Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Silly Season: Var hamnar Gareth Bale?
Europa (Övrigt)
Foto: Wikimedia Commons

Silly Season: Var hamnar Gareth Bale?

Publicerat 2020-07-15 16:34

Transfersagorna fortsätter och många storspelare är på tapeten under Silly Season. Det är lite ovisst kring vissa lag och spelare och det råder minst sagt delade uppgifter om eventuella klubbadresser. Vilka stannar och vilka lämnar?


I Spanien kamperar sannerligen en del heta transfernyheter, både från huvudstaden Madrid men även från semesterpärlan Barcelona. Och då handlar det självklart både om eventuella köp och försäljningar. Det är dock inte bara i Spanien som ryktena är många, utan marknaden är kokhet även i Tyskland och England.

Gareth Bale (30) – Real Madrid

Walesaren Gareth Bale har på egen hand – vissa gånger utan att anstränga sig – lyckats skriva in sitt namn i dagspressarna. 30-åringen har varit rubrikernas man både en, två och tio gånger det senaste året. Till stor del drog de större skriverierna igång när han höll upp den evigt uppmärksammade flaggan ”Wales. Golf. Madrid. – In that order”. Och det har bara fortsatt sedan dess.

Bale har tillbringat stor tid på bänken under den pågående säsongen. Nyligen bjöd han på två mindre uppskattade gester från samma plats. För ett par omgångar sedan fångades han på bild med munskyddet över ansiktet och såg ut att ha somnat, vilket självklart fick en viral spridning på sociala medier. Omgången därpå svarade han med att runda händerna och sätta de mot ögonen som en kikare, för att ge ett ironiskt svar på den saken.

Ytteranfallaren gör allt för att göra sig oönskad i Real Madrid och en del klubbar uppges knacka på dörren. Få lär dock ha råd med honom, med tanke på hans otroligt höga lön. England och Newcastle, snart med nya ägare, är enligt Marca en trolig destination. MLS är dock inte heller omöjligt.

unibet tv streaming

ODDS: Gareth Bale går till | 3.50 Man. United | 4.00 Newcastle | 5.50 MLS-klubb |

Lionel Messi (33) – FC Barcelona

Inget transferfönster utan Messi-rykten numera, eller hur var det? Det uttjatade uttrycket ”ingen rök utan eld” passar dock bra in här. Cadena Ser var källan som var först med rapporteringen om att Lionel Messi kan komma att lämna Barcelona. 33-åringen sägs ha ledsnat på misskötseln av klubben och att man inte bär ansvar för sina handlingar – och inte minst för information som läcks ut.

För ungefär två veckor sedan skrev även den ansedda journalisten Christian Martin att möjligheterna för argentinaren att lämna Barcelona för Manchester City är riktiga.

Italienska Inter sägs också vara med i jakten på Barcelonas guldklimp. Dessutom kan de komma att få hjälp av sin sponsor, Pirelli.

– Vi måste be Steven Zhang (Inters ägare) att göra en ansträngning själv. Vi kan hjälpa till, men vi kan inte göra något betydande, säger Pirellis vd Marco Tronchetti.

unibet tv streaming

ODDS: Lionel Messi går till | 1.03 FC Barcelona | 5.00 Inter | 7.00 Bayern M/Man City |

Antoine Griezmann (29) – FC Barcelona

Fransmannen Antoine Griezmann har inte riktigt fått den säsongen han hoppats på i Barcelona. Han har haft svårt att hitta en kemi med övriga lagkamrater och många gånger har han i ärlighetens namn sett lite vilsen ut. Detta har skapat missnöje bland supportrarna, vilket i sin tur eldat på transferryktena.

Tränaren Quique Setien har valt ynglingar framför Griezmann, vilket fått spelarens bror och far att slänga ett par väl valda ord till tränaren på sociala medier.

FC Barcelona betalade stora summor för den nu 29-årige spelaren, och frågan är om man inte vill sälja innan det är för sent. Mundo Deportivo placerar spelaren i Manchester United och Manchester City.

unibet tv streaming

ODDS: Antoine Griezmann går till | 1.20 FC Barcelona | 3.50 Inter | 5.00 Manchester United |

Pierre-Emerick Aubameyang (31) – Arsenal

En av få spelare som Arsenal-anhängarna faktiskt kan vara nöjda med efter denna säsong. Den sylvassa anfallaren är i toppslag och har bidragit med många poäng. Faktum är att han är med i toppen och slåss om en skytteligatitel.

31-åringen har bara ett år kvar på sitt kontrakt och om han inte förlänger kommer man att tvingas till en försäljning redan nu. ESPN har bland annat skrivit att spelaren kräver en kontraktsförlängning som sträcker sig över tre år med 250 000 pund i veckan. Just nu kopplas han ihop med ett flertal klubbar, däribland Manchester United, Barcelona, Inter och Juventus.

unibet tv streaming

ODDS: Aubameyang går till | 1.33 Arsenal | 4.00 Manchester United | 5.00 FC Barcelona |

David Alaba (28) – Bayern München

Visst känns det som om David Alaba har spelat fotboll på ruskigt hög nivå i evigheter? Den mångsidige spelaren har hunnit bli 28 år och han har uppnått många framgångar med sin nuvarande klubb Bayern München. Alaba har egenskaper som kan nyttjas på flera positioner, både i offensiv och defensiv riktning. Det har vi både fått se i landslaget och i Bayern München under olika tränare.

En tränare som uppskattar den formen av mångsidighet är hans tidigare manager, Pep Guardiola. The Guardian rapporterar att just Guardiola tilldelats en budget på 150 miljoner pund, efter att man fått positiva besked kring framtiden i Champions League. Samma källa låter meddela att Alaba finns högt upp på Peps önskelista.

Konkurrens om den österrikiska spelarens signatur ska finnas från Inter, Real Madrid och PSG, enligt Sport Mediaset. Summan? 50 miljoner euro.

unibet tv streaming

ODDS: David Alaba går till | 1.20 Bayern München | 5.00 FC Barcelona | 5.00 Manchester City |


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |