Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Sista chansen för Messi att göra ett avtryck på den stora internationella scenen
Fotbolls-VM

Sista chansen för Messi att göra ett avtryck på den stora internationella scenen

Publicerat 2022-11-17 19:00

När den här artikeln författas så är det bara några dagar kvar tills den första matchen i fotbolls-VM 2022 visslas igång. Den första matchen i turneringen kommer att stå mellan Ecuador och Qatar den 20de november. Därefter följer ett antal veckors intensivt matchande där de bästa lagen i världen gör upp med varandra om vem som till slut får lyfta fotbollens mest prestigefyllda pris.

Inget Sverige i VM men mycket annat spännande

Även om Sverige inte lyckades ta sig till VM efter att ha fallit på målsnöret i kvalspelet flera gånger så får vi svenska fotbollsälskare lägga vårat fokus någon annanstans än hos det svenska landslaget. En av de största historierna och sakerna att hålla ögonen på under det här världsmästerskapet är Leo Messi och hans älskade Argentina.

Här kommer vi att gå igenom förutsättningar för Messi, hur Argentinas landslag kan förväntas prestera, vilket avtryck som Messi kommer att ha och mycket annat. Vi är laddade inför VM och Argentinas gruppspel, där vi tror att Messi och hans situation kan addera lite extra spänning inför uppladdningen, oavsett om du är intresserad av att World Cup betting 2022 eller bara vill titta på matcherna utan att satsa några pengar.

Hur är Messis form för närvarande?

Som du med allra största sannolikhet redan är medveten om så har de senaste åren varit oerhört omvälvande för Lionel Messi. Efter att Barcelona inte längre klarade av att ge honom den lönen som hans kontrakt stipulerade och reglerna kring löner i La Liga inte tillät att lönen sänktes fanns det inget annat val för Messi än att söka sig vidare från den klubben som i mångt och mycket varit hans. Historien om Messi och Barcelona är dock ingenting som vi ska fastna i för länge.

Messi spelar just nu sin fotboll tillsammans med bland annat Kylian Mbappé och Neymar i PSG. Den första säsongen för Messi var allt annat än positiv sett till vad han normalt brukar prestera och många frågetecken kring om PSG var en för stor uppgift för honom. Den här säsongen har han dock visat upp varför han är en av de absolut bästa fotbollsspelarna genom tiderna.

Även om Messi med största sannolikhet aldrig kommer att hitta tillbaka till den absoluta toppen av sinaindividuella prestationer någonsin igen, någonting som går att härleda till att inte ens han är immun mot tidens tand och dess påverkningar, så har han börjat prestera på en riktig hög nivå i franska ligan. Messi kommer därmed att gå in i den här turneringen i en bra form där han har hittat tillbaka till att både göra mål, såväl som sin kusliga förmåga att assistera fram till viktiga mål.

Vilka har Messi och Argentina i sin grupp?

I Argentinas grupp så hittar vi Saudiarabien, Polen och Mexiko. Även om detta inte är den tuffaste gruppen som Argentina kunde ha lottats in med så är den allt annat än enkel att ta sig vidare ifrån. Både Mexiko och Polen är bra lag där det finns gott om duktiga spelare, mest nämnvärt är Robert Lewandowski som i mångt och mycket har fått uppdraget att fylla Messis skor i Barcelona.

Då de två lagen som slutar längst upp i gruppen tar sig vidare till slutspelet borde Argentina inte ha några större problem att lyckas ta sig vidare från gruppen, men både Mexiko och Polen kan stå för starka insatser och hota Argentina över en match.

VM är den sista stora bucklan som Messi har kvar att vinna i sin karriär

När det kommer till vad Messi har vunnit så kan listan göras lång. När det kommer till internationella turneringar så har dock pokalskörden inte varit i närheten av lika stor för Messi som den har varit i hans klubblagskarriär. Även om han numera har vunnit Copa America så har han varit öppen med att VM-bucklan är det ultimata målet.

Pressen som Messi sätter på sina egna axlar i direkt anslutning till detta är också enorm. Att ta hem en VM-buckla till sitt älskade Argentina hade på riktigt satt honom i diskussionen tillsammans med Maradona om vem som är landets störste genom tiderna. Även om Messis statistik visar vem som har uppnått mest under sin karriär så vill han ändå avlsuta sin tid som fotbollsspelare med att lyfta VM-pokalen.

Kan Argentina gå hela vägen?

Det allra bästa sättet för Messi att avsluta sin karriär på den internationella scenen hade självklart varit om han fick lyfta bucklan i slutet av turneringen. Även om det är oerhört svårt att vinna ett VM så har Argentina rätt sorts lag att göra det med. Fundamenten i både truppen och i spelsättet är mycket god och Argentina kommer med största sannolikhet lyckas göra ordentliga avtryck.

Argentina har alla delar för att kunna ta sig hela vägen, men det kommer att krävas att de vinner sin grupp för att öka sina chanser. Deras huvudkonkurrenter till bucklan är först och främst Brasilien, Frankrike, Tyskland och England, men genom att vinna sin grupp så kan de få en lättare väg fram mot finalen.

Hur ser Messis chanser att vinna skytteligan ut?

Messis chanser att vinna skytteligan kommer i mångt och mycket kräva att Argentina går långt, samt att han lyckas göra en hel del mål. Att vinna skytteligan i ett VM är långt ifrån enkelt och kräver dels att man spelar många matcher, samt att man presterar på topp hela turneringen igenom. Om det är någon som klarar av detta så är det dock Lionel Messi.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis så landar det hela i att både Messi och Argentina har chansen att göra någonting riktigt stort under månaden i Qatar. Även om det är oerhört svårt att vinna VM så har Argentina alla pusselbitar för att lyckas med någonting riktigt stort. Det kräver dock att hela laget presterar under turneringens gång, att lottningen in i slutspelet ger Argentina en relativt enkel väg fram tills semifinalerna, samt att Messi presterar från första början.

Om en av de allra bästa genom tiderna lyfter pokalen på Losail Iconic Stadium den 18de december återstår dock för framtiden att utvisa.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |