det är omöjligt för någon obehörig att logga in. Åtgärder som spelbolagen tar till är så klart att lösenordskydda sina kunders konton. Samtliga företag som hanterar personlig information online, måste även följa lagar för behandling av personuppgifter.

Varje kund skapar en egen inloggning med till exempel ett användarnamn och lösenord. För att göra allting ett steg säkrare brukar det även läggas till någon form av verifiering, antingen via mejl eller sms. Detta är för att förhindra att någon felaktigt kan skapa konton i någon annans namn. Det brukar också gå att koppla sitt konto till extra säkerhetstjänster som varnar om en obehörig inloggning har skett. Då kan kontot snabbt spärras.


Extra koder

En del bolag går ännu ett steg längre och ytterligare säkrar kontot från obehöriga inloggningsförsök genom att lägga till en PIN-kod. Ovan nämnda PokerStars använder sig av det systemet. Det är helt frivilligt för spelarna att använda sig av systemet som går ut på att spelarna lägger till en fyrsiffrig PIN-kod till sin inloggning.

När spelaren sen knappar in koden på skärmen byter siffrorna hela tiden plats. Det är för att förhindra att så kallade keyloggers ska kunna räkna ut vilka siffror som valts. Detta är dock inte nog utan PokerStars har även utvecklat en egen inloggningsdosa som går att beställa.

Många spelbolag lockar idag med att de inte kräver någon registrering och det kan kanske verka smidigt att slippa alla jobbiga inloggningsuppgifter – men ta i beaktande att ju krångligare inloggning, desto säkrare konto. De flesta spelbolag använder sig av externa inloggningssystem, som BankID och Trustly. Detta är både för säkerheten och för att det ska vara snabbt och enkelt att komma igång med att betta utan att registrera sig.

Genom att använda sig av detta beprövade system kan man känna sig säker på att kundernas konton skyddas från intrång. En annan fördel med BankID är att spelare som har konto hos flera bolag slipper att hålla reda på flera olika användarnamn och lösenord.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |