Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Ska Tottenham hålla undan?
Champions League
Foto: Wikimedia Commons/Ardfern

Ska Tottenham hålla undan?

Publicerat 2019-04-16 22:19

I de återstående Champions League-kvartsfinalerna på onsdagen är tre av fyra lag engelska. I den ena står Liverpool redan med ena benet i semifinal. Den andra är betydligt mer spännande där det gäller för Tottenham att hålla undan för Manchester City på bortaplan.

PORTO–LIVERPOOL

26 minuter tog det för Liverpool att rycka åt sig en 2-0-ledning på Anfield förra veckan och därmed också i princip döda den här semifinalen. För sannolikheten att Porto ska vända på 0-2 även om man har hemmaplan är i stort sett obefintlig. Inte minst med tanke på att Liverpool i returen borta mot Bayern München i åttondelen vann med 3-1.

Porto vände förvisso ett underläge från första mötet i sin åttondel mot Roma. Men, det är minst ett par nummers skillnad mellan Liverpool och Roma. Dessutom står Liverpool på sju raka segrar för tillfället och i samtliga av dessa matcher har man inte lämnat planen med mindre än två gjorda mål.

Så Porto får nog räkna med att Europa-äventyret i alla fall för den här gången tar slut på onsdagskvällen. Allt annat är en stor, om inte gigantisk, skräll.

MANCHESTER CITY–TOTTENHAM

Över då till onsdagens andra kvartsfinal där utgången inte är fullt lika självklar. Manchester City är givetvis favoriter till att vinna matchen, men frågan är hur långt det räcker. För om Tottenham får in en boll, måste City göra tre. Och vinner hemmalaget ”bara” med 1-0 blir det förlängning.

Men, frågan är om City ens vinner, för Tottenham är i riktigt bra form. Laget har vunnit de tre senaste matcherna och dessutom hållit nollan i samtliga. Samma sak gäller för Spurs tre matcher i CL-slutspelet. 3-0 och 1-0 mot Dortmund i åttondelen och så 1-0 senast mot Manchester City. Det lär med andra ord vara ett taggat Tottenham som kommer till Etihad Stadium. Dock saknar ju Tottenham sin härförare Harry Kane som tvingades gå av plan i första mötet. Något som förstås är ett stort avbräck för Spurs.

Samtidigt är City också svårbemästrade på hemmaplan. Sedan nyår har laget vunnit 12 av 12 matcher på Etihad och i stort sett inte släppt in några mål.

SPELTIPS

Inte helt lättippad match eftersom Tottenham har potential att skrälla. En sak är i alla fall säker och det är att City nästan alltid spikar igen på hemmaplan. Hur långt det sedan räcker är en annan femma. Därför blir tipset här att hemmalaget håller nollan. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 2.12 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: ”Hemmalaget håller nollan” till 2.12 hos Coolbet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2023-12-15 01:31

Vinnarodds synas inför slutspelet i Champions League 2023/24

Champions League innebär att vi får se fotboll på den allra högsta nivån, med de största klubbarna och de bästa spelarna i världen samtidigt som folk från hela världen sluter …

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Copyright © Fotboll.com 2024   |