Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Silly Season: Manchester-klubbarna rycker i Pochettino?
Europa (Övrigt)
Foto: Wikimedia Commons

Silly Season: Manchester-klubbarna rycker i Pochettino?

Publicerat 2020-08-23 14:57

Vi kan förvänta oss stora förändringar på olika håll och kanter inom fotbollen. Och dessa förändringar gäller både för huvudrollsinnehavarna ute på plan och dem vid sidlinjen. De senare är få men ofta eftertraktade – åtminstone de med ett etablerat namn. Silly Season fortsätter bland tränarna!

Somliga lär vilja byta miljö nu när säsongerna avslutas och nya ska påbörjas. I vissa fall handlar det om uppgraderingar och i andra fall kan det innebära en nedtrappning. Hur som helst handlar det i grund och botten om en sak; nya utmaningar. Kan vi snart få se ett nytt namn på tränarbänken för Newcastle eller någon av Manchester-klubbarna?

Manchester City – England

Den emiratledda, ljusblåa klubben Manchester City har bringat mycket framgång på senare år. Det har blivit Premier League-titlar och en del inhemska cuptitlar. Däremot har det inte gått hela vägen i Champions League, trots att det vid många tillfällen varit ett primärt mål.

Men i år har lyckan och turen inte varit med Manchester City på någon front egentligen. Det blev en sur, tafatt och usel insats mot Lyon av alla lag i kvartsfinalen av Champions League, och det skulle innebära ett kraftigt misslyckande i form av ett uttåg. I Premier League hamnade man hästlängder efter Liverpool som stod för en makalös insats och City fick nöja sig med en intetsägande andraplats.

Detta har självklart fått spekulationerna kring Pep Guardiolas framtid i klubben att dra igång. Han satte ju ribban väldigt högt med framgångarna i Barcelona, Bayern München och sedermera i just hans nuvarande klubb. I år blev det dock bara en titel i EFL-cupen och FA Community Shield. Lägg därtill att ryktena kring ett tränarbyte främst eskalerade när City fick en transferban, då folk var övertygade om att Pep själv eventuellt skulle vilja lämna.

Men transferförbudet har hävts och chanserna för att spanjoren blir kvar på tränarbänken är en aning större. Dock inte mycket, med tanke på de sportsliga prestationerna.

Tre namn har nämnts kring ersättare. Favoriten ska vara Nuno Espirito Santo. Portugisen har stått för en makalös säsong med sitt Wolverhampton och han lär säkerligen vara öppen för större utmaningar. Atletico Madrid ska dock vara på jakt efter honom och det kan mycket väl ligga fler kontraktsförslag på bordet.

En annan kandidat är Leipzigs succéman Julian Nagelsmann. Tysken tog Red Bull-koncernens mest spännande fotbollsprojekt till nya höjder, när han tillsammans med sitt lag nådde en sensationell semifinalplats i Champions League. Förutom framgångarna i Europas finrum, har Leipzig också stått för fina prestationer inom de tyska gränserna. Nagelsmann är blott 33 år, det ska kommas ihåg.

Självklart finns också Massimilliano Allegris namn på bordet. Italienaren ska vara sugen på ett nytt tränarjobb och flera klubbar ska ha hört av sig, bland annat Inter. Men möjligen är det så att den gode ”Max” är sugen på att testa vingarna bortom stövelns land?

Samtidigt har det på sistone surrats en hel del om Mauricio Pochettino.

ODDS: Manchester City rekryterar | 6.00 Nuno Espirito Santo | 11.00 Julian Nagelsmann | 13.00 Massimilliano Allegri |

Manchester United – England

På andra sidan har vi den rödklädda klubben från Manchester. Här var det ett tag sedan man bringade framgång och faktum är att man inte har haft mycket att hurra för på senare år. Det blev visserligen en Europa League-titel för något år sedan, men därefter har det minsann gått trögt.

Inledningen av säsongen var klappkass. Laget hade svårt att få till något spel överhuvudtaget och Ole Gunnar Solskjaer ifrågasattes, med all rätt, ganska omgående. United gick faktiskt miserabelt dåligt fram till årsskiftet. Ledningen agerade (rätt) och hämtade bland annat in Bruno Fernandes, vilket skulle visa sig vara ett genidrag.

Ett pånyttfött Manchester United såg helt annorlunda ut under den senare halvan av säsongen och man samlade poäng på löpande band. Det gjorde att man i slutändan lyckades knipa den där sanslöst viktiga fjärdeplatsen i ligan.

Och senare hade man chansen att gå för just den nämnda Europa League-titeln ytterligare en gång. Men det tog stopp mot Sevilla och därmed kom man inte längre än en semifinal.

Nu ställer man sig därför frågan; är den gode norrmannen rätt person att leda detta bygge? Kanske inte.

United har börjat blicka mot ersättare och man har främst hittat en PL-bekanting i Mauricio Pochettino. Den argentinske tränaren pekades ut att vara favorit att ta över Barcelona, men nyligen gjorde den katalanska klubben klart med Ronald Koeman. Det gör alltså att han ännu är tillgänglig.

Två ovan nämnda namn, Allegri och Nagelsmann, ska dock också stå högt upp på tapeten. De båda tränarna har visat att de håller för den allra hösta nivån.

ODDS: Manchester United rekryterar | 4.00 Mauricio Pochettino | 6.00 Massimilliano Allegri | 26.00 Julian Nagelsmann |

Newcastle – England

Situationen kring Newcastle har utvecklats till en icke pragmatiskt absurd parodi. Snacket drog tidigt igång och förhandlingarna för en eventuell försäljning av klubben pågick under det första halvåret av 2020. COVID-19 fick sin rejäla spridning, men det var bevisligen inte det som satte käppar i hjulen för affären.

Någonting luktade illa. Riktigt illa. Fonden ”Public Investment Fund”, med bas i Saudiarabien, erbjöd tre miljarder kronor för 80 procent av äganderätten av klubben. Amnesty såg dock bakom siffrorna och förklarade för Premier League att fonden, vid ett flertal tillfällen, brutit mot de mänskliga rättigheterna. Det gjorde att Public Investment Fund drog tillbaka budet.

Men det är dock inte ristat i sten att Newcastle inte hamnar i någon annans händer än Mike Ashleys. En amerikansk TV-mogul ska ha visat intresse för klubben och samtidigt ryktas det om andra köpare. År av misskötsel kan nå sitt slut och Newcastle kan snart klättra i Premier League-tabellen.

Laget leds av Steve Bruce sedan sommaren 2019. Fjolårssäsongen, med en 13:e-plats i ligan, ses sannerligen inte som lyckad och supportrarna suktar efter en tränare med tunga meriter och en förmåga att vinna matcher.

En av namnen som främst florerat är Mauricio Pochettino. 48-åringen ska som bekant vara aktuell för tränarjobbet i Manchester United, dock kan en nysatsning i Newcastle locka än mer. Kanske är det en plats med mer utrymme?

Eller blickar man mot ett kärt återseende? Rafael Benitez är minst sagt omtyckt i Newcastle och hans senaste sejour i klubben osade både kontinuitet och potential. I dagsläget huserar han i Kina och Dalian. Hans tränargärning i Europa lär dock säkerligen inte vara över än.

Bournemouths trotjänare Eddie Howe har på många sätt stått för mirakel med ”The Cherries”, både i The Championship och i Premier League. 42-åringen har gjort sig förtjänt av en större klubb och ett mer omfattande uppdrag – och Newcastle kan vara det naturliga steget.

ODDS: Newcastle rekryterar | 2.50 Mauricio Pochettino | 4.50 Rafa Benitez | 8.50 Eddie Howe |


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |