Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Sverige får spela träningsmatcher och VM-fansen får dricka läsk
Fotbolls-VM

Sverige får spela träningsmatcher och VM-fansen får dricka läsk

Publicerat 2022-11-21 20:51

Fotbolls VM är ett av de mest efterlängtade men också omdiskuterade sportevenemangen. Efter fyrs års väntan ska fotbollsfans världen över samlas för att se sina nationer spela mot varandra. Men I år spelas VM i kontroversiella Qatar, där många undrar hur ett VM kunde hamna i Qatar.
Det är inte bara fotbollen som kommer att vara i fokus under VM, utan även hur spelarna och fansen kommer att hantera det heta vädret. Förutom de 32 deltagande lagen, kommer över 2 miljoner människor från hela världen att besöka Qatar för att se matcherna.

Även om det är ett kontroversiellt VM kommer kommer det att spenderas mycket pengar hos spelbolag och casino på nätet precis som alltid. För det är under fotbolls VM och andra stora sportevenemang som det spenderas mest pengar hos spelbolagen, och det är inte konstigt. Folk söker efter de där extra matchnerverna. Speciellt om du kollar på en bra fotbollsmatch mellan två stornationer i fotboll, men du håller inte på något av dom.

Öl serveras trots strikta alkohol regler i Qatar

I Qatar är det strikt förbjudet att dricka alkohol i offentliga rum. Detta gäller även för hotell och restauranger, och endast drycker med alkoholhalt under 0,5% får serveras. Alkohol får endast köpas och konsumeras på privata platser, såsom hem eller privata klubbar. På flygplatsen finns en specialavdelning där man kan köpa alkoholhaltiga drycker, men dessa måste tas med ombord på planet. I Qatar är det även förbjudet att vara berusad i offentliga rum, och polisen har rätt att ta in personer som bryter mot reglerna.

Under fotbolls VM 2022 sade man att det skulle finnas möjlighet för turister att dricka alkohol under vissa tider och i vissa zoner, i anslutning till arenorna. Dessa zoner skulle vara avgränsade och endast personer med giltigt matchpass skulle att ha tillgång till dessa områden.

En ren lögn för att lura dit fansen

Men nu har man ändrat sig och förbjuder alkohol helt och hållet! Beskedet kom två dagar före söndagens öppningsmatch av fotbolls-VM. Det är det första mästerskapet som hålls i ett konservativt muslimskt land där inte bara alkohol är förbjudet, utan även relationer mellan HBTQ-personer, som kan ge upp till sju års fängelse.

Det är alltså strikt förbjudet att dricka alkohol i Qatar och de som bryter mot reglerna riskerar att bli arresterade och utvisade från landet. Qatar visste att många fans skulle avstå från att åka till Qatar om inte alkohol skulle serveras. Därför har man hela tiden lovat att öltält skulle finnas i anslutning till arenorna, 1 timme innan avspark och 1 timme efter. Men inte numera, nu är det läsk och vatten som gäller.

Sverige får nöja sig med träningsmatcher

Sverige som bekant inte är med i VM får nöja sig med två träningsmatcher här i november, först möter blågult Mexiko på Estadi Montilivi i Girona, Spanien, den 16 november. Sedan går flyget hem till Sverige igen för den svenska truppen och där väntar Algeriet på Eleda Stadion i Malmö den 19 november.

Sverige kommer att spela dessa träningsmatcher med ett B-betonat lag eftersom att hela 18 spelare inte kan vara med på grund av skador eller att deras klubbar helt enkelt vägrar släppa iväg spelare då detta inte är ett officiellt FIFA-datum. Men det är flera som är glada att Sverige inte tagit sig till VM-slutspelen, just på grund av att VM hållls i Qatar.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |