Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Seger ett måste för Liverpool
Premier League
Foto: Wikimedia Commons/Ruaraidh Gillies

Seger ett måste för Liverpool

Publicerat 2019-04-12 11:43

Man kan lugnt säga att det börjar dra ihop sig i Premier League. Om exakt en månad, 12 maj, spelas den allra sista omgången. Som alla vet är det en kamp mellan två lag, Liverpool och Manchester City, där City i dagsläget har ett litet övertag. Därför gäller det för Liverpool att vinna allt som återstår om man ska ha någon chans att ta hem första guldet på närmare 30 år. På söndag tar man emot Chelsea hemma på Anfield.

Matchen mot Chelsea på söndag är Liverpools sista riktigt svåra match den här PL-säsongen. Efter den är det i princip nedförsbacke då man möter i tur och ordning Cardiff och Huddersfield, som bägge ligger under strecket, samt Newcastle. Därefter avslutar man hemma mot Wolverhampton på Anfield.

Med andra ord är utsikterna för att Liverpool ska ta 15 poäng på de fem sista matcherna goda. Dock krävs det att City tappar poäng i någon match för att Liverpool ska kunna gå om. Förvisso leder Liverpool i dagsläget Premier League med två poäng, men då har ju City en match mindre spelad.

Även för Chelseas del finns en hel del att spela om då man är inne i en tuff kamp tillsammans med Tottenham, Arsenal och Manchester United om de återstående två Champions League-platserna. För närvarande ligger Chelsea trea två poäng före Tottenham och tre poäng före Arsenal, men då har man också en match mer spelad än dessa båda.

FEM SENASTE – LIVERPOOL

FEM SENASTE – CHELSEA

Som vi ser i grafiken ovan är formen hos båda lagen på topp. Kanske framför allt hos Chelsea som inte släppt in ett mål på tre matcher. Men, nu ställs man mot ett av Europas absolut vassaste anfallspar i form av Mohamad Salah och Sadio Mané, som tillsammans gjort hela 35 mål i PL den här säsongen. Ska Chelsea över huvud taget ha någon chans på Anfield krävs att man får stopp på Salah och Mané.

Samtidigt måste också Chelseas eget anfallsspel fungera och här ligger mycket ansvar på Olivier Giroud. Fransmannen har bara gjort två mål i Premier League i år, dock har det blivit hela nio mål i Europa League, så potential finns. Och mål krävs det om Chelsea ska ta poäng på. Det enda laget som lyckats nolla Liverpool på Anfield den här PL-säsongen är Manchester City.

Har då Chelsea någon chans på söndag eftermiddag? Nä, det känns faktiskt inte som det. Liverpool är helt enkelt för bra i dagsläget. Dessutom verkar det som att pressen att hela tiden behöva vinna snarare stärker Klopps manskap än att det ger nerver.

SPELTIPS

Trots att det bara skiljer två placeringar mellan lagen i tabellen och Chelsea är i storform känns det som sagt som att Liverpool är ett par nummer större. Samtidigt har man heller inte råd att tappa viktiga poäng i guldstriden, för då är det i princip kört med tanke på att det är så få omgångar kvar. Därför blir det en tämligen säker etta här. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 1.70 gånger pengarna för Liverpoolseger.

Speltips: 1 till 1.70 hos Coolbet


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2022-09-11 08:31

Manchester City ingår partnerskap med LeoVegas

Svenskgrundade LeoVegas har officiellt gått ut med att man ingått ett partnerskap med engelska klubben Manchester City. Partnerskapet innebär att LeoVegas logotyp kommar att finnas på klubbens spelarställ under träning samt att varumärket kommer återfinnas inom Citys arena, Etihad Stadium. Officiell betting partner i Europa och Kanada LeoVegas och Manchester City har …

Premier League

Publicerat 2021-10-18 17:54

Shaun Goater kanske tillbaka i Man City

Shaun Goater föddes den 25 februari år 1970. Han är en före detta professionell fotbollsspelare. Han har spelat som anfallare för flera engelska klubb under 1990- och 2000- talen. Goater är mest känd från sin tid i Manchester City. Mellan år 1998 och 2003 gjorde han över 100 mål och …

Copyright © Fotboll.com 2023   |