Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Silly Season: Willian jagas av lokalrivalen
Välj liga
Foto: Wikimedia Commons

Silly Season: Willian jagas av lokalrivalen

Publicerat 2020-07-25 11:59

Silly Season öser på och nästkommande säsong närmar sig med stormsteg. Men först ska en del cupspel avverkas, ligor spelas klart och pokaler lyftas. Ännu kan en hel del ske som får spelare och klubbar att ändra åsikt. Vad kommer att ske med exempelvis Chelseas Willian?

Dag in och dag ut bjuds vi på nyheter från den händelserika transfervärlden. Och nu hettar det sannerligen till, både i sommarvärmen men även bakom kulisserna. Spelare söker nya utmaningar. Klubbar är i behov av förstärkningar – eller i vissa fall av att göra sig av med kopiösa och slitsamma löner. Dagens fem heta rykten är från tyska och engelska fotbollen!

Leon Bailey (22) – Bayer Leverkusen

Ytterspringande Leon Bailey har sannerligen gjort ett flertal lag uppmärksamma på hans talang. 22-årigen har spåtts en ljus framtid, men trots det fick han sporadiskt med speltid den här säsongen. Vissa skador satte stopp och det blev endast 22 spelade matcher, varav tolv från start. På dessa noterades han för fem mål och fyra assist.

Klubbar som främst uppgetts jaga spelarens signatur har visat sig komma från England. Och det är inga dussinklubbar heller. Enligt Sky Sports ska Manchester City, Manchester United, Liverpool och Everton vara ute efter honom. Källan menar vidare på att spelaren ska föredra England som destination.

Utöver de nämnda klubbarna har två Londonklubbar, Chelsea och Arsenal, visat sitt intresse för spelaren. Man kan lugnt säga att han har att ett gediget utbud välja mellan, den gode Bailey.

unibet tv streaming

ODDS: Leon Bailey går till | 1.30 B. Leverkusen| 3.50 Chelsea | 5.00 Arsenal |

Jan Vertonghen (33) – Tottenham

Den rutinerade mittbacken Jan Vertonghen ser ut att ha gjort sitt i Tottenham. Han har hunnit bli 33 år och mittbacken har varit en stöttepelare i det Tottenham som nått höga höjder, bland annat en Champions League-final mot Liverpool. För lite drygt en månad sedan skrev han på ett korttidskontrakt som sträckte sig till säsongens slut. Där och då var han rätt så tydlig, när han sade att ”saker rör på sig” till Sporza.

Kontraktet går ut inom kort och belgaren har bland annat jagats av Serie A-klubbarna Roma och Inter. Nu verkar Manchester City ha gett sig in i leken. The Telegraph menar att Pep Guardiola ska se mittbacken som ett välkommet tillskott till en sargad defensiv. Han lär definitivt kunna bidra med en del rutin och ett brett register, då han kan spela både mitt- och vänsterback.

 

unibet tv streaming

ODDS: Jan Vertonghen går till | 1.75 Tottenham | 2.50 Roma | 4.00 Inter |

Willian (31) – Chelsea

Den offensive ytteranfallaren Willian har kommit att bli en av trotjänarna i Chelsea. Nu ser den sagan dock ut att få ett slut. 31-åringen har ett kontrakt som går ut efter säsongen och många klubbar, inte minst från Premier League,  har hört sig för om hans tjänster.

Willian uttalade sig nyligen om framtiden.

– Det finns rykten om flera lag som kan vara intresserade. Just nu har jag inte fått några konkreta bud. Men rykten uppstår alltid, säger Willian till YouTube-kanalen De Sola.

Brassen förklarar vidare vad han har bett Chelsea om att få stanna – och vad han har fått för svar på sitt önskemål.

– Chelsea har enbart erbjudit mig två år och jag har bett om tre. Mitt mål är att nästa kontrakt är skrivet över tre år. Så jag har inte kommit överens med Chelsea än, säger 31-åringen.

Lokalrivalen Arsenal är ett av lagen som ska vara sugna på att knyta till sig Willian. Juventus är ett annat som ska finnas bland alternativen.

unibet tv streaming

ODDS: Willian går till | 1.80 Arsenal | 2.10 Chelsea | 6.00 Liverpool |

Mohamed Salah (28) – Liverpool

Liverpool bärgade Champions League-titeln ifjol och kammade hem PL-titeln efter 30-års väntan i år. Och Mohamed Salah har varit en av de cementerade pjäserna i Jürgen Klopps lagbygge. Egyptiern har uppgetts vara på gång till Real Madrid, inte bara denna säsong, utan i ett flertal. Men om man får tro honom själv, lär han bli kvar en lång tid framöver.

– Jag kan inte beskriva mina känslor efter att vi vunnit ligan efter 30 år. Jag är väldigt lycklig. Jag njuter av atmosfären här. Jag älskar den här platsen och jag hoppas stanna en lång tid, säger 28-åringen till BeIN Sports.

I vintras kom uppgifter om att Real Madrid faktiskt planerade att lägga ett bud på den sylvassa målskytten. El Desmarque skrev i februari att Real Madrid var villiga att punga upp 150 miljoner euro för Salah. Det återstår att se om den spanaska storklubben intensifierar jakten på Salah, eller om spelaren ifråga tydliggjort att hans framtid finns i den röda delen av Merseyside.

 

unibet tv streaming

ODDS: Mohamed Salah går till | 1.05 Liverpool | 10.00 Real Madrid | 15.00 Barcelona |

Erling Braut Haaland (20) – Borussia Dortmund

Det är omöjligt att tala nog om detta fenomen. Underbarnet Erling Braut Haaland stod för en makalös säsong 2019/20. Första delen av säsongen höll han till i Red Bull Salzburg, var han bombade in mål. Under det senaste halvåret fick han en ny klubbadress i Borussia Dortmund, och väl här har målproduktionen sannerligen inte stagnerat.

De fortsatt makalösa prestationerna har fått toppklubbar runtom i Europa att inse att denne ungtupp är på riktigt. Och det kan komma att bli en flytt redan i sommar. Real Madrid, PSG och Juventus ska vara sugna på att knyta till sig målsprutan. Men spelaren vill inte lämna.

– Jag tänker inte mycket på framtiden. Jag lever i nuet och avgör vad som är bäst för min karriär i varje enskild stund, säger normannen till Funke Media Group.

Bayern München tenderar att köpa sönder sina konkurrenter i ligan. Det är inte helt omöjligt att man ger sig efter just norrmannen.

Haland har hittills gjort 13 mål och tre assist på 14 matcher i Borussia Dortmund.

unibet tv streaming

ODDS: Erling Braut Haaland går till | 1.10 B. Dortmund | 6.00 Real Madrid | 7.00 B. München |


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |