Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Serie A: Cristiano Ronaldo revanscherar sig?
Serie A
Foto: Wikimedia

Serie A: Cristiano Ronaldo revanscherar sig?

Publicerat 2020-09-15 11:46

Fotbollen på de brittiska öarna har sparkat igång, likaså på den iberiska halvön, och inom kort ska även det stövelliknande landets passionerade fotbollsfanatiker få avnjuta den bästa av sporter. Det handlar självfallet om Serie A, som inför detta år, åtminstone på förhand, ser ut att erbjuda den mest spännande av upplagor på ett tag. Fjolåret handlade om Ciro Immobile och Cristiano Ronaldo i skytteligan. Vem knäpper den andre på näsan denna gång?

Serie A har minst sagt rustat upp inför säsongen. Man har, kanske främst, lyckats behålla spelare som Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic – som på många sätt är större än vad vi kan förstå nere i Italien, inte minst den senare.

Men fler ruskigt spännande namn har tagit flyttlasset till Italien. Victor Osimhen är en av dessa, en ung framtidsspelare med en kvalité som kommer att höja Napoli både en och två nivåer.

Skytteligavinnaren kommer att presenteras vid säsongsavslutningen.
Blir det Cristiano Ronaldo? Eller Ciro Immobile än en gång?

Cristiano Ronaldo (35) – Juventus

Vissa spelare lever på sitt namn, även när de kommit upp i åldern. Men Cristiano Ronaldo visar gång på gång att gammal är äldst genom att leverera på allra högsta nivå, till och med när det blåser som mest och i synnerhet när tvivlarna är som hetast.

Den gode portugisen har hunnit fylla 35 år men sitter fortsatt på enorma kvalitéer och lär sig ständigt att kompensera eventuell fysisk nedmontering med andra egenskaper. Denna man är ett fenomen och en garanti på så många sätt. Han gjorde i princip vad han ville ifjol, och senast mot Sverige.

21 mål under debutsäsongen. 31 mål förra säsongen. Personbästa och 41 baljor 20/21? Den som lever får se, men 35-åringen är, med all rätt, storfavorit att landa förstaplatsen i säsongens skytteliga.

unibet tv streaming

ODDS: Cristiano Ronaldo att vinna skyttligan| 2.75

Romelu Lukaku (27) – Inter

Den nu 27-årige anfallaren Romelu Lukaku uträttade stordåd i Anderlecht redan som en ung, oslipad 17-åring. Chelsea fick, föga förvånande, upp ögonen för honom och kort därefter fanns en signatur på ett avtalat lönepapper.

Sejouren blev inte den bästa och det tog ett tag innan Lukaku började prestera på den stora scenen. Lyckan i Everton innebar en övergång till Manchester United och tiden där dalade en del. Slutligen valde belgaren därför att skriva på för Inter och hittills har vägen knappast dalat, utan istället pekat rakt framåt.

Den storväxte, starke och enormt klassfulle spelaren noterades för 23 mål i ligaspelet och var enormt bidragande till att Inter tog sig till en EL-final. Inför den kommande säsongen har Inter en bättre trupp som ska hjälpa 27-åringen.
Och han kommer sannerligen flåsa Ronaldo i nacken.

unibet tv streaming

ODDS: Romelu Lukaku att vinna skyttligan| 4.00

Ciro Immobile (30) – Lazio

Ständigt underskattad. Ständigt förbisedd. Men Ciro Immobile fortsätter att sätta sitt namn på folkets läppar, både inom de italienska gränserna och bortom dem. Visst kan man i enstaka fall förstå tvivlarna, han misslyckades ju kapitalt i både Borussia Dortmund och Sevilla. Men i Italien har han inte gjort någon besviken.

30-åringen är just nu på riktigt och sedan ankomsten till Lazio 2016 har han bombat in tresiffrigt med mål och noteras snart för 150 matcher. I Rom talar man sällan om hjältar utan att nämna den gode Ciro.

Förra säsongen blev det alltså 36 (!) makalösa mål i den italienska högstaligan, hela fem fler än mäktige Ronaldo. Ja, man vågar knappt tänka sig ett Lazio utan Immobile.

Att räkna bort denna stjärna i diskussionen om skytteligasegern, är rent ut sagt naivt, dumt och korkat. För han kommer att vara där, etsa sig fast – och möjligen vinna.

unibet tv streaming

ODDS: Ciro Immobile att vinna skyttligan| 5.00

Victor Osimhen (21) – Napoli

Efter många om och men skrev han till slut på för den inflytelserika Neapel-klubben. Victor Osimhen, född under de sista dagarna av 1998, kommer nu till Italien med höga förväntningar på sig. Och det med all rätt, med tanke på att han faktiskt noterades för hela 13 mål i Ligue 1 ifjol.

Osimhen har också en förmåga att spela fram sina lagkamrater i bra lägen. Det ska inte glömmas att han ackompanjeras av ett flertal duktiga offensiva spelare i Napoli, som inte bara har fina passningsfötter men också näsa för mål.

21-åringen kommer minst sagt skapa bekymmer för försvararna i Serie A med sina snabba fötter och enorma acceleration. Han har visserligen ett brett register redan nu, än är han däremot fortfarande väldigt ung och har en enorm potential. Inte dumt att ha med honom i beräkningarna.

unibet tv streaming

ODDS: Victor Osimhen att vinna skyttligan | 8.00

Dries Mertens (33) – Napoli

Napolis trotjänare Dries Mertens kom till klubben för ungefär sju år sedan. Han har hunnit skriva in sig i de ljusblå historieböckerna och har ett namn som numera är beständigt på de napolitanska gatorna.

Belgaren, som inledningsvis utgick från vänster i ytteranfallet, har utvecklats till en pålitlig målskytt efter att han skolats om till att agera ”falsk nia”. Så pass att han är Napolis bäste målskytt genom alla tider. Det säger något om något gällande den småväxte, ettrige Mertens.

33-åringen hade, precis som hela Napoli, en ganska trög fjolårssäsong. Trots det lyckades han näta nio gånger och assistera en lagkamrat vid sex tillfällen.
Ett ständigt hot och kanske hans sista säsong på absolut högsta nivå.

unibet tv streaming

ODDS: Dries Mertens att vinna skyttligan | 8.50

Bubblare

Låt oss inte glömma att vi nämnt vår käre svensk Zlatan Ibrahimovic. Den långe anslöt till Milan i vintras och visade direkt att han fortfarande håller på den här nivån. Gör sig ofta ostoppbar och lär få in en handfull mål för de rödsvarta.

En annan att hålla ett extra öga på är Inters Lautaro Martinez, som landade på 14 gjorda mål förra säsongen och bildade ett sylvasst anfallspar med Romelu Lukaku. Tillsammans kan de uträtta mycket.

Till sist, låt oss lyfta fjolårsfyran, tillika den stora överraskningen, Francesco Caputo. ”Late-bloomern” var en frekvent målskytt i Empoli, och en otrolig målskytt ifjol. Kan han upprepa sitt facit (21 mål) från 19/20?

unibet tv streaming

ODDS: Lautaro Martinez att vinna skyttligan| 10.00
Zlatan Ibrahimovic att vinna skytteligan | 18.00
Francesco Caputo att vinna skytteligan | 51.00


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Serie A

Publicerat 2021-03-11 17:46

Juventus planerar att sälja Cristiano Ronaldo i sommar

Juventus gjorde igår kväll en tidig sorti från Champions League när laget blev utslaget av Porto i åttondelsfinalen. Dessutom kan Turinlaget komma att sälja Cristiano Ronaldo till sommaren, enligt AS. Uttåget …

Serie A

Publicerat 2021-03-10 15:12

Inter kan sälja Vidal

Arturo Vidal har inte levt upp till förväntningarna i Inter. Nu förbereder klubben en försäljning, enligt Calcio Mercato. När den 33-årige chilenaren kom som free transfer från FC Barcelona förra sommaren …

Copyright © Fotboll.com 2024   |