Nytt i appen! Nytt i vår app! Läs mer
Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Tottenham i fritt fall utan Kane
Champions League

Tottenham i fritt fall utan Kane

Publicerat 2019-05-07 10:42

Dags för semifinal numero två i Champions League och inte helt oväntat är det Ajax som ligger i vinnarhålet. Det holländska succélaget fick med sig 1-0 från första mötet med Tottenham. Ska Spurs vända på det här krävs en rejäl uppryckning mot vad vi har sett de senaste veckorna. 

Real Madrid, Juventus och med största sannolikhet nu också Tottenham. Alla har de fallit offer för ett ungt, kvickt och välspelande Ajax. Det Erik ten Hag har åstadkommit med sina adepter i årets Champions League-slutspel är bland det mest imponerande som skådats i Champions League-historien.

Och man kan knappast säga att det handlar om tur för mot både Real Madrid och Juventus rörde det sig om övertygande segrar. Från London förra tisdagen kunde man dessutom mycket väl fått med sig en 2-0-seger. I andra halvlek hade nämligen David Neres ett skott i stolpen.

Fram till i förra veckan hade även Tottenham imponerat i CL-slutspelet. I åttondelen nollade man Borussia Dortmund och mot Manchester City i kvartsfinalen gjorde laget en start insats när man gick vidare med fler gjorda mål på bortaplan. Mot Ajax fick man dock problem och siffrorna kunde som sagt varit större.

Det verkar onekligen som att avsaknaden av Harry Kane är ett stort problem för Tottenham. De första veckorna efter lagkaptenens frånfälle klarade man sig bra, men de senaste veckorna har det varit om inte nattsvart så i alla fall mörkaste skymning.

FEM SENASTE – AJAX

FEM SENASTE – TOTTENHAM

Grafiken ovan ger en tydlig bild över var de bägge lagen befinner sig i dagsläget. Ajax är i storform och det spelar ingen roll om man möter Excelsior eller Juventus, man vinner ändå. För Tottenham gäller raka motsatsen. Det spelar ingen roll om man möter Ajax eller Bournemouth, man förlorar ändå.

Bara ett mål på 450 minuter är knappast vad Tottenham behöver när man kommer ner till ett Johan Cruijff Arena där det krävs vinst om det ska bli någon final. Ajax har däremot ett gyllene utgångsläge att nå sin första Champions League-final sedan 1996.

Men, hemmalaget har bara 1-0 att gå på och skulle Tottenham få in ett tidigt ledningsmål kan det bli lite nerv i det hela. Dessutom är många spelare i Ajax i det närmaste juniorer, som aldrig har varit i närheten av sådana här sammanhang tidigare. Dock verkar Tottenham helt sakna riktning i dagsläget så Ajax behöver nog inte vara alltför oroliga.

SPELTIPS

Att Ajax ska gå till final råder det nog ingen större tvekan om. Frågan är då hur det går i den här matchen med tanke på att det räcker med oavgjort för Ajax. Dessutom har Ajax faktiskt inte vunnit någon hemmamatch hittills i slutspelet.

Dock är Tottenham som sagt i usel form och om Spurs inte lyckas vinna mot vare sig West Ham eller Bournemouth lär man heller inte kunna klara ens oavgjort mot ett supertaggat Ajax. Tipset blir därför att Ajax vinner det här. Bäst odds finns hos Unibet som bjuder 2.20 gånger pengarna för hemmaseger.

Speltips: 1 till 2.20 hos Unibet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Champions League

Publicerat 2021-11-22 17:20

TIPS: Champions League v.47

Champions League tar vid under tisdags- och onsdagskvällarna och här kliver vi in i den näst sista gruppspelsomgången. Det innebär att det spelas om viktiga poäng på många håll och …

Copyright © Fotboll.com 2023   |