Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Snabb genomgång av favoriterna inför VM 2022
Fotbolls-VM

Snabb genomgång av favoriterna inför VM 2022

Publicerat 2022-11-03 16:12

I skrivande stund är det bara några veckor kvar tills öppningsmatchen av världsmästerskapet i fotboll 2022 ska blåsas igång, där värdnationen Qatar möter Ecuador i grupp A. Denna VM-upplaga blir det första världsmästerskapet i fotboll som spelas under vinterhalvåret. Det är ett mästerskap som länge varit omdiskuterat och som ur flera aspekter kommer att bli en unik tillställning.

Här delar vi med oss av våra tankar kring vilka som är huvudfavoriter till att ta hem guldet, vilka nationer man bör hålla ett extra öga på, vad vi kan förvänta oss av dem samt kort information kring hur VM kommer att spelas.


Två huvudfavoriterna till att ta hem guldet

Precis som inför alla VM så finns det några klara favoriter till att lyfta bucklan efter den sista matchen i turneringen. Även om de regerande mästarna Frankrike på papperet ser oerhört starka ut så finns det en lång rad olika frågetecken kring truppen. Skadeproblematik och ett bitvis svajande spel har lett till att många experter inte längre har fransmännen som klara favoriter.

Även England, som föll på målsnöret i EM, har haft som målsättning att utmana om titeln. Men England har inte visat upp några tendenser av att vara ett lag som går att räkna med i VM. Det finns frågetecken kring truppen och den svaga insatsen i Nations League visar på att man fortfarande har problem att prestera konsekvent.

De flesta spelbolagens vm 2022 odds perkar på att vi kan få se en VM-final mellan de största rivalerna inom internationell fotboll, Argentina och Brasilien.


🇦🇷 Argentina – Sista chansen för Messi

Argentinas historia i VM är lång och fylld av stora triumfer. Argentina spelar en fartfylld fotboll som är underhållande att titta på och man behöver bara snabbt skumma igenom truppen för att förstå att Argentina kan gå hela vägen i detta mästerskap.

Huvudfokuset kommer av naturliga skäl ligga på en av de bästa spelarna i fotbollens historia, Lionel Messi. Sannolikheten är stor för att detta kommer att bli Messis sista VM, då även han som genom sin karriär beskrivits som en utomjording inte kan undgå att tidens tand även nöter på honom.

Lionel Messi kommer att vara taggad och göra allt för att få lyfta VM-bucklan för att fullborda sin lista med titlar, innan han avslutar karriären. Även om det inte skulle hålla hela vägen, vill han som minst lämna avtryck. Vi kan förvänta oss fantastisk, offensiv fotboll med tanke på de spelare han har omkring sig och det understöd han kommer få från oerhört skickliga lagkamrater.


🇧🇷 Brasilien –  Mästerskapets ”ångvält”

Denna gigantiska, sydamerikanska nation bokstavligen spottar ur sig talanger utöver det vanliga. Inget annat land står för så många legendariska namn och ”fenomen” inom fotbollen. Det är också det mest framgångsrika landslaget någonsin sett till internationellt spel, som tagit sig till VM-final sju gånger och vunnit fem av dem.

Denna gång tar Brassarna med sig en trupp som får vilken nation som helst att darra. I listan finner vi bland annat:

Neymar (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Vinicius Junior (Real Madrid), Firmino (Liverpool), Raphinha (Barcelona), Antony (Man United), Marquinhos (Man United), och Casemiro (Man United), för att nämna några. Kvaliteten på deras trupp kan bäst beskrivas genom att peka på målvaktsposten där Brasiliens tränare Adenor Leonardo Bacchi kan välja mellan Alisson Becker och Ederson.

Detta är vad man kan kalla för en ”Ångvält”, som övriga nationer garanterat vill undvika så länge det går.


Andra lag att hålla koll på

Men det är inte bara giganterna Brasilien, Argentina och deras europeiska konkurrenter som man kan hålla ett extra öga på om man är intresserad av att följa ett lag med en intressant historia eller ett underhållande spel. Då Sverige, efter ett kval där man gång på föll på målsnöret, inte klarade av att kvalificera sig till årets turnering så får oss fotbollsälskare leta efter alternativa matcher att titta på.


🇩🇰 Danmark

Som supporter till det svenska fotbollslandslaget så kan det ta emot rätt rejält att medge att Danmark ser oerhört starka ut. Laget är fullt av spelare som regelbundet gör väl ifrån sig ute i de stora ligorna i Europa. Vårat grannland spelar en oerhört rolig och fartfylld fotboll och även om man inte kan förvänta sig att Danmark kommer vara med och utmana om titeln så bör man förvänta sig en mycket stark turnering.


🇺🇸 USA

För dem som har följt internationell fotboll under en längre tid så känns diskussionen kring det amerikanska herrlandslaget som en gammal skiva. Med jämna mellanrum får man höra att den nya generationens spelare från USA kommer att ta klivet upp och börja leverera på den högsta nivån, men än så länge har detta inte skett.

Vi kan få se amerikanarna i 16-delen, men längre än så är osannolikt och bör ses som rejäl skräll.


🇩🇪 Tyskland

Tyskland har under de senaste åren varit allt annat än sig likt. Under VM 2018 i Ryssland slog de Sverige efter en olycklig frispark av Toni Kroos i matchens sista skälvande minuter. Trots detta så lyckades de inte ta sig vidare från gruppen och i klassikermötet mot England under EM fick de packa väskorna efter att ha blivit utspelade i en åttondelsfinal.

Kan Tyskland hitta tillbaka till sitt dominanta sätt att spela på, eller kommer detta vara ännu en internationell turnering där “Die Mannschaft” inte lyckas göra ett reellt avtryck.

Räkna inte bort Tyskarna!


Så spelas VM

Den första matchen sparkas igång den 20de och precis som traditionen bjuder så är det värdnationen Qatar som spelar den första matchen mot Equador. Därefter följer ett intensivt matchande där de alla lag i de åtta grupperna möter varandra.

Gruppspelet följer det traditionella format där alla i en grupp möter varandra och där vinnarna sedan går vidare till slutspelet. I gruppspelet så kan matcher sluta oavgjort, medans slutspelets krav på en vinnare kan leda till förlängning och straffar.

Slutspelet

Slutspelet av fotbolls-VM 2022 följer även här den traditionella VM-formeln och spelas först med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler, match om tredjepris och final. Det är allt som oftast som matcherna i slutspelet för med sig de allra mest minnesvärda och underhållande matcherna och årets upplaga kommer med största sannolikhet föra med sig matcher som det kommer pratas om under en lång period framöver.

Finalen

Finalen spelas söndagen den 18de december och går av stapeln på kronjuvelen i det nya arenabygget som Qatar har åtagit sig inför VM. Losail Iconic Stadium är en oerhört imponerande arena och kommer med allra största sannolikhet vara en utmärkt värd för den största matchen som världsfotbollen kan framkalla.

Arenan är oerhört imponerande och värdnationen kommer att göra sitt yttersta för att se till att arrangemanget runt matchen är så imponerande som möjligt. Det återstår bara att se om fotbollen kommer att leva upp till det firande som Qatar har planerat. Allt för ofta så är stora finaler krampaktiga och nervösa.


Se aktuella vinnarodds hos dessa spelbolag

Bet365 bettingsida
Världens största spelbolag
Given för all typ av betting
Registrering med BankID
Given för all typ av betting
Registrering med BankID
BankID
BankID
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Se regler och villkor på Bet365.
Betfair bettingsida
Spela för 100 kr få 100 kr
Bonuskod: SWS100
Massor av specialer & boostar
Bonuskod: SWS100
Massor av specialer & boostar
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Min insättn: 100 kr. Min. odds 1.5. Giltig i 60 dagar.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |