Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Seger ett måste för Liverpool
Premier League
Foto: Wikimedia Commons/Ruaraidh Gillies

Seger ett måste för Liverpool

Publicerat 2019-04-12 11:43

Man kan lugnt säga att det börjar dra ihop sig i Premier League. Om exakt en månad, 12 maj, spelas den allra sista omgången. Som alla vet är det en kamp mellan två lag, Liverpool och Manchester City, där City i dagsläget har ett litet övertag. Därför gäller det för Liverpool att vinna allt som återstår om man ska ha någon chans att ta hem första guldet på närmare 30 år. På söndag tar man emot Chelsea hemma på Anfield.

Matchen mot Chelsea på söndag är Liverpools sista riktigt svåra match den här PL-säsongen. Efter den är det i princip nedförsbacke då man möter i tur och ordning Cardiff och Huddersfield, som bägge ligger under strecket, samt Newcastle. Därefter avslutar man hemma mot Wolverhampton på Anfield.

Med andra ord är utsikterna för att Liverpool ska ta 15 poäng på de fem sista matcherna goda. Dock krävs det att City tappar poäng i någon match för att Liverpool ska kunna gå om. Förvisso leder Liverpool i dagsläget Premier League med två poäng, men då har ju City en match mindre spelad.

Även för Chelseas del finns en hel del att spela om då man är inne i en tuff kamp tillsammans med Tottenham, Arsenal och Manchester United om de återstående två Champions League-platserna. För närvarande ligger Chelsea trea två poäng före Tottenham och tre poäng före Arsenal, men då har man också en match mer spelad än dessa båda.

FEM SENASTE – LIVERPOOL

FEM SENASTE – CHELSEA

Som vi ser i grafiken ovan är formen hos båda lagen på topp. Kanske framför allt hos Chelsea som inte släppt in ett mål på tre matcher. Men, nu ställs man mot ett av Europas absolut vassaste anfallspar i form av Mohamad Salah och Sadio Mané, som tillsammans gjort hela 35 mål i PL den här säsongen. Ska Chelsea över huvud taget ha någon chans på Anfield krävs att man får stopp på Salah och Mané.

Samtidigt måste också Chelseas eget anfallsspel fungera och här ligger mycket ansvar på Olivier Giroud. Fransmannen har bara gjort två mål i Premier League i år, dock har det blivit hela nio mål i Europa League, så potential finns. Och mål krävs det om Chelsea ska ta poäng på. Det enda laget som lyckats nolla Liverpool på Anfield den här PL-säsongen är Manchester City.

Har då Chelsea någon chans på söndag eftermiddag? Nä, det känns faktiskt inte som det. Liverpool är helt enkelt för bra i dagsläget. Dessutom verkar det som att pressen att hela tiden behöva vinna snarare stärker Klopps manskap än att det ger nerver.

SPELTIPS

Trots att det bara skiljer två placeringar mellan lagen i tabellen och Chelsea är i storform känns det som sagt som att Liverpool är ett par nummer större. Samtidigt har man heller inte råd att tappa viktiga poäng i guldstriden, för då är det i princip kört med tanke på att det är så få omgångar kvar. Därför blir det en tämligen säker etta här. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 1.70 gånger pengarna för Liverpoolseger.

Speltips: 1 till 1.70 hos Coolbet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |